icon

Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?

misak48
22. pro 2020

Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉

terezka1992plzen
5. led 2021

Tak my dnes ultrazvuk. Srdíčko už krásně bije ❤️❤️ já mám takovou radost

b91
5. led 2021

@terezka1992plzen juuu gratuluju ❤️. Napsal ti tu neschopenku? 🙂

terezka1992plzen
5. led 2021

@b91 zatím chodím do práce ;)

misak48
autor
5. led 2021

@terezka1992plzen super 😍 gratuluju 🙂 takže jsi jim nakonec kývla na to prodloužení smlouvy se změnou podmínek? A kdy ti vychází termín porodu?

ircza007
5. led 2021

@terezka1992plzen Terko, v jakém jsi týdnu?

terezka1992plzen
5. led 2021

@ircza007 jsem v 7+3

terezka1992plzen
5. led 2021

@misak48 ano,porod cca srpen. Zatím nevím 18.1 jdu pro tehu knížku

misak48
autor
5. led 2021

@terezka1992plzen tak to jsi úplně přesně o týden přede mnou 🙂 včetně kontroly na průkazku 😁

ovesova
5. led 2021

Ahoj děvčátka
Já dnes odběr na hCG 3100. Ultrazvuk až v pondělí. Podle aplikace jsem 5+3. Necítím se vůbec tehotně😂

maky977
5. led 2021

@misak48 Ahoj holky,tak ja jsem dneska byla na kontrole a mimoušek je v pořádku,srdíčko ťuká,tak snad bude všechno ok❤️ Další tyden jdu na další kontrolu,kde dostanu i prukazku a vezmou mi krev,tak snad bude všechno v pořádku 🙈 jediné,čím mě dr nepotesila,tak ze budu muset jit na rizikové 😔 protože mám za sebou ZT. Takže mi dala preventivně i utrogestan na udržení 🙈 jen se to bojim říct řediteli,protože jsem včera podepsala smlouvu na další rok,ale to jsem nevěděla,jestli bude maličké v pořádku a navíc jsem si myslela,ze budu moct chodit do práce 🙈 tak snad mě ředitel pochopí no..🙄

vaculovav
5. led 2021

Holky tak já začínám zase špinit 😔 myslím že u nás se zázrak nekoná.. Doktor mi včera dělal stěr z čípku na prevenci a říkal že můžu špinit, ale nemyslím si že by to bylo s takovým zpožděním.

pexi
5. led 2021

A kdy máte dostat tu těhotenskou průkazku? Ve kterém týdnu budete? Měnila jsem gynekologa z důvodu stěhování a ten původní ji dával ve 12 týdnu.

pexi
5. led 2021

@vaculovav špinění nemusí nic znamenat. V prvním těhu jsem ho měla snad většinu prvního trimestru a ani hematom tam nebyl, vše naprosto ok. 😉

vaculovav
5. led 2021

@pexi já to právě vůbec neznám 🙈 u prvního jsem nešpinila vůbec. Teď od vynechané ms 8 dní špinění a týden byl klid.

b91
5. led 2021

@vaculovav na kontrole 5+5 mě mudr sama upozorňovala, že kdybych jen lehce špinila, nic se neděje, nemám se nervovat. To bude určo dobrýýýy 🙏🏼

misak48
autor
5. led 2021

@pexi můj doktor ji dává v týdnu 9+. Pak jsem měla vždy jako další kontrolu screening a u něj pak cca v 16tt.
@vaculovav jak je vidět u mě, ani větší množství světlé krve nemusí nic znamenat. Zkus si koupit Ascorutin. Je volně prodejný, je to víceméně jen velká dávka vitamínu C. Gynekologové ho právě na špinění předepisují, protože posiluje cévní stěny. Bere se 2+2+2.

@maky977 tyjo to je zvláštní, že dava PN kvůli předchozímu zamlklemu. Většinou jsem se spíš setkala s názorem doktorů, že je to prostě jen řešení přírody, když má plod nějakou vadu a nic to neříká o dalších těhotenstvích (mám to za sebou dvakrát). Ale jestli si Dr myslí, že ti bude líp v klidu, tak asi ví, proč to dělá 😉 a chce té nechat doma celou dobu mého jen ten rizikový první trimestr?

maky977
5. led 2021

@misak48 nevím no,pracuji s handicapovanýma detma ve školce a navíc hodinu dojizdim do práce,tak má asi strach,což chapu i ja🙈 a budu až do porodu doma,což mě asi klepne😂 jen to budu muset nějak oznámit tomu reditelovi,z toho mám asi největší strach🙈

misak48
autor
5. led 2021

@maky977 tak to se nedivím 🙂 chápu tvé obavy, ale beztak mu nezbyde nic jiného, než se s tím smířit 😉 já to měla s první dost podobně. Jezdila jsem do práce autem a měla jsem to 80 km jen tam. Nakonec jsem musela taky zůstat doma, jeden z důvodů byl, že mě v autě chytaly šílené křeče do břicha. Byla jsem doma od srpna, malá je narozená na konci ledna. A teda uteklo to rychle, činností na zabavení jsem si našla vždycky dost 😀 jenom mě trochu štvaly ty vycházky no...

