icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

misak48
autor
27. pro 2020

@vendousek
@ovesova
@boruvkovy_kolac
@b91 díky za podporu 🍀 začínám to vidět trochu nadějněji než v to poledne. Během odpoledne jsem krvácet úplně přestala, jen občas lehce zaspinim. První Utrogestan zavádíme teď na noc, tak už to pak snad bude OK. Zavedla jsem výrazně klidovejsi režim než předtím, přestala jsem malou nosit, protože doteď jsem těch jejich skoro 13 kg zvedala denně xkrat... Naštěstí je manžel doma, tak se prostě musí víc zapojit....

b91
27. pro 2020

@misak48 neděs mě. Kuba má 14kg a taky mám občas dost. Takový píchnutí do břicha jsem v 1těhu nezažívala..

misak48
autor
28. pro 2020

@b91 já bych v tom problém neviděla, pokud je všechno v pořádku... Znám holky, které nosí starší dítě (i těžší) až do porodu úplně bez problémů. Taky to pak nebudu řešit, pokud se nebude to krvácení opakovat... Já už jsem úplně čistá, žádná další krev už se neobjevila. Tak snad to byla jen nějaká prasklá cévka 🙏

ovesova
28. pro 2020

@misak48 a jak se citis?

misak48
autor
28. pro 2020

@ovesova cítím se fajn. Tak nějak pořád stejně. Ono mě i to krvácení včera překvapilo, protože jsem se cítila pořád stejně... Ani jsem neměla křeče v břiše nic. Jen prostě když jsem dosedla na záchod, tak ze mě tekla krev jak kdybych curala :-/

ovesova
28. pro 2020

@misak48 to muselo být šokujici.my jedeme na chatu a všechno je daleko i nemocnice tak doufám ze je vše ok. Až po Novém roce půjdu na první kontrolu.

terezka1992plzen
28. pro 2020

Holky od středy jsem měla jít na rizikové těhotenství. Ale dnes mi přišla výpověď. Neprodloužili mi smlouvu 😭😭 nevím vůbec co mám dělat 😭😭

b91
28. pro 2020

@terezka1992plzen podle mě, pokud už jsi těhotná, vyhodit Tě nemohou. Ale je to pouze moje domněnka 🙂 . Případně se na Tebe vztahuje ta ochranná lhůta 180dní.

deny_peny
28. pro 2020

Me nejvic “nastvalo” ze jsem si na Vanoce a Silvestr koupila bednu sampusu a ted to za me pije manzel 😂😅

ema90
28. pro 2020

@b91 Pokud mela smlouvu do urciteho datumu, tak ji prodlouzit nemusi. Ani kdyz je tehotna.
A ted si musi @terezka1992plzen spocitat, zda-li se do ochranne lhuty 180 dni vejde. Plus jeste samozrejme musi mit behem poslednich dvou let odpracovanych 270 kalendarnich dni behem dvou let, aby mela narok na materskou.

b91
28. pro 2020

@ema90 ano, to je pravda. Pokud smlouva končila, tak je to blbý :/

misak48
autor
28. pro 2020

@terezka1992plzen jak píšou holky, když skončí smlouva, tak bohužel, není to jako výpověď, kterou dát nesmí :-/ teď fakt hodně záleží na tom, kdy to vychází termín. Pokud mas smlouvu platnou do konce roku, tak musíš na mateřskou nastoupit do 29.6., aby ses vešla. Na mateřskou můžeš nastoupit nejdřív 8 týdnů před porodem. Každopádně pokud jsi měla teď nastupovat na neschopenku, tak tu si normálně vypsat nech, protože ta ti poběží dál i když pracovní poměr skončí...

pexi
28. pro 2020

Ahoj, jdu se k vám přidat. Zatim se raduji jen velmi opatrně. Po dlouhých 2 letech to vypadá, že to vyšlo i nám... před Vánoci jsem byla na gyndě pro potvrzení a zatím byla vidět jen dutinka. Znovu jdu až 11. ledna. Uf, zdá se mi to taaaak daleko. Doufám, že bude vše ok.

