icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

nikishkaaaa
5. bře 2021

Holky, všude píšou, že řada covid pozitivnich rodi předčasně - myslí tím ženy, které jsou v době porodu covid pozitivní nebo všeobecně ženy, které covid v průběhu těhotenství prodělaly? Nevíte? 🤷‍♀️

ircza007
5. bře 2021

@nikishkaaaa Mě právě na genetice říkala, že po 36. Týdnu, když chytneš Covid, tak hrozí předčasný porod...ale že stejně ještě nemají žádné relevantní studie...prostě zatím se toho ví strašně málo. Ale řekla bych, že myslí právě ty, co jsou v době porodu Covid+.

pexi
5. bře 2021

Tak test na covid je negativní 🥳 ale stále s nějakou nemocí bojuji, naštěstí bez teplot... jen pořádná rýma a kašel. Měl jste někdo těhotenskou rýmu? Musím říct, že když se spojí s nějakou další, je to malé peklíčko...

nikishkaaaa
5. bře 2021

Holky, ještě jeden dotaz, dělaly Vám také u I. Screeningu i riziko Růstové retardace (restrikce) plodu? Jaké Vám vyšlo riziko a nevíte od které hodnoty je považováno za vysoké? Děkuji

maky977
5. bře 2021

@pexi ja mám doteď tehotenskou týmu a byla jsem v 1.trimestru nachlazená a když se to spojilo,tak to byl masakr..4 dny jsem jen ležela a jedla jsem česnečku,ovoce,zeleninu a na ten kašel jsem si koupila jitrocelovy sirup🙂 a vše v pořádku ☺️ A hodně jsem spala,spánek je nejlepší lék🙂 ať je ti brzy lépe ☺️🙏🏻

crejzy
5. bře 2021

@andreasvo ahoj, pořad tě trápí nevolnosti nebo už lepší? Já stále vyhlizim, sice jsem teď asi 4dny nezvracela, ale stálá kocovina a unava a já už doufala ze ten 13tt bude zlomový...

andreasvo
5. bře 2021

@crejzy Ahojky, už je to lepší ale přestalo to teprve před týdnem na konci 14 týdnu. Teď už papkám 😀😀 já to taky vyhlížela všude sem četla že od 12 týdne dobrý a já furt nic. Ale i tvůj čas přijde 😇😇

crejzy
5. bře 2021

@andreasvo tak to ráda čtu, upnu se ke 14tt a budu doufat. 🙏

andreasvo
5. bře 2021

@crejzy určitě to povolí. Už máš za sebou screening? 😇

pexi
5. bře 2021

@maky977 diky spánek by určitě pomohl, bohužel jsem doma s dcerou, která je extra nespavé dítě a manžel je teď věčně v práci... česnečku už nemůžu ani vidět. Celkově bych nejradši nejedla nic... a když nejím, je mi pro změnu blbě z hladu 🙈 Už abych byla fit, je to mizerné období.

maky977
5. bře 2021

@pexi Ajo..no ja teď čekám první 🙈 přemýšlím,co mi ještě pomohlo,ale už nevím..Jo,ještě jsem hodně pila čaje s citronem a medem..med pomáhá od zahlenění a těch čajů jsem vypila fakt třeba 10 za den🙈😂

crejzy
5. bře 2021

@andreasvo Jj tenhle týden jsem byla, mimi vypadá v pořádku, jen ty hodnoty nevím, to se asi dozvím až na další kontrole. Ty znáš hodnoty?

fifinka2020
5. bře 2021

@jenssy Je to vyssi, ale jedna hodnota zas tak moc nerika... krev pry navic nejvic rika o matce, hraje tam velkou roli vek, prodelane nemoci, zda byl hematom nebo jsem cetla, ze treba i u nepravidelne ms to muze vyjit vyssi. Tak urcite je dobre udelat podrobny utz ve 20.tydnu, ale pokud vam nic netekli...

fifinka2020
5. bře 2021

@martinie88 A kolik vysly ty hodnoty? Ovlivnuje to spousta faktoru...

