icon

Jak zvládáte nevolnosti v těhotenství, když už máte doma jednoho prcka?

9. únor 2020

Ahoj maminky, jdu si postěžovat. Jsem na začátku těhotenství a je mi zle, rána jsou příšerná, zvracim, trvá několik hodin, než se mi žaludek trochu zklidní, přes den je to sice lepší, ale stejně je mi špatně. Všechno tohle znám už z prvního těhotenství, ale teď, když už mám doma dcerku 1 rok a 5 měsíců, je to náročnější. Tatínek je naštěstí úžasný a pomáhá co to jde. Jak to zvládáte, spíš myslím psychicky? Konec prvního trimestru mi přijde nekonečně daleko a ty celodenní nevolnosti jsou tak ubíjející...😩

veruuu_kubesovic
•
9. únor 2020

Mě hodně pomáhala moje mamka, manžel jezdil a jezdí pracovně na pár dnů pryč a já prozvracela celý první trimestr s mladším synem, měla jsem teda starší dcerku v té době měla 3,5roku, ale i tak jsem byla nepoužitelná, pomohla mi chvilkově ledově vychlazená coca-cola jinak vůbec nic...

lilian2111
•
9. únor 2020

No já nezvracela protože to nešlo ale bylo by to snad lepší 😀 bylo mi zle nonstop a nejlíp snad po ránu, postupně během dne se to zhoršovalo. Doma děti dvě 🤣🤷🏻‍♀️ Pomohl antimetil, emesin, homeopatika coculine... ne najednou teda, ale zkoušet 🙂
Jinak zkoušet jist, mě pomáhal grep a pomelo asi jak bylo hořký. Občas mandarinky. Držím palce ať to brzo přejde ☺️

malytlustyhroch
•
9. únor 2020

Ten nejhorsi mesic jsme lezeli v posteli a cetli knizky, pak mi nosil do postele hracky, pripadne jsem pri hre lezela na podlaze - ale starsi byl tehdy hodne klidne dite a bylo mu uz 2,5. Kazdopadne jsem pro prvni trimestr vzdala jakekoli predstavy, jak by se melo vychovavat batole, a upnula jsem se na preziti. Parkrat kdyz bylo nejhur dostal k obedu chleba nebo jogurt. Na pohyb a blbnuti byl tatinek vecer a rano. Dobre na tom bylo jenom to, ze to nakonec preslo.

klaari
•
9. únor 2020

Když bylo nejhůr, musel tatinek jit na osetrovaka, napise ti to doktor, ze jako ty, matka nejsi schopna se starat o dite. Uplne stejne jako treba kdybys byla doma s detma a mela anginu. protoze jsme nechteli aby starsi dite bylo cele leto zavrene se mnou doma, obcas si vzal dovcu...pri zivote me drzel fakt, ze to nekdy prejde....treba uz zitra🙂 no a ze to je pro neco, neni to nemoc pro nic za nic, ale je to proto ze nakonci toho vseho bude to dite...

jjasmina
•
9. únor 2020

Holky každá máte muj obdiv, protože mě bylo tak zle až do 7. měsíce jsem se prakticky prozvracela, nemluvě o migrenach, mdlobach , strašné unavě a nedej bože, když mi někdo dal pod nos něco s masem... Vždycky jsem si jen tak říkala, že fakt obdiv všem maminkám, které už mají doma dítko..

zmrzlinka
•
Autor odpověď smazal
•
cilkat
•
9. únor 2020

Mě nebylo blbě od žaludku, ale prostě jsem byla chcipla... Holt jsem se rozhodla to brát tak, že už nemám odpovědnost jen za to starší "venku" ale i malé uvnitř a těch pár opravdu kritických týdnů starší proseděl u televize a já prospala vedle v posteli.
Ať je brzy líp 😉.

makra1988
•
9. únor 2020

Tak tak s druhým těhotenstvím je to opravdu náročnější. Když jsem otěhotněla, maly měl. 2,3 roku. Zle mi bylo asik až do 5 měsíce, ale tentokrát fest. Migreny, tlak, fuj. Do toho jsem ještě trochu citově stradala, a pořád brečela, jelikož mi v tu dobu před 3 měsíci umřela maminka na těžkou nemoc. No ještě do toho nám v baráku vymenovali topení a k tomu jsem malého učila na nočník nevím, jak jsem přežila, ale musela jsem. Jídlo je pro mne doteď za trest. Teď začínám 34 tt a je mi zas příšerně už nějaký ten týden. Už nemůžu, jsem úplně K. O.....

sigyn
•
9. únor 2020

Mně pomáhalo si ráno dát půl panáku vychlazené Pepsi (Coca Cola tolik nezabírala). Jinak bych si ráno ani nebyla schopná vyčistit zuby (zvracela jsem prakticky celý 2. trimestr) .

krupka3
•
10. únor 2020

Zacala jsem v 8tt chodit na akupunkturu, do tydne mi bylo o 70% lepe, do 2 tydnu 90%. Chodila jsem do 14tt 1x tydne za 300,- a zachranilo nas to od toho, aby musel byt 6 tydnu doma manzel a starat se o dceru, protoze mi bylo fakt zle. Skoda, ze jsem o tom nevedela uz v minulem tehotenstvi, usetrila bych si spoustu zbytecneho trapeni.

monaaaaaa
•
10. únor 2020

Mě lékař napsal Torecan čípky, ty nejsou problém. Rozhodně to s lékařem konzultovat ať máte dostatek živin. Přeji hodně sil

flowerkacrochet
•
11. únor 2020

Mam doma dve deti a musela jsem. Ted jsem 12tt a co beru 2x denne magnosolv je mi uz 3. Den konecne lip