Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@kaaacaaatkooo jsem byla dnes se synem a manželem, nechala jsem si alespoň prostříhat konečky. Naše kadeřnice je moje švagrová, navíc skoro sousedka, takže pohoda.. Říkala že melír nejde vůbec na kůži, navíc to jde hned do alobalu. A co se týče vdechování tak ona sama barvila lidi v obou těhotenstvích od začátku téměř do porodu..ale chápe moje ,, postižení" po letech snažení tak říkala že až když budu chtít tak mám cinknout a přijít 😆
@misak48 tak to je super. To by u nás bohužel neprošlo. Ale jinak naše běžná strava zatím v klidu prochází. Naštěstí mimi asi ví, co potřebuje, protože na sladké nemám chuť (jinak ho mám bohužel ráda).
Dneska celkově byly hodnoty docela fajn, snad to bude i tím, že mě konečně opustila nějaká viroza, co malá donesla že školky... uvidíme, doufat můžu 😁 hlavní je zdravé miminko 🍀
@nikishkaaaa Mne teda 3 cm prijde dobry... mozna spis zalezi, jestli se to nejak meni, ale i to se pry může menit behem hodiny... mne jen rikal, ze snad kdyz je 15 mm, je 60% sance, ze zena do tydne porodi...
@fifinka2020 děkuji, kéž bych to doklepala aspoň do toho 36tt 🙈
Holky, tak coo? Užíváte si těhotenství? 🙂 Já si asi zřejmě naposledy stříhala nehty na nohách (to bylo jak ponor!!! Zatajit dech, nohu přisunout... malíčky jsem skoro nedala 😀 ) 😀 😀 😀 a jinak je to pořád krásné 🙂 Strašně se na mimčo těším, jsem zvědavá, jak bude vypadat 🙂 . Někdy mi to přijde hrozně daleko do půlky srpna a někdy mi přijde, že to uteklo ani sama nevím jak a že se mi ten stav líbí 🙂 Po mnoha letech si dovoluju nosit i úplá trička 😀 (když počasí na chvilku zavelí jaro) a těším se na letní šaty (snad se dočkám, moc to na léto zatím nevypadá 😀 ).
@kaaacaaatkooo Ahojky,no já si ho užívala do minulého týdne,kdy mi dr řekla,že se mi zkracuje čípek a je i měkký,takže ten náš prcek chce ven😃 tak mám narizeny klidový režim,ale jinak si to vcelku užívám,jen teda nasadit ponožky,oblect se,nebo si dat boty..to je nadlidský úkol 😂 a nehty na nohou mo striha přítel,protože to proste nejde jak píšeš 😁😁 ale taky už se na toho prcka tesim❤️ Hrozne rychle to uteklo🥰🥰🥰 tak se hlavně opatrujte!!! A hodně zdraví ❤️❤️❤️
@kaaacaaatkooo no nehty na nohou dám ještě celkem v pohodě, ale oholit se tam dole, to už je docela problém 😃
Teda já si stěžuju, že mám břicho oproti prvnímu těhotenství dvojnásobné, ale tohle je zatím pořád v pohodě všechno ☺️ tak mám být ráda, jo? 😅 Akorát se mi občas teda stane, že břichem někde narazim, třeba do futer dveří, jak na něj nejsem zvyklá 🤣🤣🤣
Jinak pořád jezdím na kontroly jako blbec (co 14 dní teď), ale všechno je ukázkové, tak snad to do srpna vydrží a už to rychle uteče 🙈
Tak já až na zjištěnou těhu cukrovku dobrý, naštěstí si nemusím ani měřit glykémii, jen vynechat cukry. ,, Samoobsluhu" ještě zvládám obstojně, akorát to holení už pouze po hmatu 😆 Jsem 25 + 5, mám nahoru 4,5 kg, dnes v poradně vše ok, čípek 4,5 cm. Od 28 TT začínám chodit častěji na utz, kvůli růstu miminka. U syna mě předčasně vypověděla funkci placenta a narodil se předčasně s nízkou porodní váhou. Stále doufám že tentokrát to bude ok 🙏 Jinak holky, co už máte připraveno? Já zatím jen sepsaný seznam a vyklízím komodu, abych mohla začít s nákupy 😆
Já si už připadám jako velryba, a to máme ještě kus před sebou 😃 zatím za největší výzvu považuji zavazování tkaniček 😄
Pro mimi začínám chystat po kouskách. Na sebe mám koupené jen 2 věcičky, co vybrala dcerka 🥰 ale jinak mám dojem, že toho hodně mám právěpo ní, něco jsme ani nevyužili. Teď se to chystám začít dávat do kupy.