fifinka2020
5. bře 2021

@jenssy Tyjo, ono se chodi jeste na tripple testy? Me uz pred par lety dr rikal, ze se od nichu ustupuje, ze je nahrazuje screening, ten kdyz vyjde blbe, tak je to moznost, jak dal, ale vetsina doktoru voli jinou moznost, protoze vychazi casto spatne...

andreasvo
5. bře 2021

@crejzy jaké hodnoty z krve ? Já jsem byla před UTZ na krvi dostala jsem výsledky zároveň s UTZ jako vyhodnocení vše bylo v pořádku. Jen co mě pořad neznepokojuje že tam vyšlo spontánní porod před 34 týdnem. Jdu na kontrolu 19.3 musím se zeptat svého Dr. Protože doktorka se k tomu nevyjádřila a já si toho všimla až jsem byla doma.

bomo1
5. bře 2021

@andreasvo no to vám asi vyšlo zvýšené riziko preeklampsie, dr. k tomu nic neřekla? Já musela hned do týdne na kontrolu a nasadili mi na noc anopyrin.

nikishkaaaa
5. bře 2021

@andreasvo jaké Vám prosím vyšlo to riziko předčasného porodu? (Ten poměr)

andreasvo
5. bře 2021

@bomo1 ne Dr. Na screening vůbec nic neřekla ale já teda mám agen na tlak mívám 135/85 Dr. My ho radši nasadil při minule kontrole tak nwm nwm 🧐

andreasvo
5. bře 2021

@nikishkaaaa poměr je 1:74. Vyšlo vám něco podobného ?

maky977
5. bře 2021

@fifinka2020 ano,ja už mám tripple test za sebou🙂 protože na 1.screeningu byl malý větší,takže jsem místo 14tt byla 16tt🙂 takže ty první odběry,co berou do toho 14tt byly zbytecne a vzali mi krev znovu na ten tripple test a ten vyšel negativně a je vše v pořádku a rovnou mě objednaly na 2.screening🙂

martinie88
5. bře 2021

@fifinka2020 Papp-a bylo 0,54MoM a hcg 2,18MoM. Na genetice rikali, ze pry hematom to neovlivni. Po Papp je pry na hrane a to je hormon placenty. Tak jsem z toho nesva:/

jenssy
5. bře 2021

@fifinka2020 on to neni jen ten samotny tripple test, ale ten integrovany screening v nejakem 17.tydnu, kde se kombinuji dalsi parametry krve s tim prvotrimestralnim screeningem, jestli tomu dobre rozumim. Jdete na to taky nektera?

nikishkaaaa
5. bře 2021

@andreasvo ano, bohužel 1:54 nevite od jakeho pomeru se to povazuje za zvysene riziko?

andreasvo
5. bře 2021

@nikishkaaaa jeee to jsme na tom podobně.... já vůbec nevím snažila jsem se to vygooglit a vůbec nic tam nepsali ale to sem ještě nevěděla že to asi teda bude ta "preeklamsie". Zkusím určitě ještě projet tady tohle a když nic jdu 19.3 ke svému Dr. A určitě se poptám. Jinak věřím že nás to nepotká !!!! 💕

crejzy
6. bře 2021

@andreasvo přesně takové hodnoty jako preeklamsie nebo dawnuv syndrom, proste mi MUDr rekl po utz ať si zavolám jak to dopadlo a do tel. jsem pak dostala info, ze to dopadlo dobře a screening negativni toť vše 🤷‍♀️

bomo1
6. bře 2021

@andreasvo
@nikishkaaaa Tak mě vyšlo nějakých 1:147 a mam také zvýšené riziko a jako prevence se má nejpozději od 14 týdne začít užívat denně kyselinu acetylsalicilovou, která prý riziko rozvoje výrazně snižuje.

andreasvo
6. bře 2021

@crejzy tak to je dobře pokud je negativní tak to dopadlo dobře 💕

andreasvo
6. bře 2021

@bomo1 Ahaa. Tak to uvidím co mi řekne Dr. Je mi záhadou že na to nikdo nic neřekl. Jinak mate super riziko vůbec bych z toho neměla strach že by vás něco takové potkalo. I když je to nezpokujíci. 💕🍀

nikishkaaaa
6. bře 2021

@bomo1 a co Vam vyslo rizikove? Rustova restrikce nebo predcasny porod nebo preeklampsie?

Strana