misak48
autor
28. pro 2020

@pexi držím palce 🙂

ema90
28. pro 2020

@pexi Musite verit 🙏🏼 Drzim palce ❤️

pexi
28. pro 2020

@misak48
@ema90
Díky, doufáme moc. Už jednu velkou cácorku máme a přála bych jí sourozence. Znervózňuje mě jen, že vlastně se skoro nic neděje... máte už nějaké příznaky? Já jsem to jen nedostala a mám citlivější prsa. Ale jinak mám pocit, že v prvním těhotenství jsem měla víc příznaků už od počátku. Nebo jsem se víc pozorovala... teď na to není čas 😄

ema90
28. pro 2020

@pexi Ja jsem trosku mimo tuhle diskuzi asi 😀, protoze jsem uz 18tt s dvojcaty. Ale co se tyce tech priznaku, to si jeste pamatuju, mne nebylo a neni vubec nic.
Tedy ted uz zacinam pocitovat nejaky negativni veci, jelikoz uz roste bricho, boli zada atd 😀, ale na zacatku mi krome boleni prsou (ty me bolely ale vzdy i pred ms) nebylo vuuuubec nic. A to se rika, ze s dvojcaty je vse horsi. Mne nebylo ani jednou spatne, zadny zvraceni, zadny bolesti, natoz spineni. A taky si pamatuju, jak to cekani bylo nekonecne, jestli se obe miminka vyviji jak maji atd.
Holt to musite vydrzet, ono takhle na zacatku je to vzdycky bud a nebo. Ona priroda vi co dela 🙏🏼❤️

misak48
autor
28. pro 2020

@pexi já to cítila hlavně na prsou, ale to bude i tím, že kojím... Jinak mě občas tahá v podbřišku, ale nic extrémního... Pak teda přišlo to včerejší krvácení, ale teď už zase nic 🙂

boruvkovy_kolac
29. pro 2020

@terezka1992plzen tak to je mi líto 😒 jinak jak kdybych to psala já, stejné jméno, ročník, město...

pexi
29. pro 2020

@misak48 tak snad bude vše ok. Já jsem pri těhotenství s prvni dcerou měla špinění i celkem podstatně krvácení a všechno bylo v pořádku, narodila se zdravá a nejkrásnější na světě 😊
Za to potom jsem měla jedno zamlklé. Proto mám asi trochu víc i strach.

pexi
29. pro 2020

@ema90 tak to gratuluji k dvojčátkům, přeji všem hodně zdraví. To je parada, že se cítíš dobře.
A čekání mám dojem, že na začátku je hlavně nekonečné. Když je vše tak nejisté a křehké. Měla jsem před tím jedno zamlklé, tak jsem asi teď víc strašpytel. Přitom, ačkoliv to nebylo nic příjemného, jsem i trochu ráda že si s tím tělo poradilo samo a nemusela jsem na žádný zákrok...

misak48
autor
29. pro 2020

@pexi já už mám za sebou zamlkle dvě, ale vždycky se na to přišlo až na kontrole v 10 týdnu, kdy mimco odpovídalo devátému bez srdeční akce. Nepoznala jsem vůbec nic, pokaždé jsem musela na revizi. A teď naposledy mi na zvracení bylo ještě na operačním sále... Takže krvácení byla pro mě teď novinka 🤣

pexi
29. pro 2020

@misak48 aha, tak já jsem to tušila už dřív, protože se naopak vše, co bylo "jinak" vracelo do normálu, až jsem dostala šílenou ms.
Ale špinění i krvácení jsem měla vlastně u vydařeného i u nevydařeného... fakt se dá jen čekat, co se bude dít 🙂

b91
30. pro 2020

Tak mám po KO ... a jsem šokovaná! Za 14dní další kontrola, jestli jsou tam pořád DVĚ a vyvíjí se .. 🤦🏽‍♀️. I jsem to obrečela :/

misak48
autor
30. pro 2020

@b91 jee... Chce se mj gratulovat, ale nebudu. Vzhledem k tomu, že na začátku každého těhotenství je to to věc, které se desim při každém prvním UTZ. Ještě mi prosím připomeň, jestli už nějaké dítě doma máte? A jak staré je těhotenství?

b91
30. pro 2020

@misak48 mám syna 2 a ctvrt roku. A dneska jsem 5+5. Já se fakt modlím za jedno zdravé 🙏🏼❤️.

nikishkaaaa
30. pro 2020

Holky, prosim moc o radu, porad me boli pravy podbrisek, bojim se, aby to nebylo mimodelozni ☹ ma to nektera taky tak? Dekuji!

maky977
30. pro 2020

@nikishkaaaa ahojky,mě taky na začátku bolel pravý podbrisek a ještě teď v 7 tt občas zaboli a miminko mám v děloze 🙂 je to tím,jak se miminko zavrtává,deloha se roztahuje a jestli jsi v období MS,tak je to normální 🙂 anebo to můžou byt ještě střeva 🙈 a jestli chceš mít klid,tak si zajdi na pohotovost❤️

misak48
autor
30. pro 2020

@b91 jo už si vzpomínám, ty jsi ta, se kterou to máme skoro stejně (promiň, ale ty přezdívky se mi ze začátku vždycky pletou...). Tak budu držet palce, ať to dopadne jak chceš 🍀

b91
30. pro 2020

@misak48 už jsem to trochu kousla. Všechno bude tak, jak má být 🙏🏼❤️.

Strana