Ahoj, prosím o vaše zkušenosti. Na ultrazvuku byl jen gestační váček 5,3 mm, nevíte zhruba za jak dlouho by mohl být vidět plod? Děkuji za reakce🙂
ja když byla na UTZ a mela jsem gestacni vacek tak mi dr. řekla, že za tyden už by měl být plod a srdíčko..šla jsem presne za 7 dni na utz a byl plod a srdicko a odpovidalo to 6+3, takze podle sebe soudim, že tvuj 7tt jen na gestační váček je asi moc a přidávám se k názoru Megy
Embryo ma byt bezpecne se srdecni akci videt i na ne moc dobrem UTZ v druhe pulce 7 tydne. Pokud pocitas tydny podle MS je mozne ze ovulace byla pozdeji nez si myslis a tudiz ted nejsi v 7 tt ale treba v 5.5 a tudiz by ten gestacni vacek byl v tomto stadiu naprosto v poradku. Osobne bych sla na KO za tyden a pul abys mela jistotu, ze to uz proste MUSI byt videt. Se srdickem pry hraji roli dny, ze treba 6+2 jeste videt nebude ale 6+3 uz jo. Hodne stesti!
já jsem s dcerou byla na prvním UTZ v 6+1tt a také ještě srdeční akce nebyla, ale plod už vidět byl. Pak si mě dr. pozvala za 14 dní a už bylo i krásné srdíčko. Ale jestli jsi nervozní dojdi si na další už za týden, to už tam určitě něco bude🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
tak gestační váček co popisuješ odpovídá cca 5tt, což neodpovídá tvému udávanému týdnu, plod lze detekovat cca 7tt, jinak podle tvého dotazu tak za dva týdny