Je možné absolvovat screening v prvním trimestru dvakrát?
Dobrý den, chci se zeptat je možné jít 2x na tento screening, do jiného zařízení?
Obecně je možné absolvovat screening ve dvou různých zařízeních, ale doporučuji to předem konzultovat se svým lékařem nebo přímo s oběma zařízeními. Některá pracoviště mohou mít své vlastní pravidla ohledně opakování screeningů, aby nedocházelo k duplicitám nebo nesrovnalostem v dokumentaci.
Jelikož si to platíš sama, tak podle mě můžeš.
Máš nějaký důvod to chtít podstoupit ještě jednou?
Jelikož si to platíš sama, tak podle mě můžeš.
Máš nějaký důvod to chtít podstoupit ještě jednou?
@hennrietta no ve zkratce, měla jsem začátek takový divoký, nevěděli jsme jestli si miminko nechat kvůli věku navíc první syn je po ivf a nyní přirozeně. než jsem se dostala k Dr byla jsem už 10tt a tak jsem rychle obvolala 2 kliniky abych měla nějaký termín.. dnes proběhl teda první screening a úplně nejsem odvařená s výsledkem, vlastně ho ani nevím bylo mi řečeno že když mi nezavolaji bude vše v pořádku a výsledky pošlou mému gynekologovi. Asi strach jestli je vše v pořádku, a vědět to raději dvakrát, vidět to miminko pořádně znovu nevim, asi to nejde popsat ten pocit 🙏
@hennrietta no ve zkratce, měla jsem začátek takový divoký, nevěděli jsme jestli si miminko nechat kvůli věku navíc první syn je po ivf a nyní přirozeně. než jsem se dostala k Dr byla jsem už 10tt a tak jsem rychle obvolala 2 kliniky abych měla nějaký termín.. dnes proběhl teda první screening a úplně nejsem odvařená s výsledkem, vlastně ho ani nevím bylo mi řečeno že když mi nezavolaji bude vše v pořádku a výsledky pošlou mému gynekologovi. Asi strach jestli je vše v pořádku, a vědět to raději dvakrát, vidět to miminko pořádně znovu nevim, asi to nejde popsat ten pocit 🙏
@habakuk22 takový postup je, když se bere krev v den screeningu, potom nemůžou říct rovnou výsledky, musí se čekat na laborku, když teď půjdeš jinam, stejně budeš muset zase čekat, protože ti nenabrali krev dříve
@habakuk22 Měla jsem to stejně. Vzali mi krev (kdyby byl problém do týdně volají, jinak je to ok), šla jsem na ultrazvuk a následně mi výsledky komplet vysvětlit gynekolog na další kontrole. Je to běžný postup. Načetla sis recenze na centrum?
Pokud si fakt nejsi jistá, tak můžeš jít znovu, ale pokud jsou na centrum dobré recenze, tak bych to nedělala. 😉
@habakuk22 takový postup je, když se bere krev v den screeningu, potom nemůžou říct rovnou výsledky, musí se čekat na laborku, když teď půjdeš jinam, stejně budeš muset zase čekat, protože ti nenabrali krev dříve
@hennrietta @ileni U mě jim chyběly výsledky krve, tak napsali ty výsledky bez krve s tím, že jak bude krev, tak se to ještě upraví. Nemít z vyšetření žádný výsledek je opravdu divný - leda by to byly propojené kliniky, ale i tak by tam měl být papír pro pacienta. Už nějakou chvíli jsem schovávala, kdy mi internistka vždy dávala, že to je pro mě - a já nechávala sem-tam obvoďáka kopírovat - a když mi jednou zmizela a nevím kam (poslala me na specializovanou kardiologii, tam mi dělali jak vyšetření, tak dávali léky i vše, takže jsem u ní víc jak rok nebyla - a mezitím tam není a asi ani v Praze), tak jsem byla neskutečně ráda, že jsem jednak nějaké zprávy donesla obvoďákovi, protože mi předepsal léky - a druhak že jsem aspoň něco měla i od té internistky, zase pro tu novou internistku, protože tam nebyly jen výsledky z kardiologie.
Tzn. fakt je velmi dobré si vést kopii dokumentace u sebe doma - aspoň ty základní zprávy.
@hennrietta @ileni U mě jim chyběly výsledky krve, tak napsali ty výsledky bez krve s tím, že jak bude krev, tak se to ještě upraví. Nemít z vyšetření žádný výsledek je opravdu divný - leda by to byly propojené kliniky, ale i tak by tam měl být papír pro pacienta. Už nějakou chvíli jsem schovávala, kdy mi internistka vždy dávala, že to je pro mě - a já nechávala sem-tam obvoďáka kopírovat - a když mi jednou zmizela a nevím kam (poslala me na specializovanou kardiologii, tam mi dělali jak vyšetření, tak dávali léky i vše, takže jsem u ní víc jak rok nebyla - a mezitím tam není a asi ani v Praze), tak jsem byla neskutečně ráda, že jsem jednak nějaké zprávy donesla obvoďákovi, protože mi předepsal léky - a druhak že jsem aspoň něco měla i od té internistky, zase pro tu novou internistku, protože tam nebyly jen výsledky z kardiologie.
Tzn. fakt je velmi dobré si vést kopii dokumentace u sebe doma - aspoň ty základní zprávy.
@merope ten finální výsledek pak dostane u svého dr. Některá zařízení to tak prostě mají. Hodnoty ji logicky říci nemůžou, protože nevím, co s tím udělají hodnoty krve. Známe takhle po utz řekli,že je vše v pořádku, ale pak přišla krev a v pořádku to nebylo. Proto někde raději neříkají nic, když nemají všechny údaje. Já jsem si radši vybírala zařízení, kde se šlo nejprve na krev a za týden na utz, pak jsem měla výsledek hned. ...
@merope No jo, teď mi došlo, že mi výsledky přišly na mail. Až byla krev hotová, tak mi to poslali a o pár dní později i výsledky na preeklampsii. Úplně jsem an to zapomněla. 😅
A jinak jo, posílají pak vše kompletní gynekologovi. Taktéž kdybych chtěla mít v ruce papír, tak mi ho dá. Já ho nepotřebovala. 🤷♀️

Dobrý den, řešila jsem to samé a bylo mi řečeno, že nelze. Ptž, když budou 2 rozdílné výsledky, tak nikdo neví, kterým se řídit. Pak se to také musí stihnout v ten správný týden. Spíš bych si vybrala vysoce kvalifikované pracoviště...