Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@andreasvo
@nikishkaaaa jenom ta preeklampsie, což souvisí s předčasným porodem. Jinak bylo vše v pořádku, takže z toho nejsem nějak špatná 😉
@bomo1 a ta preeklampsie Vam prosim vysla jak? (Pomer)
@nikishkaaaa ja tam mám dvě rizika na preeklampsii, obojí je riziko rozvinutí před 37 týdnem, tak moc nechápu proč mám dvě 🤷♀️. Jedno vyšlo 1:147 a druhé 1:278. Nevím teda jaká je ta škála hodnocení, od jaké hodnoty je to rizikové, to se mi nikde nepodařilo najít.
@nikishkaaaa o preeklamsie tam vůbec nic nepíšou. Teda aspoň jsi myslím pouze "spontánní porod před 34 týdnem 1:74 ". Vy tam mate čisté riziko preeklamsie ?
Ahoj holky, občas sem nakouknu protože jsem také termín přelom srpen/září. Vidím že několika holkám vyšel screening ,,na hraně", mě bohužel taky, riziko Downa 1:520. Přesné hodnoty nevím, bylo něco v krvi, screening prováděl přímo můj gynekolog a výsledky sdělil po telefonu. Ve středu začínám 16 TT a domluvili jsme se že mi vezmou zase krev a dají to dohromady a uvidíme jak to vyjde, pokud bude hodnota pod 1000 tak podstoupím panorama test. Jinak je mi 32 let, máme už skoro sedmiletého syna a toto těhotenství je po ivf. Budu ráda když si přečtu zkušenosti jak pokračujete, hlavně holky s ,, horším " screeningem. Jsou to nervy 😣
@madamas Ahojky, me je take 32. Riziko na downa vyslo 1:500. Tripple testy jsem odmitla, vychazi casto falesne. Takze jsem si rovnou zaplatila krevni test PrenatalSafe a v patek maji byt vysledky hotove. Na plodovku jit nechci to riziko potratu je vetsi nez co ted mam. Pokud krevni test vyjde spatne tak se ji stejne nevyhnu.
Kdy budou u tebe vyhodnocovat tu druhou krev? Drzim ti palecky at je to v poradku💗
@nikishkaaaa ahaaa tak ty to máš pěkně rozdělené já tam mám jen tohle možná to Dr. U nás nedělá tu preeklamsii. Jinak asi pujdeš ještě na ty tripple testy že ?
@andreasvo ne, na tripple nejdu. Nikdo o tom nemluvil, asi proto, ze vychazi pry casto falesne negativni nebo pozitivni. Zaplatila jsem si radeji Panorama test z krve, jelikoz mi vyslo hranicni riziko screeningu
@nikishkaaaa přesně tohle bych udělala taky !!!!!! To je nejlepší co jste mohli udělat doufám že výsledky budou Ok 🍀
@andreasvo moc děkuji, dám vědět! 🤗
@martinie88 Díky, taky držím pěsti, dej vědět jak to dopadlo 🍀 Já jdu na krev ve středu a výsledky by měly být za další týden. Také jsem uvažovala že bych šla rovnou na placený test, ale nakonec jsem si řekla že to nechám tak jak to máme s lékařem domluvené. Na plodovku také nechci, na to se absolutně necítím.
@madamas A ta jrev je na Tripple test? Ja jsem ho odmitla, je tam hodne falesnych vysledku a desila jsem se co by mi vyslo. Ten placeny test je jistota, pokud se tedy nestane, ze se jim nepovede vyhodnotit. Ta cena je desna, ale musela bych 2 tydny cekat na plodovku a tu mi i na genetice zatim nedoporucili.
Budu ti moc drzet palecky a taky dej vedet💗
@martinie88 ono se to nazyva ted uz integrovany screening v 2.trimestru a znamena to odber dalsich asi 3 parametru z krve a to se vyhodnoti spolecne s tim prvnim screeningem...(je to tripple test jeste s dalsimi parametry a ten uz pry ma spolehlivost 95%)...jen vlastne nevim, jestli se k tomu znovu dela i UTZ nebo ne...vysledky pak trvaji 10-14 dni a zpresnuji riziko uvedene v prnim screeningu.
@martinie88 je to jak píše jenssy pod tebou, akorát už se nedělá utz. Byla jsem na tomto integrovaném testu domluvená od začátku, něco málo jsem připlácela. Můj gyn řekl že teď počkáme na tento výsledek a pak se rozhodneme co dál. U mě by to znamenalo Panorama test. Na tento integrovaný test jdu k odběru ve středu a prý za další týden mám přijít osobně konzultovat výsledek.
@jenssy Dekuji za objasneni, ja si myslela, ze se jede furt jen ten Triple test🙂
@madamas Aha🙂 Tak to je lepsi nez ten Triple test🙂 Drzim palecky at je to dobre a nemusi platit ty silene penize za ten krevni test. Budu na tebe myslet💗
Ja se bojim, ze mi zavolaji, ze se test nepovedl vyhodnotit a budu muset na krev zase a opet tyden cekat🙈
@martinie88 to snad ne, vím že se to stává ale nemělo by zase tak často🤔 Šílené peníze to jsou, ale my už jsme si tak nějak zvykly. Miminko je z ivf takže desetitísíce lítají už od samého početí. Hlavně aby to dobře dopadlo 🍀🙏
@nikynikol25 Asi uz mam na vas mirnou averzi ohledne vasich argumentu koureni v tehotenstvi, nicmene nezlobte se na me, to je hnus.
Je nutny to pridavat i s fotkama?
@nikynikol25 zkoušela jsem že srandy, nedělalo to vůbec nic, takže holka. Od doktora ještě nevíme, co to bude, ale já tipuju spíš tu holčičku. Akorat teda s tou přesností je to spíš jako s každou babskou radou... znám fakt hodně holek, kterým to nevyšlo. Kyselost moči prý víc ovlivňuje jídlo než hormony...
@ema90 a co je na tom proboha?Nic to není,víc holek to dává i veřejne se o tom bavíme na facebooku?Každá si to tam přidáváme?Tady to začíná bejt půlka semetrik.Kdyz se vám něco nelíbí tak nekomentujte.🤦♀️🤦♀️🤦♀️Bude to nejlepší.Kazda si sem může dávat co chce a kdy chce a pokud se vám to nelíbí odejdete.A jestli máte averzi tak si ji strčíte někam nikoho to nezajímá a mě už vůbec ne.💪💪👌👌
Tak já začínám zase krvácet 😭 a to bych měla být 13+5. Myslela jsem že po skončení prvního trimestru už bude klid a ono ne 😔
@madamas No tak ivf neni financne vubec sranda😢 Drzim palecky, at nemusis ten test platit💗
@vaculovav Veru a krvacis hodne? Radsi bych zajela na pohotovost. Urcite to bude dobre💗
@martinie88 zas jako minule. Vypadá to že to přestává. Tak snad. Asi zase začnu brát ten Ascorutin. Teda jestli mám doma.
@martinie88 Kéž by, ne z důvodu peněz ale aby se ukončilo to nervování. Protože se snažím myslet pozitivně, že těm co se vada potvrdila měli většinou horší výsledky, pak mě zas napadne že většinou mají holky 1ku několik tisíc a zase se nervuji, ať se snažím jakkoliv na to nemyslet 😣 Pak mám výčitky že to vůbec nedělá dobře miminku.
@madamas mám to uplně stejně :(
@vaculovav to mě mrzí! Držím pěsti, zítra bych jela na kontrolu!

@andreasvo a Vam vyslo i riziko preeklampsie? To ja mam totiz 1:1181