maky977
6. led 2021

@misak48 Jo,jako bude se s tím muset smířit ,jen jsem v pondělí podepsala smlouvu,protože jsem nevěděla,co miminko a myslela jsem si,ze budu normálně fungovat 🙈 ale to se nestane🙈🙈 a ty jsi na neschopence?😱 a jak je to s vychazkama?😱😱😱

misak48
autor
6. led 2021

@maky977 teď ne, teď jsem na mateřské se starší. Ale kdybych nebyla, tak by mi ji asi kvůli tomu hematomu napsala zase 🤦 vycházky jsou úplně stejně jako u jakékoliv jiné nemoci 6 hodin denně, můžeš si je zvolit jak chceš mezi tuším 7-19. A normálně chodí kontroly, jestli je dodrzujes. Občas někdo tvrdí, že na těhotné nechodí, ale to už dávno neplatí...

maky977
6. led 2021

@misak48 ahaaa,dobré,děkuji za info 🙈❤️ Ředitel to vzal v pohode naštěstí,takže jestli další tyden dopadne kontrola dobre,tak odejdu na neschopenku🙈

fifinka2020
6. led 2021

Ahoj holky, muzu se taky zkusit pridat? Ctu vas od zacatku, snazime se uz dele, dusika na testu jsem objevila 24.12.odpoledne... mela jsem nedavno biochemko, tak na jednu stranu se nikde nechci moc angazovat (podvedomy strach, ze to nemusi dopadnout), na druhou stranu nejake veci chci sdilet 🙂. Treba to, ze jdu na prvni kontrolu az za 14 dni...na jednu stranu jsem rada, ze tam bude snad neco videt (mela jsem ovulku pozdeji), na druhou stranu mi prijde, ze vsichni chodi uz v 6. tydnu a maji aspon potvrzene, zda je vse ok... no nic, stejne musim vydrzet tak jako tak🙂.

nikishkaaaa
6. led 2021

@fifinka2020 budte rada, ze jdete pozdeji, me tam nahnali v 6tt a byl videt jen vacek. Ted se budu 4 tydny stresovat, zda se objevi srdicko atd. Mam za sebou zamlkle tehotensti, tak se na to take snazim neupinat

fifinka2020
6. led 2021

@nikishkaaaa Je mi to jasne... vim, ma to sve pro i proti... Jednu chvili jsem si rikala, ze je to lepsi a rozumnejsi, ale jak jsem se tu treba docetla, ze nekomu objevili hematom a dali na to leky, tak jsem malicko znervoznela, ze vlastne ja bych neco takoveho neodhalila... Ale nezbyva mi nic nez cekat 😁

nase_mimi
6. led 2021

Holky, proč to není jako uzavřená skupina podle data porodu? Já si to zadala v profilu a nikam mě to nehodilo...

vaculovav
6. led 2021

@b91 děkuji za uklidnění. Dneska už dobré.. snad to vydrží. Zatím jsem k tomuto těhotenství dost nedůvěřivá 😔

misak48
autor
6. led 2021

@nase_mimi do té by tě to hodit mělo, ale jde si ji vyhledat kdyžtak přes vyhledávání skupin - Srpnovky 2021 mi to normálně našlo 😉 já založila diskuzi, protože jednak do skupiny se mi takhle že začátku moc nechce, kdyby to zase nedopadlo. Taky mi ten systém diskuze sedí víc než jakou formu má skupina. A hlavně mě čílí, když mám zase termín až na konci měsíce, jak jsem tam proti všem pozadu 🤣

@fifinka2020 já bych dala nevím co za to, kdybych mohla jít na kontrolu až takhle později... Bohužel i kdyby nebyly ty krvácivé problémy, tak musím brzy kvůli nasazení léků.... Kdybys měla hematom, tak bys na to asi přišla, protože by se nějaké krvácení objevilo...

pexi
7. led 2021

Dobré ráno všem. Tak jsem zvědavá, jak to u nás dopadne. Dneska mě ráno bolelo břicho a pak se objevilo i trochu špinění... nevím, co si o tom myslet. 🙁 Nechce se mi lítat na gyndu s každou blbostí, ale mám strach. V pondělí bych měla jít na kontrolu, tak se mi to najednou zdá daleko...

pipiinka
7. led 2021

Všem gratuluji. A pokud mohu, přidám se. 🙂 dnes bych měla byt 4+3 tj 5tt.

pipiinka
7. led 2021

@vaculovav taky jsem spinila. Nejdřív krev, spineni. Dr. mi v pondělí řekla, ze hnědé spineni je Ok. Kdyby bylo červené mám zavolat a napise mi něco na udržení.

Strana