Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
Holky, chci se zeptat, jak to máte se zázvorem? Někde jsem četla, že v těhotenství by se neměl, jenže já jsem doslova závislá na kimchi, kde nějaky zázvor je. Nebo je ho tam docela dost. Jíte/nejite?
@pexi Me občas při větší námaze také poboliva podbřišek. V prvním těhotenství jsem byla hrdinka a jala jsem se skládat dřevo a hned večer jsem začala trochu špinit. Pak jsem asi dva dny polehavala a snažila se odpočívat a bylo vše v pořádku. Vím, že teď je ten odpočinek těžší, když už máme doma jedno dítě a můj syn je teda všechno, jen ne klidný 😀
@misak48 Jasny, take si rikam 🙂. I kdyz zatim vubec netusim, jestli tam neco vubec je, ale snad jo 🙂). Ono to utece... a zase v tehle dobe asi kazdy usetrena navsteva lekare je fajn...
Jinak skupinu jsem taky nasla, ale takhle mi to taky prijde lepsi... i kdyz vetsina takovych skupin po case chtela uzavrit a neslo to 😁. A zustan tady s nami, aspon budes "prvni" 🙂. Ja to kdysi taky tak mela (a to jsem mela termin v pulce mesice!), prislo, ze tam jsou (nevim proc) vsechny maminky o mesic driv 😁
@ircza007 S mirou 🙂. Take jsem to cetla, zas na nevolnosti se delaji primo zazvorova lizatka...
Ale myslim, ze zazvor se spis nedoporucuje pozdeji, ze by mohl vyvolavat stahy delohy (stejne jako treba chilli), ale taky zalezi, jak moc a jak u koho... behem nachlazeni jsem si slabsi caje delala...
@vaculovav to píšou, ale to je jen proto, že na těhotných je zakázáno testovat. Je normálně bezpečný, je to první, co gynekolog při špinění předepíše vždycky. Kdyžtak si zkus najít nějaké diskuze na netu, je jich tam s dotazem typu "gynekolog mi předepsal, ale v letaku je" spousta. .
@fifinka2020 my jsme to takhle měly s první dcerou. Taky tady diskuzi a když jsme pak chtěli uzavřenou, tak jsme se přesunuly na Modrou střechu, kde to uzamknout jde...
Byla jste některá na uz brzy když šla vidět jen zvýšena sliznice?
@pipiinka byla jsem v pátek, to byla jen zvýšená sliznice (11 mm). Hned ten den odběr HCG, které bylo cca 220. V pondělí další HCG, které už bylo cca 630 a v úterý potom na UTZ byl vidět gestacni vacek, který odpovídal cca 4+3. Ještě v to pondělí by to určitě vidět nebylo (to je až od HCG cca 1000). Takže jestli jsi 4+1 teprve, tak je fakt strašně brzy. Za týden už by měl být vidět i žloutkový váček 😉
Tak já jsem po kontrole. Dnes 6+4 mímo v děloze, srdíčko bije 😍
Díky holky. Mám radost ❤

@terezka1992plzen krasa ❤️❤️