icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

kaaacaaatkooo
4. dub 2021

@jenssy Mně paní gyndr říkala, že klidně můžu, ale že jestli se bojím, ať počkám na 2. trimestr. Ale barvila jsem se jednou v prosinci v nějakém asi 5.týdnu (u holičky) a podruhé cca možná někdy v únoru/březnu (to už doma) a všechno OK 🙂 Nelakuju si nehty, nedávám si lak na vlasy, tužidlo málokdy, používám na mytí vlasů kopřivový šampon, ... jakože myslím si, že barvení jednou za 2-3 měsíce nemůže tak moc uškodit 🙂 Tam prý je horší, že dýcháš ty smrady při tom barvení, což při domácím je mnohem větší odér. Ale příští barvení už chci u holičky. Mají ty barvy šetrnější, má větší okno 😀 , nesmrdí to tak a doma mě to straaaaašně nebaví 🙂 Už ať otevřou služby 🙏

ovesova
5. dub 2021

@kaaacaaatkooo já teda chodím pravidelně na nehty 😳

misak48
autor
6. dub 2021

Holky tak u nás to podle dnešní kontroly u mého Dr vypadá na druhou holčičku. Nepřekvapilo mě, byla jsem o ní přesvědčená 🙂 tak uvidíme příští čtvrtek na screeningu, jestli ji potvrdí 🙂 kdy vy se chystáte na screening?

maky977
6. dub 2021

@misak48 tak gratuluji k další princezně☺️ Ja jdu na 2.screening ve čtvrtek 8.4.🙈 tak snad bude vše ok☺️🙏🏻🤍 jinak nám byl 3x řečený chlapeček 😃 tak snad už se to nezmění,protože už nakupuju do modra😂

vaculovav
6. dub 2021

@misak48 já jdu až 29.4. zatím od doktora nemám ani náznak pohlaví, tak jsem zvědavá

martinie88
6. dub 2021

@misak48 Juu moc gratuluji💗 Ja jdu 20/4, ale z krve jiz vime, ze budeme mit take druhou holcicku💗

pexi
6. dub 2021

@misak48 moc gratuluji 😁
já jdu k dr na 2. screening zítra a snad bude vše v pořádku. Jsem z toho vždy nervózní. Stále se neumím rozhodnout, zda chceme znát pohlaví. U první jsme to nevěděli, ale teď jsem v pokušení 😁

misak48
autor
6. dub 2021

@pexi tyjo to jste fakt dobří. Já fakt nechápu, jak to někdo může vydržet 😁 to já otravovala už od prvního screeningu zase 🤣 zítra držím palce 🍀

ovesova
6. dub 2021

Samé holcicky tyjo. Já se na tu naši tesim

pexi
8. dub 2021

Ahoj holky, tak jsem dneska byla na velkém ultrazvuku a miminko je v pořádku 😊🥰 pohlaví jsme si říct nenechali 😇 byly to nervy, protože jsem na něm byla už včera, ale doktorovi se něco nezdálo, tak dneska další podrobnější ve specializovaném centru, ale naštěstí dle něj vše ok 🥳🥳🥳

maky977
8. dub 2021

Tak na 2.screeningu vše v pořádku,máme ukázkové miminko🥰 a hlavně zdravé 🥰❤️ Jinak už počtvrté potvrzeny chlapeček 🙈😍❤️ Takže můj instinkt se nemýlil,myslela jsem si to od 8tt🥰❤️ A dostala jsem fotku a DVD z utz☺️

nikishkaaaa
7. kvě 2021

Dámy, tak jak jste na tom? Já jsem dnes v 23+2tt a na prohlidce v pondělí mi měřili čípek a mám ho na hranici 3 cm, pokud by se prý zkrátil na 2,5 cm je to na hospitalizaci 🙈. Jeden předčasný porod už za sebou mám. Neměřili některé z Vás teď čípek a nevíte jak je dlouhý? Aby toho nebylo málo hodně mi tuhne břicho 🙈 nedokážu si představit strávit zbytek těhu v porodnici, bez první dcerky ☹

