icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

vaculovav
3. led 2021

@ema90 právě z toho mám celkem hrůzu. Celé těhotenství jsem vypada že jsem všechno přibrala jen na břichu, ale co mi zůstalo se nějak rozprostřelo.. Snad to tentokrát nebude tak hrozné.

misak48
autor
3. led 2021

@vaculovav mě na to rozhodně zabrala dieta na cukrovku 🤣 na zacatku mi šly o kila dolů a nakonec jsem přibrala oproti výchozí váze jen 4... Prý jsou i holky, co jí držely preventivně, protože nechtěly jít na OGTT. Ale upřímně podle mě musí být člověk blázen, aby jí držel v plném rozsahu dobrovolně... Já ji třeba mám v plné palbě už od pozitivního testu až do porodu a pokaždé to nesu dost těžce...

vaculovav
3. led 2021

@misak48 doktor ke kterému jsem dřív chodila na ten test ani neposílal. Udělal test na lačno a až podle výsledku by poslal. Tak jsem tam nebyla a jsem ráda. Ale myslím že u tohoto mě to nemine.

misak48
autor
3. led 2021

@vaculovav já tohle snad radši ani nechci číst 😭 kolem té tehu cukrovky existuje takových mýtů a gynekologové je vesele šíří dál a ohrožují maminky i miminka 😭 z lačné glykemie se totiž vůbec nemusí odhalit... Ale já jsem.na tohle téma dost citlivá a velmi neobjektivní, protože moji tetě před 12 lety gynekoložka právě gestacni diabetes zanedbala, na test ji i přes nepříznivou rodinnou anamnézu neposlala a než se na to přišlo, tak to pak malém ani ona ani bratránek nepřežili. Brali ji ho v Praze císařem v osmém měsíci za pět minut dvanáct :-/

vaculovav
3. led 2021

@misak48 popravdě jsem se o to nikdy nezajímala.. ale od konce 6. Měsíce jsem chodila do rizikové poradny do nemocnice, tak jsem byla pod dozorem.. ale divili se že jsem na ten test nebyla.

bomo1
3. led 2021

@misak48 Ja jdu zítra v 10, tak snad bude fazole v pořádku 🙏😃

ircza007
4. led 2021

Holky, taky to máte jako na houpačce? Včera mi bylo půl dne špatně, ať jsem se najedla nebo nenajedla, bylo mi na zvracení a bolela mě prsa. Dneska se probudím, plná energie, nic mi není, jen mě bolí prsa. Vyděsilo mě to natolik, že jsem se udělala test 😀 S prvním synem tohle neznám, to mi bývalo trochu špatně dopoledne většinou z hladu a jinak jsem ani nevěděla, že jsem těhotná. Největší chutě mám na okurky a zelí a naložila jsem si kimchi 😀 Jak je vám?

nikishkaaaa
4. led 2021

Holky, jak jste dnes dopadly na kontrole? Ja dnes byla objednana puvodne na prevenci, ale jsem podle posledni ms 5+5tt a byl videt jen vacek. Je to tak normalni? Lekar rikal, ze je to v samem zacatku, nic vic...

ema90
4. led 2021

@nikishkaaaa A co vic bys chtela aby slo videt? Takhle je to v poradku 🙂
Srdicko az kolem 7-8tt.

misak48
autor
4. led 2021

@nikishkaaaa Vacek i žloutkový? Nebo jen gestacni? V 5+5 by mělo být vidět už i embryo, ale zatím bez srdíčka. Velmi pravděpodobně je tedy to těhotenství o pár dní mladší, než vychází podle MS, což ale není nic neobvyklého. Já bych se tím neznepokojovala 🙂 Jak dlouhé máš cykly? A víš kdy byla ovulace?

terezka1992plzen
4. led 2021

@ema90 jsem tak moc zvědavá na zítřejší uz

b91
4. led 2021

@nikishkaaaa ahoj, já byla taky 5+5 a byly pouze váčky (2! 👀). Na další ko jdu 7+4. A taky pouze konstatovala, že je to v úplném začátku 🙂

nikishkaaaa
4. led 2021

@misak48 ja nevim, rikal jen vacek :( tak snad to bude dobre, dle ovulace by to melo byt jen o den mladsi 🙂

misak48
autor
4. led 2021

@nikishkaaaa tak to bude žloutkový, kdyby tam byl jen gestacni, tak řekne spíš dutinka 🙂 to je fakt úplně v pořádku 🙂 všude píšou, že zárodek dokáže šikovný doktor s dobrým UTZ najít NEJDŘÍV v 5+3. Takže to je úplně akorát 🙂 já jsem zvědavá, co bude vidět u mě. Maličký žloutkový váček viděla Dr na pohotovosti jak jsem 27. krvácela. Podle těch předchozích nálezu bych měla být dnes 6+0. Tak uvidíme. Ale je mi teda čím dál hůř, tak snad to prosperuje 🙂

