Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@nikishkaaaa 13 dlouhých dní
Ahoj holky, tak my mame za sebou take prvni screening, nosni kustka pritomna, NT 0,9. Ale dalo to zabrat. Mimco asi 30 minut nechtelo NT ukazat, byl to boj, porad se otacelo zady. Na pohlavi je pry brzy, i kdyz u prvniho uz jsem ho 2 tydny touhle dobou vedela...riziko mi vyslo 1:3700, myslite, ze je to OK? Kolik vychazelo vam? A jdete vsechny na triple test, nebo vynechavate? Jinak mam zase zvysene antiTPA, jako s prvnim, takze budu na Letroxu...ale krasne se hybe a srdicko tluce, jen nekontrolovala organy, tak jsem z toho trochu nesva, v Gennetu se starsim to kontrolovali dukladneji...termin porodu mam nakonec stanoveny podle UTZ a ne podle MS, na 12.9.2021
Ahoj holky, tak zase jdu s dalsim problemem. Vy co sledujete asi vite, silene krvaceni a velky hematom, covid a umrti tatinka😔 Vcera screening, ktery sice vysel negativni, ale riziko na Downa 1:500😢 Takze dnes genetika a zaplatila jsem si krevni test a vysledky do tydny. Tak se modlim at je to v poradku🙏 Jinak utz byl uplne ok, jen krev nebyla uplne dobra😔
@martinie88 měla jsem úplně to samé! Utz v piřádku, krev nevyšla dobře, proto jsem prý na hranici. Čekám na výsledky Panorama testu
@nikishkaaaa A kdy budes mit vysledky? Ja nakonec sla do PrenatalSafe, vyhodnocuji ho v Rime a je rychlejsi. Drzim palecky at nam to dobre dopadne💗
Ahoj, tak se jdu podělit s našimi starostmi. U mě byla zítra byla naplánovaná další kontrola a už jsem před ní zase byla nervózní, ale nic se nekoná... jsem nemocná, ještě uvidíme, co se z toho vyklube 😐 snad bude malé v pořádku...
@martinie88 výsledky by měly být do 16.3.
@nikishkaaaa At nam to rychle utece a drzim palecky💗
@pexi Ach to me mrzi, ale miminko je urcite v poradku a at nemoc rychle odejde💗
@martinie88 nápodobně 🤗 určitě dejte vědět, nechala jste si zjistit pohlaví?
@pexi všude teď řádí rýma a kašel, taky jsem si tím prošla a všichni v mém okolí. To bude dobré, brzké uzdravení 🙂
Holky, a jeste mam dotaz...doktorka mi k tomu nic nerekla, evidentne na to koukala jen jako na celek, ale mam hodnotu free beta HCG 3,46 MOM a mela by byt do 2,5 MOM. Mam to nejak resit? Papp-a je v poradku, to je 1,14 MOM, tedy mimo rizikovou oblast...ted jsem z toho trochu vykolejena. Je riziko 1:3700 dostatecne male?
@jenssy Kdyby jste byla rizikova, tak vam to doktorka urcite rekne.
Nevim, jak velkou jistotu byste chtela mit, kdyz je vam 1:3700 malo 🤷🏼♀️😀
Nezkoumejte vysledky, kdyz vysly negativne.
Ja mela u screeningu riziko 1:10 u jednoho z dvojcat a obe miminka jsou v poradku po odberu plodove vody.
Byt vami tak se hodim do klidu 😀👌🏼
@nikishkaaaa Urcite hned napisu😊 Nechala, ale reknou mi ho jen pokud to bude v poradku, jinak jsem rekla, ze to vedet nechci. A co ty?
@martinie88
@nikishkaaaa
Díky za podporu. No upřímně potom, co jsem dneska večer zjistila, že prakticky nic necítím si nejsem jistá, zda to bude jen rýmička... no uvidíme. Snad to mimi zvládne. Paradoxní je, že jsem teď byla fakt extra opatrná, abych nic nechytla a měla pohodu...
@pexi ja jsem taky byla nachlazená,rýma,kašel únava a byla to rýma 🙈 a taky jsem 2 dny nic necítila z toho,jak jsem byla zahleněná🙂 a covid to nebyl,takže v klidu🙂 taky jsem měla strach o mimi a zvladlo to a ještě bylo větší o dva tydny😂❤️ A navíc teď už jsi ve 2.trimestru,takže by to mělo miminko zvládnout,to nejhorší už máme všechny tady v diskuzi za sebou☺️ 1.trimestr jsme všechny zvládli 💪🏻 Aj naše miminka💪🏻🥰
@martinie88 nechala jsem si zjistit, i kdyz je mi to jedno 🙂 je to jen ze zvědavosti
@martinie88 Teda my to máme úplně stejně všechno 😕 Riziko mi vyšlo stejné, také jsem šla na DNA testy, ještě týdne budu čekat na výsledky 😱 Držím palce, určitě to bude v pořádku.
@ircza007 Taky jsem si na tebe vzpomnela😢 A jaky test sis vybrala? Ja ten PrenatalSafe je rychlejsi, tak snad se jim ho podari udelat. Ale jsem furt uplne mimo a desim se, ze tam neco najdou😢
@pexi Ja mela Covid v 10tt, nastesti bez teplot a na genetice mi rekla, ze pokud nejsou vysoke teploty, tak se nic nedeje💗 Urcite to bude v poradku. Jo a ja jsem taky extreme opatrna a nakazila jsem se v nemocnici🤦♀️
@martinie88 No, já tím, že jsem v péči Gennetu, tak oni mi nabídli jejich DNA test na pojišťovnu, je to obdoba Prenascanu, záchyt má 99,2% , tak jsem do toho šla. A pak mám ještě další dva ultrazvuky navíc, ale UTZ byl v pořádku, to ta krev. Ale vlastně byla ještě pořád v normě, jen hraniční, proto mi prý nabídli ten test 🙈 No já jsem z toho taky strašně nervózní, když od začátku toho těhotenství jsou pořád nějaké komplikace 😕 Teď pro změnu mám zánět a placenta se dotýká děložní branky. Jako ona se vytáhne, ale opět klidovy režim a člověk má prostě strach 😕
@ircza007 Ma to prave take vyslo hranicni, proto me hnali na genetiku. Snad budeme mit vse v poradku💗
Jej tak at jsi brzy fit a placenta se hezky vytahne💗🍀
@martinie88 Díky, já věřím, že nám to všem určitě dobře dopadne ❤

@lada4 gratuluji! 🤗 mohu se zeptat, jak dlouho jste čekala na výsledky? Děkuji!