Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@nikishkaaaa Mě právě na genetice říkala, že po 36. Týdnu, když chytneš Covid, tak hrozí předčasný porod...ale že stejně ještě nemají žádné relevantní studie...prostě zatím se toho ví strašně málo. Ale řekla bych, že myslí právě ty, co jsou v době porodu Covid+.
Tak test na covid je negativní 🥳 ale stále s nějakou nemocí bojuji, naštěstí bez teplot... jen pořádná rýma a kašel. Měl jste někdo těhotenskou rýmu? Musím říct, že když se spojí s nějakou další, je to malé peklíčko...
Holky, ještě jeden dotaz, dělaly Vám také u I. Screeningu i riziko Růstové retardace (restrikce) plodu? Jaké Vám vyšlo riziko a nevíte od které hodnoty je považováno za vysoké? Děkuji
@pexi ja mám doteď tehotenskou týmu a byla jsem v 1.trimestru nachlazená a když se to spojilo,tak to byl masakr..4 dny jsem jen ležela a jedla jsem česnečku,ovoce,zeleninu a na ten kašel jsem si koupila jitrocelovy sirup🙂 a vše v pořádku ☺️ A hodně jsem spala,spánek je nejlepší lék🙂 ať je ti brzy lépe ☺️🙏🏻
@jenssy Je to vyssi, ale jedna hodnota zas tak moc nerika... krev pry navic nejvic rika o matce, hraje tam velkou roli vek, prodelane nemoci, zda byl hematom nebo jsem cetla, ze treba i u nepravidelne ms to muze vyjit vyssi. Tak urcite je dobre udelat podrobny utz ve 20.tydnu, ale pokud vam nic netekli...
@martinie88 A kolik vysly ty hodnoty? Ovlivnuje to spousta faktoru...
@jenssy Tyjo, ono se chodi jeste na tripple testy? Me uz pred par lety dr rikal, ze se od nichu ustupuje, ze je nahrazuje screening, ten kdyz vyjde blbe, tak je to moznost, jak dal, ale vetsina doktoru voli jinou moznost, protoze vychazi casto spatne...
@crejzy jaké hodnoty z krve ? Já jsem byla před UTZ na krvi dostala jsem výsledky zároveň s UTZ jako vyhodnocení vše bylo v pořádku. Jen co mě pořad neznepokojuje že tam vyšlo spontánní porod před 34 týdnem. Jdu na kontrolu 19.3 musím se zeptat svého Dr. Protože doktorka se k tomu nevyjádřila a já si toho všimla až jsem byla doma.
@andreasvo jaké Vám prosím vyšlo to riziko předčasného porodu? (Ten poměr)
@nikishkaaaa poměr je 1:74. Vyšlo vám něco podobného ?
@fifinka2020 ano,ja už mám tripple test za sebou🙂 protože na 1.screeningu byl malý větší,takže jsem místo 14tt byla 16tt🙂 takže ty první odběry,co berou do toho 14tt byly zbytecne a vzali mi krev znovu na ten tripple test a ten vyšel negativně a je vše v pořádku a rovnou mě objednaly na 2.screening🙂
@fifinka2020 Papp-a bylo 0,54MoM a hcg 2,18MoM. Na genetice rikali, ze pry hematom to neovlivni. Po Papp je pry na hrane a to je hormon placenty. Tak jsem z toho nesva:/
@fifinka2020 on to neni jen ten samotny tripple test, ale ten integrovany screening v nejakem 17.tydnu, kde se kombinuji dalsi parametry krve s tim prvotrimestralnim screeningem, jestli tomu dobre rozumim. Jdete na to taky nektera?
@andreasvo ano, bohužel 1:54 nevite od jakeho pomeru se to povazuje za zvysene riziko?
@nikishkaaaa jeee to jsme na tom podobně.... já vůbec nevím snažila jsem se to vygooglit a vůbec nic tam nepsali ale to sem ještě nevěděla že to asi teda bude ta "preeklamsie". Zkusím určitě ještě projet tady tohle a když nic jdu 19.3 ke svému Dr. A určitě se poptám. Jinak věřím že nás to nepotká !!!! 💕
@andreasvo
@nikishkaaaa Tak mě vyšlo nějakých 1:147 a mam také zvýšené riziko a jako prevence se má nejpozději od 14 týdne začít užívat denně kyselinu acetylsalicilovou, která prý riziko rozvoje výrazně snižuje.
@bomo1 a co Vam vyslo rizikove? Rustova restrikce nebo predcasny porod nebo preeklampsie?

Holky, všude píšou, že řada covid pozitivnich rodi předčasně - myslí tím ženy, které jsou v době porodu covid pozitivní nebo všeobecně ženy, které covid v průběhu těhotenství prodělaly? Nevíte? 🤷♀️