icon

Fyzicky náročná práce, na pracovišti covid a začátek těhotenství

mizumys
22. dub 2021

Ahoj holky zajimalo by me zda mate nektera zkusenost. Delam fyzicky narocnou praci taham 25 kilovy kola cely den a uz se u nas ve fabrice objevilo par pripadu covid. JSEM NA ZACATKU TEHU. Minuly rok jsem potratila. Mam strach. Myslite ze mi mize dr napsat neschopenku? Nebo je to blbost? Diky

Strana
z3
veroniquecz
22. dub 2021

@levandule_k ano, to souhlasím, ale vymyslet si ze mě něco bolí když to nebolí, to jako fakt?!

veroniquecz
22. dub 2021

@netopejr amen 👍🙏

levandule_k
22. dub 2021

@veroniquecz Autorka to psala, že ji ke konci směny píchá v podbřišku, takže si nic vymýšlet nebude.

cherie24
22. dub 2021

@veroniquecz mě ji napsala, protože jsem v 5 týdnů krvácela a bylo mi hodně špatně. Z počátku moje jediná šance na jídlo bylo dát si pár soust a jít si lehnout, jinak bych to hned vyhodila, chvíli to rozdýchávat a zase si dát pár soust. Oběd jsem takhle jedla třeba 3 hodiny. Po ukončení tohohle prvotrimestriálního teroru už mi ale skončila smlouva, kterou mi samozřejmě neprodloužili, neboť těhotným to prostě neprodlužují. A nevolnosti jsou pádný duvod k neschopence. Jsou i ženské co skončí na kapačkách kvůli tomu. A jak vám někdo dokáže, že opravdu nesedíte většinu dne s hlavou v záchodové míse?

mizumys
autor
22. dub 2021

me picha v podbrisku vetsinou ke konci smeny, jsem unavena a mota se mi casto hlava, nevolnosti zatim nijak extra nemam, jen porad krkam. Tak uvidim jak to bude. Spis se nejvíc obavam toho abych nechytla covid ted v tehu. To me nejvic stresuje.

wladimira
22. dub 2021

@mizumys tyyyyjo teď jsem si přečetla co tvoje práce obnáší a ufff tyjo ty musis byt Rambo žena 😯 jinak gratuluji k miminku a přeji ať se vše brzy vyřeší 🍀

mizumys
autor
22. dub 2021

@wladimira rambo nejsem, uz jsem si touhle praci dost zhuntovala ruce a krcni patet. Ale nejhorsi je ze po praci jdu domu a tam se musim postarat o zvirata (mame statek) a o domacnost. Takze proto uvazuji jestli by nebylo lepsi jit na nemocenskou. Mam pojisteni pro pripad otehotneni a oni by mi doplaceli rozdil, protoze stejne bych mela jit na rizikovy, ktere ale muzou napsat az po zjisteni srdecni akce, tak bud se ted necham preradit na jinou praci na tri tydny a nebo si necham od obvodacky napsat neschopenku.

mizumys
autor
22. dub 2021

To znamena ze jsem cely den na nohou.

mizumys
autor
22. dub 2021

@wladimira dekuji

andelka
22. dub 2021

@mizumys zkus to. Já měla taky náročnou práci a nešlo prakticky některé věci nedělat. To byla pouze teorie, v praxi prostě nešlo ty věci nezvedat, nenatahovat se, celá směna na nohou, prostě se musí dělat na 100%, všichni, nebo vůbec a bude to dělat někdo jiný. Vydržela jsem poprvé do 16tt, pak kvůli krvácení pn, a potratila jsem v 19tt. Podruhé jsem zvládala do 14tt, dali mi výpomoc..ale často byla potřeba jinde,aby se provoz nezhroutil a zase jsem byla na všechno sama. K tomu horko, dusno, bylo mi zle a reálné pomocí čím dál míň, doma dvě děti..Dr mi po NT screeningu napsala neschopenku, v průkazce jsem měla jako důvod napsáno nízký tlak, slabost v práci. Přede mnou byla těhotná kolegyně, ta úlevy měla,protože měla trochu jinou náplň práce, mohla si sednout, později byla v kanclu a vyřizovala papíry. Ale jakmile provoz vyžadoval její návrat na původní místo, tak to taky vzdala. Dohadovat se s vedoucími,co můžu, nemůžu, jak to udělat, oni něco slíbí a nic z toho..a ne každý může změnit náplň ( já jsem do kanclu nemohla, neměla jsem zkušenosti v tomto). Vím,jak ji i ostatní štvalo a bylo to blbé, že od 20 do 22h sedí v kanclu a kouká do mobilu. Pak začalo blbě dělat i ranní vstávání na 5:30, a odpolední do 22..

mizumys
autor
22. dub 2021

@andelka co mam zkusit? Neschopenku nebo to vydrzet tri tydny?

