icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

nikishkaaaa
3. únor 2021

Já jdu zítra na krev ke screeningu, který mám 22.2. 🙂 dnes bych měla začínat 11tt, holky bolí taky některou z Vás v tomto týdnu ještě podbříšek? Mě bolí stále jako při menstruaci a bolí mě z toho i celý spodek, doktorky jsem se neptala (mam to vice az od utery) ale v pondělí na kontrole bylo vše v pořádku....

misak48
autor
3. únor 2021

@nikishkaaaa mě podbřišek pořád poboliva, ale já si myslím, že u mě to způsobují střeva spíš než roztahující se děloha...
Já byla na krvi ke screeningu v pondělí v Praze a to bylo moc fajn. Vzala jsem s sebou svojí dvouletou a mamku (má celý týden dovolenou) a udělaly jsme si výlet 🙂 než mi vzali krev tak na mě holky počkaly na Karláku v parku a pak jsme se prošly po prázdné Praze 🙂 zas to byla trochu změna oproti tomu, když jsme pořád doma...

ajriska
3. únor 2021

V pondělí 1-2 a dnes 2-3, to je rychlý ne 😃

ovesova
3. únor 2021

@nikishkaaaa Taky me často poboliva a hlavně vecer.

ovesova
3. únor 2021

@ircza007 já velmi zle spím taky. Už jsem si myslela ze se to i zlepšilo ale teď v 10tt zase hrůza. Hlavně taky máte holky nechutenství stále ? Už mi není tak strašně zle ale nemám na nic chuť a nechci nic jist 😪

ircza007
3. únor 2021

@ovesova Já jsem měla nechutenství dlouho, teď bych žrala 😀 Ale třeba na něco dostanu chuť, připravím si to a pak už na to chuť nemám 😀 Ale dneska udělám bramboráky a udělala jsem i coleslaw. Já jsem zase pořád strašně unavená a v noci hrůza, furt se budím, ale číst nemůžu, to mi padají oči...tak nevím, co budu dělat. Přemejslim nad tím háčkováním 😀

jenssy
3. únor 2021

Ahoj holky, taky spim spatne, a kdyz v noci vstavam k malemu, tak pak treba hodinu nemuzu usnout 🙈 je to sila, a pravidelne si musim jit aspon na pul hodinky lehnout po obede, kdyz spi syn. Vecer byvam take uz nejaka nepouzitelna, ale nastesti muj manzel pomaha jak s domacnosti, tak s prckem. Zima je mi taky porad 😁 a podbrisel me neboli nejak celkove, ale kdyz se prudce zvednu, tak me ostre bodne v podbrisku, nekdy nalevo a nekdy zase napravo 🤷 byva mi hrozne zle, kdyz mam hlad, ale zaroven trpim nechutenstvim a nemam na nic chut, je to peklo...uz abych vedela jednak na cem jsem a jednak uz jsem byla dal, aby uz tyhle pocatecni neprijemnosti zmizely 🙏

b91
3. únor 2021

@jenssy popsala jsi krásně můj stav 😂🙏🏼. Hned je mi líp, že v tom nejsem sama 🙏🏼😂

pexi
3. únor 2021

Ahoj, tak únava a spánek je fakt mazec. Už bych řekla, že nejsem tak moc unavená, jako na začátku, ale stále bych chodila spát v 7... bohužel mám doma nespavce, takže bez šance. Za to v noci se pravidelně budím mezi 3 a 4 a pak jsem vzhůru tak do 6, kdy by se mi naopak náramně dobře spalo... 🤦‍♀️

misak48
autor
3. únor 2021

@jenssy Adi už po obědě nespí :-/ ale třeba dneska mě tak strašně bolela hlava, že jsem ji musela chvíli po obědě nechat s manželem v obýváku a jít se natáhnout sama. Do večera bych nevydržela 🙈 ale aspoň jednu výhodu to má, večer je do 7 tuhá, tak aspoň něco málo udělám než padnu...

