Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@nikishkaaaa A to 1:623 ti vyslo jen z krve, nebo uz i s utz?
A oni ti nedelali uz podrobny rovnou? Ja mela za to, ze se dela... ja tam treba byla pres hodku (aby vse dobre zmerili)...
@fifinka2020 vyšel tak celkově screening, jen rikal, ze utz je naprosto v poradku, ale krev spatna. U me to dela odbornik primo v ordinaci gynekologie, kde nosi specialni utz. Pak me vzal do nemocnice na jeste podrobnejsi utz
@nikishkaaaa Aha, diky za info.... tak tokrev musela byt spatna, kdyz to i tak hodilo...☹ Ale co procitam, tak pry dost casto dela (zbytecne) neplechu ☹
@fifinka2020 proto uvažuji nad tím testem Panorama
@fifinka2020 Jako určitě se to má posuzovat dohromady, ale znám spousty holek, co jim to oznamovali postupně a ony byly zbytečně vyděšený. Jako ty hodnoty ti klidně řeknu, ale je to právě ono, že to je vytržené z kontextu a samo o sobě ti to nic neřekne: Pappa-a 0,55 MOM HCG 1,84 MOM. Prý tyhle výsledky můžou být ovlivněné i hematomem a krvácením v prvním trimestru.
@nikishkaaaa Děkuju, já to tobě taky, to určitě bude v pořádku. Výsledky za 14 dní 🙈
@ircza007 Jasny, ja to tak beru (a dekuju!). Cetla jsem, ze treba i delka rozkladu te krve tim muze zamichat (jakoze kdyz se to necha moc dlouho) nebo hustota krve... Kazdopadne nemas to tak spatne, ne? Jakoze nejake "patologicke" hodnoty jsou jeste nekde jinde, ze?
Jinak ctu casto, ze obecne ten screening casto maminky zbytecne vydesi, i mi prijde, ze posledni dobou kazde druhe mamince vychazi nic moc ☹. No je to tezke - neco ty hodnoty ukazi, ale zaroven vse muze byt ve vysledku jinak...
@fifinka2020 Nene, řekli mi, že je to pořád v normě, ale hraniční. Všechny ostatní parametry byly v pořádku a v kombinaci a věkem to vyplivlo tohle riziko no...Mě to vyděsilo dost, samozřejmě jsem pak v čekárně začala brečet, což vyděsilo čekající těhule (holky, sorry! 😀) , Ale genetička mě uklidnila, řekla mi, že je to v podstatě v pořádku a že odběr plodové vody se řeší až od 1:300 a vyšším riziku. Ale nabídla mi ten CF DNA test, že ho dá na pojišťovnu, tak zase proč bych do toho nešla že jo. Ono to riziko s věkem strašně moc roste, teď už jsem klidnější, protože v podstatě všechny moje kamarádky ve stejném věku měly tentýž problém a mají zdravé krásné děti.
Taky jdu zítra na ten panorama test. Ale jako samoplatce jen chci mít jistotu a s pritelem jsme rikali ze to radši uděláme. Nas to tady vyjde na cca 8500 CZK.
@ovesova muzu se zeptat odkud jste? A Vam vysel screening nejak hranicne?
Otázka... pracuju jako učitelka ZŠ... Máme možnost očkování proti Covid... Vzhledem k těhotenství jsem odmítla.
Jak byste se zachovali vy?
@ajriska zkopíruju ti sem, co jsem psala do Sprnovek, když se to tam řešilo, ať to nevypisuju všechno znovu 😉
Probírala jsem to s tchyní (je hygienik) - v zahraničí se těhotné běžně očkují (nejen Izrael, ale třeba taky Německo a Rakousko), tady je to v zatím vydaných doporučeních jako kontraindikace, ale třeba co mi ukazovala časopis od lékařské komory, tak tam to doporučují. Každopádně ona osobně by mi to nedoporučila, protože přecijen to propojení s miminem je v těhotenství velké a nikdo nemůže vědět, co to udělá třeba za pět let. Říkala že nejdřív po šestinedělí, při kojení že už by to vadit nemělo...
@ircza007
@nikishkaaaa
Tak nakonec ultrazvuk dobrý mimino má 63.7 mm a dnes mi dělali ten panorama test ale udělala jsem nakonec ten nejrozšířenější a stál cca 14 tisíc korun. Mela jsem na vyber ze tři.
Bydlím na Floridě a všechny kamarádky mi doporučili tento test. Neměla jsem důvod proč zatim nemám ani výsledky z toho prvního ale chceme být v klidu a muzeme si to finančně dovolit a já jsem taková stresařka takze pro me to je důležité vědět ze je vše ok. Tento test se děla pouze do 14 týdne tak sem to stihla tak tak a za 14 dnů budou výsledky a řeknou nám i pohlaví které bude na 100%
@ovesova Mě kdyby nenabídli ten DNA test na pojišťovnu, tak bych si také zaplatila tento. Tak držím palce, ať to dobře dopadne. Také se těším, až budu vědět pohlaví, jen to čekání je nekonečné. Nicméně jsem se dozvěděla, že ty hodnoty v krvi hodně ovlivňuje krvácení a hematomy, někdy i užívání progesteronu. Mě brali krev v 10+6, týden po tom velkém krvácení a nalezení hematomu. Já se uklidňují, že ten ultrazvuk je hlavní a ten byl v pořádku. Navíc mám další uzv kontroly v 16., 17. Týdnu a ve 20. Jdu na podrobný geneticky s vyšetřením srdce, věřím, že to bude v pořádku, u tebe i u mě ☺️
@ircza007 Dekuju za podrobnejsi popis... jak jsem psala, mne to taky vyslo nic moc, ale vylozene dalsi vysetreni nedoporucila, tak ji budu muset verit no... 🙂. A taky je mi 34 🙂
@fifinka2020 já bych si zaplatila panoramu, nenechala bych to nahodě
@fifinka2020 A kolik ti vysla pravděpodobnost? Jestli nevadí, že se ptám.
Tak jsem holky dnes podstoupila Panorama test, tak za 2 týdny výsledky. Snad vše dobře dopadne!
@nikishkaaaa držím pěsti 🍀
@nikishkaaaa držím palce 🙂 já byla dnes na kontrole u Dr a vše Ok 🙂 Mimi žije, tak se mi zase trochu víc ulevilo 🙂 už začínám věřit, že ho fakt budeme mít 😍 akorát pohlaví pořád nevíme, nebylo vidět 🤷
Konečně mám i já výsledky z krevního testu NIPT a všechno je v pořádku a čekáme holčičku. Po minulém těhotenství s Downův syndromem je tohle balzám na duši 😃. Konečně to můžeme říct rodině a mě se taaaak ulevilo.

@ircza007 držím moc pěsti! Kdy budeš mít výsledky?