icon

Jsem ve 4-5tt, lékař mě objednal až za 3 týdny

chupavogel
8. črc 2015

Ahoj holky. Co mam delat ? zjistila jsem ze jsem tehotna. Posledni menstruace byla od 2.6.-6.6. podle digitalniho testu jsem ted v 4-5. tydnu. Hned po zjisteni jsem se chtela objednat k lekari ale ten me objednal az na 30.7. mam vazne velky strach, ze se neco za tu dobu stane. Budu moc rada za kazdou radu.predem dekuju

Strana
z4
zubina
10. črc 2015

Můj doktor má dovolenou, takže se to nějak vyřešilo samo. Měla bych teď končit pátý týden a objednala jsem se na začátek osmého. Sestřička sice říkala, že můžu k někomu jinému, ale proč, když bych stějně za 14 dní musela znovu. Takže hlavně klídeček, pohodička a užívat si to 😉

chupavogel
autor
10. črc 2015

@zubina dekuju ..snazim se 🙂

jersika
10. črc 2015

@chupavogel Ještě mě napadlo, nejsem absolutně zastánkyně nějakých chemických vitamínů (i moje paní doktorka - a to je opravdu kapacita - je nemá ráda, říká, že pokud člověk jí zdravě, je to jen dobrý výdělek farmaceutických firem) ale co bys určitě měla brát, je kyselina listová. Určitě jíš moc dobře, ale i tak, je to jistota. U kyseliny listové mi doktorka dokonce řekla, že se nemusím bát brát dvojnásobek doporučené denní dávky (měla jsem dvoustovky tablety při dávkování jedna denně, říkala, že v těhotenství by doporučila čtyřstovky 🙂) - tím myslím obsah kyseliny listové v tabletě, je to psáno na obalu. Tím určitě nic nezkazíš.

chupavogel
autor
13. črc 2015

@zlatkavlk mockrat dekuji..boli nejak vysetreni ?

lenasss
13. črc 2015

@chupavogel Mě se sestra zeptla,jestli je to chtěné či nikoli (asi když viděla můj výraz 😀 ) když jsem řekla,že chtěné objednala me asi až na 8tt a vše v pořádku a vyšetření nebolí,jen dělají UTZ a ani nevím zda kontroluje čípek takhle brzy.

chupavogel
autor
14. črc 2015

@lenasss mockrat dekuji... ja uz se nemuzu dockat

lenasss
14. črc 2015

@chupavogel to věřím a moc na vás myslím,aby vám to vyšlo.Ale jak psali holky teď s tím stejně nejde moc dělat.Buď se udrží a nebo ne.Doktor s tím moc nenadělá

deelayces
15. črc 2015

@chupavogel za mě 🙂 je lepší jít později, než brzo a pak to začne, miminko nemá srdíčko, možná je to tak a tak a pak má člověk ještě větší nervy! Všechno se vyvíjí ...klídek a těšte se 🙂

Kamrádka teď nedávno taky zjistila že je v tom :D a s klidem řekla, zavolám tam až za měsíc :D jedno mimi už doma má :D

veri0007
15. črc 2015

@chupavogel nečetla jsem ostatní ale zastávám názor, že když to malé bude chtít odejít, ani doktor s tím nic nezmůže. V tomto stádiu těhotenství je jedno zda půjdeš na kontrolu v 5. týdnu nebo 9.😉 Samosřejmě ti ale přeju ať je vše OK!!😉 Ale chápu tě, taky jsem byla rozhozená při mém zjištění těhotensví a kontrolou až po třech týdnech. Při předešlé těhu jsem měla kontrolu do týdne a stejně jsem o prďolu přišla... Buď hlavně v klidu. Strej je největší potvora😉 A kdyby jsi měla nějaké potíže, stejně tě doktor příjme hned 😎

chupavogel
autor
16. črc 2015

mockrat vam dekuju holky... tesim se a drzim se 🙂)

avantgarda
27. črc 2015

Ono je to ještě dost brzy 4 - 5 tt a na ultrazvuku by stejně pravděpodobně doktor nic neviděl. Já jsem šla v 7 tt a objednal si mě až za týden s tím, že to už možná bude něco vidět.

veronika182
27. črc 2015

Záleží jak který lékař. Mě chtěla objednat v průběhu 6tt, to jsem ale odmítla, protože jsem věděla o pozdější ovulaci a tak jsem šla až 6+3tt a už bylo i srdíčko 🙂

whiteswan
27. črc 2015

Šla jsem až v 10 tt, byli jsme v zahraničí. Bylo to bez problémům, jen pak byla trošku honička s objednáváním na NT screening. Doporučila bych první kontrolu spíš v 8tt.

prcekverunka
27. črc 2015

@chupavogel Už se Ti to krátí 🙂 Ale jinak je to v pořádku, stejně kdyby Tě objednal hned, tak co...? Srdíčko by ještě nebylo a řekl by Ti, ať přijdeš za 3-4 týdny. Takhle už uvidíš toho 30. rovnou tlouct srdíčko a budeš vědět, že je miminko v pořádku 🙂
Hodně štěstí...

