Jake máte profese ty z vás, co jste od začátku v PN?
Ahoj Devcata, zajimalo by mne, jake mate profese a zda jste museli nebo chteli jit na PN. Nenudite se? Ja pracuji jako zdrav.sestra v ambulanci, neni to prace fyzicky namahava, ale denne pruchazim do styku s bacili... mam jit na PN? Jsem 6tt, po 1ZT.....dekuji za odpovedi.....
Já dělám v chemické laboratoři. Takže půjdu hned, co mi potvrdí srdíčko..
Já dělala zdravotní sestru na oddělení s víceméně ležáky.Šla jsem hned na PN
Jsem po IVF,jsem krátce tehotna.Ale v PN jsem od začátku.Pracuji jako kadeřnice a celý den na nohách,téměř bez přestávky a možnosti si v klidu sednout a najíst se.Příští týden kontrola u Dr.,tak čekáme zda mne nechat ještě doma nebo zda budu moci jít pracovat.
O první miminko jsem přišla, tak jsem věděla, že hned jak se mi podaří otěhotnět, zůstanu doma. Musím říct, že to bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat a doporučuji každému. Jsem zdravotní sestra a opravdu si nedovedu představit, že bych chodila na noční nebo bych každý den musela vstávat před pátou hodinou a při tom se ještě potýkala s celodenními nevolnostmi, únavou atd....
Zdravotní sestra na lůžkovém... Od 6tt na rizikovém..... Do práce jsem chtěla a chci - komplikace neustávají.... Tzn.od začátku do konce PN... Důležité je si najít jiný směr zájmu
@hi.terry ahoj, dik za reakci. Rikam si, ze jsem udelala dobre ze jsem poslechla doktora a zustala doma. Ano, je dulezite se zamestnat. Ctu, relaxuju, cvicim, chodim na male.nakuy, varim, ale stejne premyslim,co bych mohla delat jeste.... cemu se venujes Ty?
@brunetkavalery ano určitě jsi udělala dobře. Ja miluji zimní sporty, ale vzhledem ke své přetrvávající poloze v leže,bohužel,musel snb stranou. Ze začátku neskutečná bezmoc... My sestry zvykle na jiné tempo najednou bez práce 🙂
Ono je to u laždé jiné, na co se cítíš ty? Ja první trimestr prozvracela takze energie nebyla žádna...a nyní se spustředím na budoucnost.... Výbava je nutna povinnost, ale pokud tě zabaví jedině dobře. Ja se rozhodla doplnit vzdělání, zaměřuji se na pedagogicko socialni system. Mame TP v léte tzn. školka a pod.instituce budou upřednostňovat děti narozené během roku. My jsme bez babiček a souk.školku z platu sestry si dovolit nemohu...do nemocnice se vratit nechci a tak uvazuji o práci ktera mě nebude omezovat v case s mimčem a zaroven me uzivi. Tzn.poradenska cinnost, centrum pro osamělé matky atd atd..... A takových aktivit se da vymyslet mnoho.... Samozrejme zdravi pohyb, pejsek,pece o domacnost, pratele - velmi dulezite udrzet kontakt. Znam maminly, kterým se (omlouvam se) tehotenstvim scvrkl mozek a ve spolecnosti nefungovaly jako dřív.....jen plenky, mléko, zoubky atd.... Tehotenstvim a porodem pro nas zivot nekoci...
My jsme zjistili, že jsem těhotná ve 4tt a od té doby jsem taky doma. Jsem učitelka v mateřské škole. A je to na budku 🙂 Ale za ten poklad v břiše to stojí 🙂
Podle mě si na ni šla ještě brzy, jsi teprve 6. týden, dříve se na PN ani nechodívalo, jsem lékařka, jsem denně v kontaktu s infekčními pacienty, mám roušku a půjdu na PN jen kdybych měla obtíže, jsem hodně aktivní člověk a představa, že můžu ven i o víkendu jen v době vycházek, nikam nevyjet na dovolenou apod....na PN můžeš jít kdykoliv, nyní jsi měla vlastně jaký důvod?
Hned od 10tt jsem šla na PN. Pouze noční směny, otřesy a za noc po 40kg odzvedáno přes 600kg. Jinou pracovní pozici můj zaměstnavatel neměl. Takže to bylo jasné, jen ty vycházky byli omezující.
