icon

Infekční prostředí. Pracoval někdo v těhu v domově seniorů?

19. pro 2020

Ahoj holky,mam takovej hloupej dotaz...Chtela bych se zeptat zda je tu nekdo kdo v tehotenstvi pracoval v domove senioru treba do 5-6mesice...nejde o narocnost prace,s tou mi vsichni vyjdou maximalne vstric a mam veskere ulevy ktere muzu mit...jen delam zatim 12hodin(casem prejdu na 8)..ale ted k hlavni veci...Nejvic mi jde o to ze me celkem dost lidi strasi ze plod muze chytit nejakou infekci a narodit de treba nemocny...jsem v 9tt,k lekari jdu az 4.1...sem celkem v klidu,nic mi neni zvladam vse v pohode nevidim duvod byt doma na neschopence ale tohle s tou infekci me trochu desi to se priznam...ma tu nekdo zkusenost?dekuju za rady i nazory...

autor
•
19. pro 2020

Dodrzuju veskerou hygienu ktera jde a z toho ze jen dejcham vzduch prece nemuzu mico nakazit...nebo jo??

merope
•
19. pro 2020

Tak z hlediska infekcí a průšvihů z toho máš to nejhorší za sebou 🙂

barmil
•
19. pro 2020

Tak nejrizikovejsi je 1.trimestr a ten už budeš mít za sebou, takže pokud bude miminko na screeningu v pohode, není se už čeho bát.

autor
•
19. pro 2020

Verim ze bude vsechno v poradku🙂dekuju za male uklidneni...Ja bych se doma od sameho zacatku zblaznila..🙂

autor
•
19. pro 2020

@barmil a muzu se zeptat kdy se dela ten screening??

tynka9
•
19. pro 2020

Screening je kolem 13. tt, je to komplexním vyšetření, kdy ti berou krev + vyšetří ultrazvukem. Dr nebo sestřička ti určitě vše včas řeknou. Další pak kolem 20. tt a 34. tt.

Jinak neviděla bych práci v domově seniorů nějak rizikovější, co se týká infekcí, než kde jinde... to už by museli být na neschopence všechny učitelky, prodavačky, lékárnice, doktorky.... a z těch jmenovaných tam vidim i rizikovější profese než v DS. Bála bych se akorát nějakého tahání klientů, polohování... a to pokud ti vyjdou vstříc, tak je to ok.

autor
•
19. pro 2020

@tynka9 me jde hlavne o tu hygienu(prebalovani,vynaseni klozet.mis atd..)prave proto ze nic z fyzicky narocnych praci nedelam,staraji se tu o me hezky a moc mi pomahaji.🙂dekuji za zpravicku...

tynka9
•
19. pro 2020

Pokud dodržuješ běžnou hygienu, tak ti určitě nic nehrozí.
Zase příklad i z praxe - když jsem byla těhotná podruhé, můj první měl ještě plenky...

aguu
•
19. pro 2020

Pokud používáš ochranné pomůcky, nebála bych se. Samozřejmě na prevazy používat rukavice, což je doufám už všude samozřejmost.

rejalin
•
19. pro 2020

První trimestr jsem dělala v podobném prostředí a všechno v pohodě 🙂 pokud použiváš ochranné pomůcky a dezinfekci, tak si myslím, že je to v pořádku. Max si dát pozor, kdyby nějaký klient chytl chřipku nebo tak 🙂

autor
•
19. pro 2020

@rejalin takto je super dekuju...samozrejme pouzivam rukavice,ted chodime porad respirator a dezinfekci na ruce pouzivam porad...nechodim ani ke klientovi ktery treba zvraci,nebo ma prujem...jsou i takove kolegyne,ktere me k hygiene klientu vunec nepusti...Ale zarazili me takove ty reci ze muzu neco chytit jen tak ze vzduchu atd...Nevim o co jim jde ja teda duvod jit marodit nevidim...

rejalin
•
19. pro 2020

A kdo ti to říká? U mne tohle zmiňovala má babička, ale to mi přišlo spíše z nějaké předpojatosti.. upřímně si umím představit, že člověk spíš něco chytne v MHD nebo v krámě 🤷 jinak ještě když máš respirátor, tak to je vůbec v pohodě, řekla bych. Já končila těsně před covidem, takže jsem ho ani neměla 🙂

kikca88
•
20. pro 2020

Clovek má i po nejake dobe v práci na klienty udělenou i nějakou tu kolektivní imunitu. Já pracuji taky v domově ale my tam máme duševně choré, tak já odešla na začátku, ale jen abych nemusela zasahovat u ,nějakých těch rvaček a podobných fyzicky nebezpečných aktivitách🙂

autor
•
20. pro 2020

@rejalin prave ze mi to rika kde...,,mela bys jit na neschopenku,prace je to tezka..dlouho ste se snazili no jeste aby ten malej neco chytil...''i nektere lidi v praci rikaji ze by sli na neschopenku hned ze by se bali infekce a ze neco chytnou...mi tam meli kovid zari -rijen delala sem v tom a musim zatukat ze zatim sem ho taky neprodelala a doufam ze ted v tehotenstvi neprodelam...jsem rada za vase nazory a uklidneni...dekuju...

autor
•
20. pro 2020

@kikca88 ja pracuji na DS kde mame super babicky a dedousky celkem jeste relativne v pohode...chodici,a sobestatecny...jen par kousku je takovych ze se s nima musi manipulovat ale k tem ted ja nechodim ..dekuji za nazor a rekaci

chasing_rabbits
•
20. pro 2020

Já jsem pracovala celý 1.trimestr na jip... pokud nosíš roušku, respirátor a dodržuješ hygienické postupy, nic by se neměla stát 🙂 jenom pozor na tahání pacientů... 🙂 drzim palcd