chupavogel
autor
27. črc 2015

@prcekverunka 🙂 to ano. Uz se nevim dockat. Mam obavy a celkove nevim co me ceka. doufam, ze bude vsechno v poradku. taky jsem dospela k nazoru, ze je lepsi jit na prvni kontrolu takhle po nejaky dobe ne hned. Mockrat dekuju 🙂

chupavogel
autor
27. črc 2015

@whiteswan boli screening ? na netu jsem videla nejaky vidou jak mamince cpali do bricha obrovskou jehlu... neni to tohle ze ne ?:D

whiteswan
27. črc 2015

@chupavogel Vůbec. 🙂 K screeningu ti odeberou v 10-11tt trošku krve (2 malé ampulky) a pak v 13 -14 tt udělají ultrzavuk, se kterým porovnají výsledky krve.

zlatkavlk
27. črc 2015

@chupavogel vůbec ne, cca 2 týdny před screeningem se dělají odběry krve a samotný screening je vlastně "jen" podrobný ultrazvuk... 😉

chupavogel
autor
27. črc 2015

@zlatkavlk
@whiteswan dekuju :D uz se prestavam ptat pana googla. Docela me vydesil :D

ivetkavysocina
27. črc 2015

Ahoj, dnes jsem cca 6+4tt, a doktorka mě objednala až ted na středu 29.7. tak uvidím🙂 říkala, že dřív to stejně nemá cenu kvůli srdíčku ;) Je to jen hrozný čekání, když nevíte, co se ve vás děje/neděje, hlavně ani nemám nějaké extra příznaky 😖

jujatko
27. črc 2015

Necetla jsem predchozi komentare. Ja doporucuji jit az nejdrive v 7 tt. Ja byla v 6 tt. Srdicko jeste videt nebylo a ja se akorat stresovala do dalsi kontroly za 2 tydny. Do toho jsem zacala spinit a s tim doktori stejne na tom zacatku nic nedelaji. Nasadi prasky, ale je to proste o tom, ze bud se udrzi nebo ne. A necekejte nejake zavratne vysetreni. proste jen potvrdi tehotenstvi a pokud bude srdicko, tak povi, ze srdicko tluce. Vase pocity znam. Kdyz jsem zjsitila, ze jsem tehotna, tak jsme myslela, ze me objedna hned na druhy den. Clovek by si skoro volal zachranku 🙂 Preji, at je vse v pohode.

veronika182
28. črc 2015

@chupavogel to byl odběr plodove vody :-P

chupavogel
autor
28. črc 2015

@veronika182 no prave jsem cetla, ze na screeningu odebiraji plodovou vodu...proto ta jehla 🙂

chupavogel
autor
28. črc 2015

@jujatko ted ve ctvrtek jdu k doktorovi a mela bych byt v 7+5 tt tak uvidime co a jak... jsem zvedava a bojim se.

veronika182
28. črc 2015

@chupavogel to ale není pravda 🙂 na screeningu se bere krev a dělá UTZ a podle výsledků se pak postupuje dále...k odběru plodové vody se přistupuje, až když dopadne špatně screening ;) a je na tobě, zda to pak podstoupíš nebo ne, když to vyjde špatně

andelka
28. črc 2015

@chupavogel já u druhého se rovnou objednala až v 8tt (věděla jsem o těhu od 13DPO), právě aby už bylo jasno. Vykoukl na nás bobišek se srdíčkem, dostala jsem už průkazku a žádanky na odběry (klasicky, krevní skupina, krevní obraz, nemoci..) a na NT screening. Krev na NT se bere mezi 10 a 12tt a pak se dělá podrobný ultrazvuk mezi 12 a 14tt. Kombinace výsledků plus věk a možná ještě něco, pak dají pravděpodobnost vad na které se to zaměřuje. Jen když to dopadne špatně, dělají se další zákroky. Jinak ne.A nic není povinné. Takže jehly se určitě neboj (kromě té kterou se odebírá krev na testy). 😉

chupavogel
autor
28. črc 2015

@andelka mockrat dekuju za odpoved 🙂

lunderin
28. črc 2015

úplně rozumím, jak se cítíš, jestli chceš miminku pomoct, dej si kyslelinu listovou, v lékárně ti poradí vhodný preparát a hlavně zkus být v klidu.

chupavogel
autor
28. črc 2015

@lunderin dekuju je to lepsi kyselinu listovou beru 🙂

ivetkavysocina
29. črc 2015

Ahoj, tak jsem dnes v 6+5tt a na ultrazvuku byl vidět jen maličký flíček v díře 😀 takže to dříve asi fakt nemá cenu, a taky byla srdeční činnost (jakoby to blikalo 😉 Tak holky vydržte, nic se neuchvátá 😉

Strana
z4