Ahojky, já jsem pracovala na dětském aripu, rizikové pracoviště - tak hned od začátku jsem šla na PN. U druhého těhotenství, jsem pracovala na novorozeneckém odd. ,ale jelikož jsme vezli (tahali) na sály pojízdné inkubátory, také jsem šla taky hned na PN. Nyní pracuji v dětské ambulanci. A Ty? I když jsem byla doma, užívala jsem si tu pohodu a klid. A připravovala se na miminko. Peníze na neschopence jsou taky pěkný. A hlavně toho volného času....po narození miminka už ho mít moc nebudeš. Užívej si krásného těhotenství a seznamování s miminkem. Jak začne kopat, tak začne sranda a Ty si jej budeš užívat v klidu domova, bez stresu.. 🙂
@sromulenka A jak to děláte s vycházkama? To si chodíte na černo ven? 🙂 Nebo užívání volného času myslíte čas strávený doma?
U prvního těhotenství, jsem měla neomezené. U druhého už jen 6 hodin. Ale i tak jsem jezdívala na víkendy k našim. A ano, i čas strávený doma. Pěkně si připravit domeček, výbavičku...no zkrátka vše pro ráznou změnu v rodině. Ty vycházky se dají dobře naplánovat...
Já pracuji jako operátorka výroby. Jsem v 6tt a na PN neplánuji jít. Pokud bude vše v pořádku a nebudu mít problémy, do práce chodit budu. Práci nemám těžkou, nic netahám, jsem v klidu. 😉
Nudím se :D Už jsem doma skoro od začátku ledna ... Chybí mi zpíše pokec jelikož přítel je pořád v práci. A pracovala jsem v domově seniorů, nezvladala jsem svou práci, neustále mi nebylo dobře, zvracela jsem. Od té doby co, jsem doma se vše zlepšilo .... Lehčí práce tam bohužel není ....
@domca89 To Ti rozumím, ta samota je nejhorší, celý týden občas potkám nějakou kamarádku pokecáme, rodiče ... Zajdu do obchodu .... ale stejně pak jsem pořád sama .... Víkendy mám nejradši, přítel je doma. Ja se těším na mimi, že už nebudu tak sama, zajdu na procházku, budu se moci o někoho starat a už to nebude takové, že jsem uplně sama ... ale kdoví ... Tak to už seš hodně dlouho doma ....
Já mám dva velký akční psy. Takže denně několikahodinové procházky lesem, nějaký ten výcvik a blbnutí... a pak jsem občas ráda, že padnu do postele 😀 Kdybych byla sama mezi čtyřmi zdmi, tak by mi asi brzo hráblo.
Ahoj, jsem zdr. sestra, vždycky jsem byla doma hned po potvrzení těhu.. a jsem ráda, sice omezení vycházkama a tak, ale klid a pohoda....
@smillingangell prosim co znamena hned?
@kerstinka Byla jsem na IVF takže okamžitě při potvrzení těhotenství
Ja o.prvni prisla v praci. U druheho jsem chtela pracovat, ale ve 4 mesici nejake komplikace,tak jsem radeji sla. Jsem.policistkA
Ahoj, já dělám operátorku stroje, měla jsem vždy 3směnny provoz, ale přešla jsem pouze na ranní, máme tam celkem špatné podmínky(praštost, hluk,...) a noční jsem už před těhotenstvím tak tak dávala natož teď a zaměstavatel jakmile zjistí, že jste těhotné, musí vám dát "lepší práci a vyhovět vám, buď se směnami, které vám vyhovují nebo třeba i to, že jamile vám bude nevolno, prostě si uděláte přestávku, najíte se apod. Pokud ve vaši práci není možné zjednodušení práce, musí vám zaměstnavatel posílat plat jako by jste v té práci byla, i kdyby jste byla na neschopence, protože to vaše chyba není. Hodně zálezí na vaši doktorce, jak se s ní domluvíte. Moje doktorka byla skvělá, řekla mi jakmile nebudu moci dělat noční, stačí říct a ona mi domluví..ale nebyla ani potřeba protože zaměstnavatel mi bez problémů vyhověl.
@weronikad No, není to tak úplně pravda. Jakmile jsi jednou na neschopence, tak máš vždy peníze jako na neschopence. Na tu neschopenku se nesmí vůbec jít, aby byl plat stejný. Jedná se totiž o překážky na straně zaměstnavatele, tj. pokud nemá zaměstnavatel vhodnou práci pro těhotné, tak je doma za plné peníze.
Myslela jsem to tak, že pokud třeba na přiklad já bych chtěla zůstat v práci za každou cenu, ale nebyla by mi umožněna lehčí práce, podle zákona(tak mi to zdělila doktorka) musí zaměstnavatel posílat plný plat, ale pokud si zažádám já, že chci na neschopenku, je logické, že budu brát pouze nemocenskou
Ti doplaci socka ne?
taky si myslím...když neschopenka,tak prostě beru jen nemocenskou...

ve 3 mesici jsem sla na pn..zamestnani kadernice..delala sem dvanactky bez pauzy prace bylo hodne a vypary z keratinu, cinidla v barvach atd..nedalo se to