icon

Jsem v pátém týdnu, mám vysoký tlak a průjem

karoczde
15. říj 2018

Ahoj všem, mohla bych poprosit o radu? Už jednou mám za sebou ZT. Po půl roce jsme se začali snažit znovu a povedlo se hned. Myslím. Podle všeho bych měla teď 5tt+ 3 dny. Termín mám příští úterý 23.10.
Snažila jsem se být celou dobu pozitivní, že vše bude tentokrát ok. Ale už minulý týden jsem razila ke gynekologovi s bolestmi břicha. Ten mi řekl že to jsou střevní bolesti a že sice na ultrazvuku nic nevidí ale že za 2 tydny za 2 týdny by něco mělo být vidět. Takže jsem se uklidnila. Ale tenhle vikend jsem ale musela na pohotovost, protoze mi bylo zle. Vše bylo v pořádku, ale tlak jsem měla obrovský. 166/112. A dneska ráno jsem měla jakoby průjem který byl zeleno šedý. Myslitecze to je problém? Mám strach :(. Celou noc jsem nespala a měla až paniku :(

lobella
•
15. říj 2018

@karoczde nevim, asi to budou jen nervy, snaz se zabavit mozek, chapu, ze vzhledem k predchozimu ZT jsi z toho na prasky, aby bylo vse ok, ale tim stresem tomu nepomuzes, chod ven, prochazky, cti si, hlavne se zabav

michaela_2
•
15. říj 2018

Myslím, že podle toho co ti řekl lékař a podle toho, že máš teď průjem, máš nějakou střevní virozu. Jestli to těhotenství ohrozí nebo ne ti nikdo nepoví, ani lékař 😞 Vím, že to zní tvrdě, ale tím, že budeš jezdit na pohotovost, těhotenství v takhle raném stádiu nezachráníš........s tím lékaři nic neudělají, pokud se má udržet, udrží se navzdory nějaké střevní viróze.

Moc držím palce!

lotta1234
•
15. říj 2018

Musis sa jedine ukludnit. Teraz je obdobie, ked potrebujes byt co najviac v pohode, pretoze sa rozhoduje o tom, ci sa dieta udrzi alebo nie. V tak ranej faze tehotenstva toho lekari vela zachranit nemozu, rozhoduje priroda.
Skus sa nejak zabavit, mysli na zdrave stravovanie, vela oddychuj. Sama som zazila nekonecne cakanie na prvu kontrolu u gynekologa a nepomaha nic, len vydrzat.

karoczde
autor
•
15. říj 2018

Moc Vám děkuji za odpověď.. bohužel nevím s čím si ten průjem a tu barvu spojit ..manžel říká, že by to mohlo být borůvkami , které jsem včera měla..ale nevím..před tehotenstvim jsem jedla borůvky pořád a nic takového neměla... navíc to samé jsem měla i při tom prvním těhotenství.. též průjem, do zelena jen s daleko vetšíma bolestma. Ani nevím jestli se připravit na nejhorší nebo pořád doufat v to dobré... strašně moc bych chtěla aby to vyšlo.. Ale jsem docela zoufalá, ten týden je strašně dlouhá doba a nějak mi to nejde se uvolnit. Manžel je mi tedy velkou oporou, ale stejně to úplně nemůže pochopit..proč mám strach, z čeho mám strach .. A i to , že zcela nevím, jestli jsem si to nevsugerovala, ale připadám si od rána jinak, nějak prázdně.. říkám si i že možná je vše ok a stresuju se i z toho že se pořád stresuju. :(. Navíc jsme v Německu tady sami, já mám celou rodinu v ČR a nemám si ani o tom s kým promluvit:(. Na jednu stranu už chci příští týden a ať mám tu kontrolu za sebou ať vím na čem sem, ale na druhou stranu se strašně bojim, že se to bude opakovat a moje nejhorší obavy se naplní..ze to prostě podruhé už nedám:(.

lachtanice86
•
15. říj 2018

@karoczde střevní chřipka nejspíš a ten stres ti k ničemu není. Říká někdo kdo to zažil taky zt

karoczde
autor
•
15. říj 2018

Ani nevíte jak moc jsem vděčná za vaše odpovědi.. jak uklidňující tak i objektivni

janey007
•
15. říj 2018

@karoczde hlavně klid, nejspíš to bude střevní chřipka. Já měla teda později, ve 4. měsíci, příšernou střevní chřipku. Zhubla jsem na 48 kg, a miminku se vůbec nic nestalo. Naopak pěkně povyrostlo. Tak jestli se má udržet, udrží se a ani střevní chřipka nic nezmůže 😉 moc ti držím palce.