pepsikkeksik
3. únor 2021

@jenssy úplně přesně si popsala moje těhotenství 😀mam to úplně stejně 😍

pepsikkeksik
3. únor 2021

Holky, uz někom vyskocilo bříško? Nahledam kazdy den, ale roste jenom špek! Což nechápu když jim jenom protoze musím

ircza007
3. únor 2021

Břicho mi ještě neroste, ač je to druhé těhotenství. Mám pořád -4kg, ale pomalu to leze nahoru.

b91
3. únor 2021

@pepsikkeksik břicho ráno nic, večer vypouklé je. Váha furt -1kg.

pexi
3. únor 2021

@pepsikkeksik mě maličko ano. Zatím tak, že to poznám jen já a manžel...alespoň si myslím 🤭

maky977
3. únor 2021

@pepsikkeksik no mě bříško už vyskočilo🙈 musela jsem si koupit už i těhu rifle a legíny😂😂

vaculovav
4. únor 2021

@pepsikkeksik mi ne, ale jsem teprv 9+0, ale mám +1-2kg, ale spíš proto že jsme už měsíc doma a největší vzrůšo je cesta autobusem do školky.

ovesova
4. únor 2021

Nemám břicho ani špek spis takovy jako zavodněný. -2kg zatim

bomo1
4. únor 2021

@pepsikkeksik Večer už je docela vylezlé 😃 po ránu tolik ne, váhu mám zatím stejnou. Doufám že to teda není jenom špek 😃

pepsikkeksik
4. únor 2021

@bomo1
@vaculovav
@maky977
@pexi
@b91
@ircza007
Holky ja ráno taky prd nic a večer pupek jak kdybych spolka meloun, ale vyloženě nafoukly špek 😀

ajriska
5. únor 2021

Holky, když na netu zadám výpočet TP porodu a hodím tam poslední datum MS tak mi vyjede, že jsem 6.tt, je to možné, když clearblue ukazuje 2-3

pexi
5. únor 2021

Tak jsem dneska byla na screeningu, zatím jen utz a výsledky krve budeme čekat. Ale utz vypadá dobře, jen se začínám obávat, že touto rychlostí vykoukne cvrček už v červnu 😄 pokaždé, když jsem tam zatím byla, se mi posunul termín předpokládaného porodu o kousek blíž. Dneska odpovídal už 12+6. Nicméně mám obrovskou radost. 🥰👶

maky977
5. únor 2021

@pexi juuu,tak gratuluji!!! A jsem rada,ze je vše ok😍🙏🏻 A pohlaví nevíš?☺️ Nebo si nechcete nechat říct?🙂

pexi
5. únor 2021

@maky977 nevíme, nepotřebujeme znát a malé dle všeho ani neukáže 😄

katulatko12
5. únor 2021

@ajriska ano je to mozne otehotnite az po ms takze je tam tak tyden rozdil

ircza007
5. únor 2021

Tak já už také po kontrole a odběrech. Všechno v pořádku prcek pěkně kopal nohama a dělal tam salta 😀 Screening mám 18. A to také dostanu průkazku. Hematom už se vstřebal, už je tam jen maličký ❤

nikishkaaaa
5. únor 2021

Holky, já jsem udělala asi blbost. Včera jsem byla rano na odběr krve, jela jsem nalačno, ale po cestě jsem se 2x napila SLADKÉHO pití. Myslíte, že to může nějak ovlivnit výsledky pro ten screening? Doufam, že ne, já si to vůbec neuvědomila 🙈

pexi
5. únor 2021

@nikishkaaaa screening myslím ne, ale hladinu cukru v krvi. Právě dneska mi sestra říkala, že na lačno se chodí kvůli hladině cukru na lačno, která se hlídá. Tak by bylo dobré jim to zavolat 😉

misak48
autor
5. únor 2021

@nikishkaaaa to záleží na tom, co to bylo za odběry. Jestli ty pro gyndu, kde se bere lačná glykemie, tak ty to určitě ovlivní. Jestli odběry ke screeningu, tak těm je to jedno, ty na lačno být nemusí...

nikishkaaaa
5. únor 2021

@misak48 brali mi více ampulek, nektera z nich jde urcite na screening, to mi rekli, ale jine i pro gyndu. Jde mi hlavne o to, aby to neovlivnilo ten screening. Pokud bude vyssi glykemka, tak jim to vysvetlim, ale trn screening je moc dulezity.

Strana