mizumys
autor
22. dub 2021

@andelka navic pracuji na rizikovem pracovisti kde je hluk vibrace a prach

cherie24
22. dub 2021

@mizumys já bych šla na neschopenku. Obzvlášť když už jsi jednou potratila. Chtěla bych být v klidu a nestresovat se hádáním se s kolegy a vedením o tom, že tohle dělat mužů a tohle dělat odmítám. My jsme byly v práci souběžně těhotné dvě. Já šla na neschopenku, druhá se kvůli financím snažila v práci udržet. Oficiálně úlevy měla a těžkou práci dělat neměla, samozřejmě, že v praxi to bylo jinak. Neustále se hádala s lidmi a kolegy o tom, že tohle a tohle dělat nebude. Ve výsledku všichni byli naštvání a nikdo se opravdu 2x nepřetrhl, aby tu těžkou a pro těhotnou nevhodnou až nebezpečnou práci udělal za ní. Každý si hleděl svého a nikdo ji pomáhat nechtěl a ještě byli nasraní na ní, že to nedělá a že musejí jít a udělat to oni.

mizumys
autor
22. dub 2021

@cherie24 ale na gynde se zatim netvarili ze by mi ji napsali a obvodacka nevim jestli se ji bude chtit. Co pak?

mizumys
autor
22. dub 2021

Jsem na zacatku 5tt ale ten strach mam strasny

cherie24
22. dub 2021

@mizumys tak ji zkus říct, že ti je opravdu špatně, že se ani nenajíš jak ti je zle a že děláš těžkou práci až je ti ke konci směny z toho na omdlení nebo něco podobného. Ať mě tady třeba ukamenuji za takový názor, ale náš stát je plný lidí, kterým nic není a prostě se jim jen dělat nechce a kde kdo si nechá vypsat neschopenku na záda a podobně, tak proč když se bojím o miminko a dělám na nic práci, proč se trápit a strachovat v práci, být vynervovaná a dohadovat se s vedením, když kde jaký občan snědší pleti je na dávkách celý život. Já se pak do práce vrátím a budu dělat, budu k tomu vést i svoje děti, takže na dávky ještě odvedu spoustu peněz...

inkheart
22. dub 2021

Mně doktor sám nejen nabídnul, ale přímo "vnutil" neschopenku. Mám za sebou 1 ZT.

cherie24
22. dub 2021

@inkheart mě přijde, že je to doktor od doktora. Už v několika diskuzích některé psaly, že je gynekolog v podstatě poslal na neschopenku hned na začátku, když prodělali potrat a jiní doktoři s tím absolutně žádný problém nemají a nechápou proč by nemohly dál pracovat 🤷

andelka
22. dub 2021

@mizumys zkusila bych neschopenku. Je vůbec reálně možné ve vašem provozu, že bys dělala něco lehčího? Vhodného?
Já jsem u toho prvního byla shodou okolností na neschopence 3 týdny, mezi 5-8 týdnem. Ale kvůli pracovnímu úrazu. A jak jsem byla ráda. Zrovna v tu dobu mi bylo blbě,slabo, skoro nic jsem nejedla, šla jsem vyzvednout děti ze škol a pak padla únavou. To bych jim tam fakt byla platná. Pak jsem se do práce vrátila, zaučovala jsem kolegyni,takže ty těžké věci zvedala ona, byla to velká pomoc,takže jsem zvládala.

andelka
22. dub 2021

@inkheart pro mého Dr to důvod nebyl. Požádala jsem ho až když jsem začala fyzicky a psychicky nezvladat.

mizumys
autor
22. dub 2021

@andelka no asi by tam pro me neco meli, ale ja jsem zvykla cely den stat, delam tuto práci 7 let a oni kdyz me preradi tak zase ale na praci kde budu cele dny sedet coz taky neni uplne idealni kdyz nejsem zvykla budu trpet na zada. Tak prave nevím jak to vyresit.

mizumys
autor
22. dub 2021

Jinak po minulem potratu jsem byla v péči psycholozky, tak si myslim ze by to mohli brat taky v potaz ne?

andelka
22. dub 2021

@mizumys se ti člověk nezavděči 😁 to sezení by se dalo nějak zvládnout ( pokud se dá občas projít atd). Lepší mít plat a volnost,než celé těhotenství na nemocenské a omezení vycházkami.
Jako.. těžko říct. Já jsem se hodně bála. Ale kromě toho,že si mě Dr zval častěji na kontrolu, to nemělo vliv.

mizumys
autor
22. dub 2021

@andelka to neni nezavdecis, i te prace kde se sedi se dělají normy, takze se vlastne projdes akorát o pauze jinak nestihnes normu. A hlavne me spis trapi ten covid. Kdyby nebyl tak bych se jen nechala preradit ale takto se bojim, tento tyden uz mame tretiho nakazeneho

andelka
22. dub 2021

@mizumys já mám covid za sebou ( a manžel, babička i děti). Vůbec netušíme kde jsme se nakazili, odkud to kdo přinesl.
V práci snad dodržujete opatření ne?

mizumys
autor
22. dub 2021

@andelka to ano, ale kdyz jdeme na svacinu tak si rousky sundame a sedime vedle sebe. Coz je blbe.

inkheart
22. dub 2021

@cherie24 jj
Já tedy původně neschopenku nechtěla, protože mi nenapadlo, že na ni mam nárok a jelikož jsem osvc, původní plán byl prostě být během 1.tr doma zdarma, ale když mi ji sám důrazně doporučil, byla jsem ráda...

mizumys
autor
28. dub 2021

Tak dnes krvacim bohuzel je to asi jasne a tt bily

andelka
28. dub 2021

@mizumys to mě mrzí 🙁

mizumys
autor
28. dub 2021

@andelka to me taky, uz druhy potrat a za rok mi ma byt třicet

Strana