urtica
•
15. říj 2018

Ahoj, když jsem čekala dceru, měla jsem průjem celý první trimestr...a co jsem četla, některé těhotné to mívají. Vše bylo Ok, žádný problém.

kittyy17
•
15. říj 2018

Já mám průjem z nervů i když nejsem těhotná 😉 i kdyby to byla střevní chřipka, která teď dost řádí, tak v tomto stadiu pludek ani nemá spojení placentou s tvým tělem...
Uklidni se, pokud se má udržet, tak si svůj život vybojuje...

saminomimino
•
15. říj 2018

Kdyby se to nelepšilo zašla bych si na stery,jinak tě plně chápu,mám za sebou z června ZT v 10tt,jsme znovu těhotná 9tt,dnes jsme absolvovala první prohlídku a potvrzení těhu a bylo mi na infarkt až mě na prsou bolelo,i když je to v pořádku,vím jak snadno se to může otočit,takže jsme se vůbec neuklidnila,vnitřně se cítím že exploduji,ale věř mi že musíme se snažit být v klidu,určitě bych tvé problémy neházela jen na nervozitu,ted lítají různé střevajzny s milionem průběhů a na plod to většinou nemám vůbec vliv

karoczde
autor
•
15. říj 2018

Jj noc moc děkuju za názory🙂. Je fajn s někým o tom mluvit.. no já to měla spíš naopak měla jsem problémy si zajít na wc.. chodila jsem skoro každý 2 den možná 3. Na wc a břicho jsem měla nafoukle jako balón..kalhoty nedopadla a vypadala na 6 měsíc minimálně..doktor mi právě předepsal mléčný cukr na lepší trávení.. A od tý doby chodím fakt každý den se vyprazdnit a je to lepší i s bolestmi, ale tenhle průjem jsem měla teď poprvé a jedinkrát...tak s tou střevní chřipkou nevím nevím...
Když jsem byla na pohotovosti, tak mi dělali EkG, měřili tlak, kontrolovali moč, brali krev... Vše až na tlak v pohodě.. Takže v těch krevních testech by asi bylo možná poznat nějaká viróza nebo? Na tu pohotovost jsem jela hlavně i kvůli sobě..vrátila jsem se fakt dost unavená z práce po odpolední.. nejedla jsem se a koukala jsem s manželem na tv.. Vše ok, ž ničeho nic se moc udělalo špatně.. zapichalo mě snad všude od pasu na horu, zatmelo se mi před očima a hlava jsem myslela, že mi snad praskne..byl to nehorázný tlak do čela a připadala jsem si jako by mi snad tekla krev do hlavy.. (podobný pocit jako když hodně dlouho děláte stojku na hlavě). A začala jsem se i hrozně klepat... vím že teď nijak neovlivnim to, zda se mimi uchyti, ale měla jsem strach hlavně i o sebe. Po příjezdu na místo mi naměřili 166/112. Což je hodně, po té době. Kolik jsem teprve musela mít doma... udělalo se mi špatně asi tím tlakem.. teď se musím několikrát denně měřit a psát si to.. gynekolog mě tam neprohlizel, prý není důvod v 6 tt když nespinim a nekrvacim...

urtica
•
15. říj 2018

@karoczde Nechci dělat dg přes net, ani na to nemám kompetence, ale úplně stejné projevy, které popisuješ, jsem mívala při panické atace.

kittyy17
•
16. říj 2018

@karoczde a co hořčík? V tehu a z nervů můžeš mít nízkou hladinu, já kvůli nedostatku hořčíku dvakrát omdlela, mívala jsem bolesti hlavy, tlak v očích spojený se slepotou, křeče ve svalech kdy jsem sebou skubala...