nikishkaaaa
4. led 2021

@misak48 moc drzim pesti 🤗

bomo1
4. led 2021

Tak my máme po kontrole, fazole odpovídá 8+5 tak jak má a pěkně se tam vrtěla 😃 Akorat kvůli koroně se mnou manžel nemohl a pani doktorce prý nefotí UZ, takže chudák nic neviděl, to mě trochu mrzí. Všichni si tam na recepci vyzvedávali fotky a já dostala prd 😃

pexi
4. led 2021

@ircza007 energii závidím, ja mam dojem, že ji snad už nikdy nebudu mít 😃 chutě mám spíš nechutě... už když píšu slovo zelí dělá se mi špatně. Tohle s první neznám. Tam jsem max nepila kafe, že mi nechutnalo, ale jinak pohoda. Dneska mám ještě volno, ale od zítřka do práce... jsem na to zvědavá. Snad alespoň příští týden bude na utz vše ok... kdy jdeš na kontrolu ty?

vaculovav
4. led 2021

@ircza007 já mám nejvíc energie večer 😅 a to jsem u syna v 7 spala jak zabitá.

vaculovav
4. led 2021

Jinak taky mám po kontrole. Říkal že je tam těhotenský váček (před týdnem dutinka), dělal mi rovnou prevenci a mám přijít za 3 týdny a pak bych měla chodit do poradny.

misak48
autor
4. led 2021

@bomo1 je tak ty už tam máš pěkné miminko 🙂 s tou fotkou to zamrzí no :-/ taky jsem manželovi v tomhle týdnu nechávala jednu udělat, aby mi věřil, že tam vůbec je 🤣 mě spíš mrzí, že nebude moct na screening :-/

bomo1
4. led 2021

@misak48 No má zatím jenom dva centimetry 😃 ale už to pomalu vypadá jako malej človíček, to je hustý jak rychle se vyvíjí 🙂. Jo to je naprd s koronou, taky si myslím že se se mnou nikam nedostane. V létě už snad bude zase trochu klid a do porodnice nás pustí oba 😃

misak48
autor
4. led 2021

@bomo1 k porodu s tatínkem snad problém není ani teď. Kamarádka rodila v pátek a manžel směl na sál normálně s ní. A každý den za nimi může na půl hodiny na návštěvu, přestože jinak jsou v celé nemocnici návštěvy zakázané. Ale já doufám, že do léta nějaké uvolnění přijde, protože manžel se mnou u prvního porodu byl, ale tentokrát bych si chtěla najít spíš dulu...

misak48
autor
4. led 2021

Tak naše šmouha na UTZ má 5 mm, odpovídá 6+2 a tluče jí srdíčko 😍 akorát je vedle dutinky malý hematom, tam mám pokračovat v Utrogestanu a nic těžkého nezvedat... Další kontrola za 3 týdny pro průkazku 🙂

martinie88
4. led 2021

@misak48 Gratuluji💗 Kolik jsi mela byt dle MS? At mrnousek hezky roste😍

misak48
autor
4. led 2021

@martinie88 no podle té poslední 3+3 🤣 ale podle té předtím, že které to těhotenství je tak 6+5

martinie88
4. led 2021

@misak48 Teda tak to je uzasny💗 To je bojovnicek🍀 Tak at hezky roste😊🥰

ircza007
4. led 2021

@pexi No neboj, ono mě to rychle přešlo 😀 Naštěstí dneska byl syn až nevídaně klidný, takže dopoledne jsme koukali na pohádky a jezdilo s vláčky, kolem poledne už jsem byla úplně grogy a jen hlídala čas, kdy půjde spát, abych si taky zchrupla. Dneska mě objednala na pátek, to bych měla být 6+5, tak snad bude vše ok.

ircza007
4. led 2021

@vaculovav Já to mám jak kdy, buď usínám už při čtení pohádky, nebo zase večer nemůžu usnout 😕

pexi
4. led 2021

@ircza007 držím pěsti, ať to dopadne dobře 🙂 jsem si právě říkala, že dneska večer ani tolik unavená nejsem... ale možná to bude tím, že jsem si zdřímla odpoledne 🤭

ircza007
5. led 2021

@pexi Děkuju, já doufám, že to bude dobrý, dám určitě vědět.

Strana