@maky977 mám stejný problém se zkracováním čípku, který jste týden? A nevíte kolik čípek měřil? 🙂
@nikishkaaaa v sobotu jsem začala 29tt,ale zjistila jsem to ve 27tt. Bohužel nevim,kolik měří,jediné,co mi dr řekla je,ze to tam mám zkrácené a měkké ( při prohlídce ) a ze jestli nechci skončit na kapačkách,tak si mám koupit magnesko a nic nedělat a ležet s nohama nahoře 🙇🏻♀️ A jak jste na tom vy? Co vám rekl váš dr? 🤔🤔
@nikishkaaaa ja teda nevim kolik má mít, ale dnes jsem byla na kontrole, jsem 28+4 a čípek má 4cm a prý je to v pořádku.
@nikishkaaaa no tak to je málo😕 a co vám na to rekl dr??😶 klidový režim a ještě něco?😱
@nikishkaaaa tak to mě mrzí, držím palce ať odpočinek stačí a nikam nemusíte
@maky977 mám utrogestan, hořcik a vic se delat neda, pokud se zkrati na 2,5 cm tak hospitalizace. Mi ale zatim cipek nemekne, coz je pry dulezite 🤷♀️
@nikishkaaaa to mě utrogestan nedala🙄😕 a měkne mi,tak snad to bude ok,nechci do nemocnice,mám jeste moc věci,co potrebuju zařídit 😶 a i tobe přeji,aby bylo vše v pořádku a nemusela jsi do nemocnice 🙏🏻❤️
@maky977 taky držím moc pěsti! Já mám doma 3 letou dcerku tak si to vůbec neumím bez ní představit ☹
@maky977 Taky se opatruj, ať u tebe bobánek zůstane co nejdéle 🙂 ❤
@nikishkaaaa to chapu,ale určitě to bude dobrý,ty naše mrňata v brisku jsou ještě dost malí na to,aby si mohli dělat co chtějí,takže je v brisku udrzime,musí poslouchat😁❤️
Jinak moc dekuji 🙏🏻❤️ @kaaacaaatkooo ❤️❤️
Holky, tak koukám, že nám to tady nějak utichlo 😀 jak jste na tom? Já mám ode dneška velké bolesti podbříšku, jsem 33+5tt a moje první dcerka se narodila v 34+0tt tak začínám být hodně nervózní. 🙈🙏 navíc na kontrole před týdnem měla malá váhový odhad jen 1590g, tak by to chtělo ještě vydržet, modlím se za každý den. A jak se cítíte Vy, taky máte bolesti podbříšku jako při silné menstruaci nebo jen já mám zase něco extra? 😀
@nikishkaaaa Ahojky🙋 můžu tě uklidnit že bolesti mám taky, více v bedrech s tvrdnutím bříška. Většinou tedy po námaze, musím prý více odpočívat. Dnes jsem byla v poradně, čípek dlouhý a miminko vysoko. Jsem vlastně také 33+5😀 na váhový odhad jdu ve středu, byla jsem naposledy ve 31 TT a malá měla 1 800 g. Chodím častěji na utz kvůli tomu že syn se narodil ve 36 TT s váhou 2000g. Nefungovala mě placenta, takže teď lékař kontroluje po třech týdnech průtoky. Tak doufám že holka přibrala a taky ještě pobydem 2v1 😉 Napínají nás ti mrňouskové takhle ke konci že 😀
@nikishkaaaa tak držím palce, ať jsou to jen plané bolesti a mimco ještě aspoň ty tři týdny vydrží 🍀 já teda bolesti nemám, jsem 35+0, malá měla.minuly týden odhad už 2,5 kg a přibírá cca 0,5 za 14 dní teď (chodím na UTZ po dvou týdnech). Ale já se zase naopak modlím, aby se něco začalo dít vcas a nemusela jsem na vyvolání jako s první 🙂

@pexi já mám největší problém s dojidanim 🙈 byla jsem zvyklá, že když jsem malé něco nandala a ona to nechtěla nebo snědla málo, tak to normálně dojíst, abych to nemusela vyhazovat. No a to teď nemůžu žejo... Buď to pro mě není vůbec vhodné (třeba jogurt s marmeládou) nebo bych to měla navíc... ale já jsem za ty dva roky změnila stravování, takže ohledně vážení to teď mám jednodušší. Manžel totiž přišel s tím, že by chtěl, abych mu vařila paleo (kvůli hubnutí). No a já zjistila, že mi tahle strava na cukrovku krásně vyhovuje a většina jídel se obejde dokonce bez inzulínu. Takže vážím jen když si občas dám něco se sacharidy 🙂