kittyy17
•
16. říj 2018

Ale po hořčíku budeš mít průjem horší, při průjmu se nesmí užívat 😥

etapa
•
21. říj 2018

Ahoj, bud v pohode. Ja mela zelenosedej prujem od cca 6tt do cca 13-14tt. Chodila jsem na wc i ctyrikrat za den. Ted uz jen zvracim. Nastesti. Miminku to neublizilo, ale pro mne to bylo komplikovane. S kazdou nevolnosti byl i prujem - proste tlaky. U lekare jsem s tim byla, delali mi vyter a nic. Takze, kdo vi co to bylo, ale taky jsem v te dobe bastila boruvky 🙂

saminomimino
•
21. říj 2018

@karoczde to je děsně strašlivý tlak,jak se to v tehu řeší?

karoczde
autor
•
24. říj 2018

Ahojky všichni, tak ještě jednou děkuji všem za odpovědi🙂. Tak aktuálně:. V úterý jsem byla na kontrole první...doktor potvrdil těhotenství i to, že je tam, kde má být🙂. Bylo vše v pořádku i srdíčko bylo vidět a hezky bilo 🙂. Podle výpočtu jsem měla být 6+4 ale odpovídalo to 6+2..ale to je myslím normální;). Dnes jsem to oznámila v práci. A zaměstnavatel mě posílá na neschopenku, protože dělám v produkci (plasty). RODINA nejbližší to ví také..tak snad jsem to nezakrikla;).
Jinak mě to po té kontrole krásně uklidnilo🙂..
A pocit štěstí a úlevy byl k nezaplacení🙂. No každopádně ale od včera večera mě zas bolí podbrisek, hlavně když spím a spíš na jedné straně a občas mi to jde až jakoby do kyčlí..ale budu doufat že i tak je vše ok a že to je třeba změnou těla či těma střevama . Ten strach tam bude asi pořád..;). Další kontrolu mám až 20.11. Takže celkem až za dlouho🙂.

karoczde
autor
•
24. říj 2018

@saminomimino vůbec netuším... řekli mi jen ať se každý den několikrát meřím a zapisuji. Kdy byl často vysokej, tak okamžitě k doktorovi a musela by se vymyslet léčba.. naštěstí od té doby je vše ok, tlak mám v pohodě. Jen ty střeva by mohli být lepší..

bledulka84
•
24. říj 2018

K průjmu, je to na začátku těhu (i v řádu několika týdnů) celkem běžný stav. také jsem ho u druhého dítěte měla a sice nevím přesně jak dlouho, ale pamatuju si, že dost dlouho, dokonce jsem v prvním trimestru i dost zhubla (tedy i s ohledem na těhu nevolnosti).

karoczde
autor
•
25. říj 2018

@bledulka84 no já ten průjem měla zatím asi jen 3x. Mám v poslední době spíš opačný problém,- mám pořád pocit, že bych se potřebovala vyprazdnit, ale moc to nejde... když jo, tak hodně málo... A mívám od toho právě docela ty bolesti břicha.. přitom snídám oves.vlocky, každý den mám i nějakou zeleninu a ovoce a piju taky okolo 2 litrů vody...

bledulka84
•
26. říj 2018

@karoczde každé tělo reaguje jinak, proto je to i "jiný stav", kdy je normální snad téměř vše 🙂 A pokud netrávíš celý den u záchodové mísy, tak jsi na tom dobře 🙂 na "prohnání" zkus třeba sušené švestky, dýni.

sonik8721
•
26. říj 2018

Tlak je teda na prd, když je vysoký, lecis se s ním?
Ale myslím, že to bude stresem a i s tím bude souviset ten průjem, ale určitě se ničeho neboj, přesně jak už psala holky, pokud se má udržet, tak se udrží, pokud ne, tak bohužel...
Hele já první 4 měsíce těhotenství, zvracela nonstop 24/7, chodila na kapacky, abych měla alespoň nějaké živiny, neudržela jsem v sobě ani vodu a přitom malymu se dařilo úplně super a teď mám doma už 13ti měsíční zvíře 😀
Držím palce 😊

karoczde
autor
•
30. říj 2018

@sonik8721 no od té doby ho mám v poradku;). Asi to bylo téma nervama a asi únavou z práce ;). Pak mě naštěstí uklidnila ta kontrola..ale už je zase týden po kontrole a 3 tydny před další a už začínám být zase nervózní...🙂). Vůbec si těhotná nepripadam...kdybych si na to občas nezapomněla tak nevím... je to normální?

sonik8721
•
31. říj 2018

@karoczde určitě 😊 spousta holek, to tak má 🙂