madamas
7. kvě 2021

@nikishkaaaa jej, tak snad to bude dobré a nebude se potvůrka zkracovat.. já jsem dnes také 23 + 2, v poradně jsem byla minulý týden ale čípek mě neměřil, jen pohmatem uvnitř a řekl tady je to v pořádku. Břicho mi také dost tuhlo tak jsem brala hořčík a pila Magnesii. Pak to přešlo a tak jsem to trochu flákala a teď druhý den zase občas tuhne, takže zase poctivě zobu a piju. Předevčírem jsme ale pohřbili dědečka a v ten den to začalo, tak možná stres 🤔 Syn byl také předčasně takže mám také obavy, i z případné hospitalizace, jelikož se potřebuji se synem připravit do 1.třídy. Snad to vše zvládneme a ,,doklepeme" doma a co nejdéle 🙏

vaculovav
7. kvě 2021

Máme po druhém screeningu (ve 21+2), ale žádné jiné vyšetření krom ultrazvuku doktor nedělal.. Potvrzená holčička, tak snad se doktor trefil 😅 já chytám křeče v noci do noh, taky si budu muset pořídit magnezko 🙄 další kontrolu mám až na konci května..

madamas
7. kvě 2021

Holky dotaz. Jak to máte teď s barvením vlasů, barvíte? V prvním těhu jsem se doma barvila, nepřemýšlela jsem nad tím. Teď už léta chodím na melír ke kadeřnici, ale zatím jsem se v tomto těhu neodvážila. V prvním těhu mě přestala fungovat placenta - předčasný císař ,, za pět minut dvanáct", teď čekáme miminko po letech z umělého oplodnění..jsem po tom všem ,,připo....á ze všeho 🙄

vaculovav
7. kvě 2021

@madamas z barvení strach nemám. Ještě jsem se teď nebarvila, spíš to nechám až na léto

nikishkaaaa
7. kvě 2021

@madamas já chodím normálně na melír 😉

madamas
7. kvě 2021

@nikishkaaaa je fakt, že při melíru necítím zápach, zřejmě kvalitní barvy. A nejde to až na kůži..v prvním těhu jsem tam plácala ,,drogerkový smrad" hlava nehlava 🙄 Říkám si, že každý den používám deodorant, makeup, lak na vlasy.. že ta barva už snad není takový šok..ale i tak to ve mě hlodá 😣

pexi
7. kvě 2021

Ahoj, včera jsem byla na kontrole a mrňousek roste krásně. 😊 Zase se ale přihlásila potvora těhotenská cukrovka... takže znovu vážení jídla, měření cukru... no snad to bude jako v 1. těhotenství, kdy to stačilo...

misak48
autor
8. kvě 2021

@nikishkaaaa ja byla na měření čípku minulé pondělí a měl 42 mm. Zúčastnila jsem se totiž u Apolináře studie na screening rizika předčasného porodu. https://www.predcasnyporod.eu/?page_id=866
Jestli jsi někde poblíž Prahy a chceš vědět jak na tom jsi (protože čípek je fakt jen jeden z ukazatelů a přesně se to podle něj poznat nedá, je to spíš takové věštění), tak si tam zkus zavolat a zúčastnit se taky. Oni budou rádi, mají podle mě málo lidí (já třeba totiž do té rizikové skupiny až tak úplně nespadam a přesto mě kontaktovali, jestli se nechci zúčastnit). Neplatí se za to nic, strávila jsem tam asi hodinu - odběr krve, slin, moč a stěr z pochvy, UTZ čípku a UTZ miminka. A do ruky jsem dostala papír s procentuálním vyčíslením rizika předčasného porodu 🙂

