Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@nikishkaaaa me píchal pravý podbrisek taky jakoby třislo hodně ale už dobrý. Teď me jen píchne v břichu tak 2x denně jako docela hodně takovy jakoby menstruační bolest křeč ale ustoupí to během pár sekund. Ale pořad mám hrozny hlad. Nejdriv první dny jaem neměla chuť vůbec a teď pořad jim. Kdy vestinou přichází ty nevolnosti?
@ovesova poboliva me to cely den, jen v noci o tom nevim. Jen se desim, ze je to jen pravy podbrisek...
Ahoj holky. Včera jsem byla na kontrole 6+3 a v gestacnim váčku byl žloutkový ale zatím bez srdíčka. Jsem objednaná na příští středu. Doufám že bude vše v pořádku. 🍀❤️ Kdy vám šlo vidět srdíčko. Strašné mě štve že tam nemůže kvůli covidu přítel semnou :(
@terezka1992plzen Ja chapu, ze nekdo to proziva opravdu hodne, ale na co by tam byl partner, kdyz jeste neni ani slyset srdicko a nejde vlastne temer nic videt?
Neni lepsi pockat na 1.screening, kde uz chlap aspon vidi miminko?
U me u dvojcat tloukly srdicka cca v 7tt.
@ema90 Přítel u prvního byl hned od srdíčka a teď ho mrzí že to nezaziva. Ano on to prožívá opravdu hodně ;)
@b91 No nemyslete si, mne trvalo dlouho, nez jsem se s tim smirila.
Nechci se rouhat, ale taky bylo v planu pouze jedno.
Predstavovala jsem si, jak odejdu z ordinace stastna s potvrzenym tehotenstvim a odchazela jsem skoro s brekem a s velmi smisenymi pocity.
Nicmene jsme se s tim tak zzili, ze ted uz si neumim predstavit, ze by se neco melo stat 🙏🏼.
Takze vas naprosto chapu a neni na tom nic spatnyho. Vsak uvidite, ono to stejne dopadne tak jak ma a my to neovlivnime 😊
Zdravím holky byla jste některá už na UTZ ?
@andreasvo já už třikrát a v pondělí jdu znovu 🤦
@terezka1992plzen byla včera, @b91 už byla taky
@b91 Jj vime 😊 Jsem 18tt.
Je plno maminek co ma dvojcata a k nim i dalsi dite nebo deti.
Ja se na zacatku rouhala, az nakonec 1. screening nedopadl moc dobre.
Nastesti se to spravilo, ale od te doby by mi to uz strach nedovolil a vazne se modlim, aby byli obe miminka zdrave 🙏🏼
Porodu nebo sekce se nebojim, zvladlo to plno jinych zenskych.
Ale samozrejme dobrovolne nechapu ty, ktery touzi po dvojcatech. Asi si neuvedomuji rizikovost takoveho tehotenstvi.
Kdybychom cekali jednovajecne, tak se bojim o dost vic.
Ale cekame dvojvajecne a tak se snazim byt v klidu a myslet pozitivne 😊 Proste to dopadne tak jak ma 🤷🏼♀️😀
Ahoj holky. Jak jste na tom s nevolnostmi? Já si je nadělila v plné síle hezky k Novému roku 🤣 mám pocit, jak kdybych včera sama vypila celý sklípek a to jsem neměla ani lok 😀 nezvracim, ale mám pocit celodenní permanentní kocoviny. Ve všech předchozích těhotenstvích jsem to měla stejně, s malou to přešlo cca v 11tt a u těch zamlklych jsem s tímhle pocitem šla ještě na operační sál :-/
Tak me zatim spatne neni, nebylo ani behem prvniho tehotenstvi. Ale je mi neustale zima, jsem oblecena do x vrstev a stejne se klepu. Taky na me prisla trosku unava, ale to muze byt i aktivnim batoletem co nove musi spat zasadne s rodici 🙄😅
@b91 je to je fakt šílené :-/ tak snad se to brzy dostane aspoň trochu do normálu... Já chuť k jídlu nemám, ale když se donutím do sebe něco nasoukat, tak se mi udělá líp, tak aspoň tak...
@maky977 tak z toho nesmím nic 😀 je to potvora ten diabetes 🤣 to bylo i s první na monotorech na konci těhotenství. Sestřička mi říká "Chrápe, potřebujeme aby byla aktivnější. Dejte si kus čokolády nebo něčeho sladkého". Já ji na to říkám, že ale jsem diabetik (jezdila jsem k Apolináři přímo i kvůli tomu). A ona "Hm, tak se aspoň napijte vody a trochu stouchnete do břicha prstem" 🤣
@deny_peny moje aktivní batole se pro změnu rozhodlo, že v necelých dvou letech už nepotřebuje spát po obědě 🤦 takže taky žádný zázrak 🤣 jak staré máš starší dítko? A doteď spalo ve své a přišly noční můry?
@misak48 v unoru bude mit 2 roky. Ja si nemyslim, ze to jsou nocni mury, spis kdyz se v noci vzbudi, tak uz nedokaze usnout a musi se nekoho drzet. Kdyby to trvalo chvilku, tak u jeho postylky sedim, ale takhle to trva snad pul hodiny, zato v posteli s nama usne do par minut 😀 Nastesti po obede zatim vetsinou spi.
@deny_peny jo tak toho já jsem ušetřena, Adi s námi spí v posteli od malinka. Navíc ještě kojím, takže v noci se uklidňuje prsem víceméně aniž bych se já vůbec vzbudila... Ale máme to na to společné spaní uzpůsobené, přidali jsme k naší manželské ještě jednu postel, abychom se všichni v klidu vešli 🙂 přes ten den jsme teď v takové blbé mezifazi, kdy celý den bez spánku úplně nevydrží, ale nedaří se jí zabrat hned po obědě. Většinou to na ní přijde až tak mezi 3-4. A pak nemůže zabrat večer :-/ takže momentálně nejlepší řešení je, že ji usnout nechám když to na ní přijde, ale pak ji musím nejpozději po půl hodině vzbudit :-/ je to naprd, ale všechny pokusy udělat to jinak končily dítětem vzhůru ještě o půlnoci 🤦

@b91 Nebojte, ja taky byla sokovana, kdyz mi oznamili na gynde dva gestacni vacky. Doktorka me upozornovala, at si to zatim ale nepripoustim, ze hodne takovych tehotenstvi konci tak, ze jeden plod sam odejde. Syndrom mizejiciho dvojcete.
Nicmene na dalsi kontrole tloukla obe srdicka a jsou tam dodnes 😊 Vse bude tak, jak ma byt 🙏🏼