misak48
autor
8. kvě 2021

@pexi tak snad to bude v pohodě jen s dietou 🙂 jsou to ale pěkně blbé vyhlídky před létem, sezónou ovoce a zmrzlin, co? Já jsem na inzulinu od začátku a s postupujícím těhotenstvím ho píchám čím dál víc... Ale výsledky jsou dobré, tak snad bude mimi stejně v pohodě jako první dcera 🙂

pexi
8. kvě 2021

@misak48 uf, tak to to máš ještě náročnější... jak to zvládáš? Já jsem tak doufala, že si užiju hlavně meruňkovou sezónu... tak asi jen po trošičkách... ale alespoň nejsem tak vykulená jako u první. Přece jen už mám nějaké zkušenosti.

nikishkaaaa
8. kvě 2021

@misak48 o tom výzkumu vím, jenže já jsem z druhého konce republiky a upřímně byla bych strašně vystresovaná, kdybych zjistila, že třeba do týdne rodím 🙈

misak48
autor
8. kvě 2021

@pexi náročné to je, ale přecijen mě všichni připravovali už od 15, kdy mi na to přišli, že s pozitivním testem v podstatě dřív než na gyndu na diabetologii pro inzulín 🙂 mám to tak ve vlnách, občas jsem naštvaná, že to musí být, ale většinu času jsem spíš ráda, že mám tenhle přísný režim jen v těhotenství a normálně ne. Mám tu mutaci takovou zvláštní, moc se o ní neví, takže jezdím k Apolináři, kde jsou odborníci. Od toho 20 TT mi dělají "velký" UTZ co tři týdny/měsíc (kompletní měření miminka jak roste a průtoky placentou) a podle výsledků se upravuje léčba. Ono totiž tím, že nejde zjistit, jestli to miminko zdědilo nebo ne, tak nikdo nedokáže říct, jestli ty hodnoty glykemie jako zdravý člověk potřebuju mít nebo ne (protože kdyby to zdědilo, tak je s tou mojí vyšší vlastně spokojené) - tak se to řeší takhle 🙂 Jediné co mi na to všem fakt vadí je to, že mě nenechají přenášet. První dcera je vyvolávaná 39+4, teď upřímně doufám, že mimi přesvědčím dřív k dobrovolnému opuštění mého těla 😅

misak48
autor
8. kvě 2021

@nikishkaaaa jo to chápu :-/ já to spíš myslela tak, že právě by to dokázali třeba líp pohlídat, kdyby věděli... Ale věřím, že to bude v pohodě 🍀 přecijen ta hodnota toho čípku není ještě ani hraniční... o kolik dřív máš první?

nikishkaaaa
8. kvě 2021

@misak48 o 6 týdnů

pexi
8. kvě 2021

@misak48 tak držím pěsti, ať je všechno v pořádku. Říká se, že druhé se rodí dříve než první, ale možná jen pověra
🙂
U nás se první narodila dokonce 2 dny po termínu a byla jsem za to moc ráda, protože měla celou dobu menší váhové odhady a nakonec vážila 2,8 kg. Druhé se zdá, že zatím se vyvíjí dobře, dle dr., tak budu doufat.

misak48
autor
8. kvě 2021

@pexi já měla první pořád podle všech měření úplně přesně průměr 🤣 druhá teď vychází cca o 14 dní větší, tak snad bude celá taková rychlejší 🤣🤣🤣

@nikishkaaaa mazec, tak moc držím palce, ať se druhé tak brzy na svět nechystá 🍀

kaaacaaatkooo
8. kvě 2021

@madamas Já jdu v úterý a strašně se těším 🙂

pexi
8. kvě 2021

@misak48 to určitě dopadne 😉 a jak ti jde držení diety při druhém dítku? Já narážím na problémy, které jsem při prvním neměla a mít nemohla. Např ta moje treperenda nejraději jí z mého talíře. Takže dneska mi uzobávala moji pečlivě naváženou večeři a za odměnu se se mnou dělila o ti svoji... no bude to ještě legrace.

Strana