icon

Kdy je správný čas na kontrolní vyšetření v těhotenství?

molu18
18. črc 2025

Ahojte holky, vyšel mě hraniční výsledek 1. screeningu, hlavně kvůli věku, ale i výsledky z krve jsou hraniční. Sono bylo úplně v pořádku. Doktorka z prenatálního centra říkala, že proto je postačujíci i dřívější USG kontrola s výsledky tripl testu. Dala mi termín ale až, když budu v 17+2 tt. To jsem si uvědomila až teď, protože se mi zdá, že ta kontrola je nějak za dlouho - za 5 týdnů od 1. vyšetření, za další 3 týdny tam mám pak kontrolu ješte v 20tt. Myslíte, že je to takhle v pořádku? Neměla by být tá druhá kontrola dříve? Nějak jsem dostala strach, začínam cítit pohyby a nevím jak zvládnu, kdyby to nakonec v pořádku nebylo.. Asi jsem měla podstoupit to neinvazivní testování z krve :( Teď už je asi pozdě, že? Aktuálne jsem 15+2.

kaml24
18. črc 2025

@molu18 ahoj, neinvazivní test z krve je možný až do 26 TT. Teď jsem na něm byla v 19+3.

molu18
autor
18. črc 2025
@kaml24

@molu18 ahoj, neinvazivní test z krve je možný až do 26 TT. Teď jsem na něm byla v 19+3.

@kaml24 Děkuji. Můžu vědet proč stě se tak rozhodla?
Mě vyšlo riziko Down. syndromu 1:319 , dle pracovište kde jsem byla je to v šedé zóně, sono v pořádku, ale bojím se..

kaml24
18. črc 2025
@molu18

@kaml24 Děkuji. Můžu vědet proč stě se tak rozhodla?
Mě vyšlo riziko Down. syndromu 1:319 , dle pracovište kde jsem byla je to v šedé zóně, sono v pořádku, ale bojím se..

@molu18 mne vyšel relativně dobrý výsledek, ale sijovy projasnění bylo o trochu vyšší (2,8mm). Je mi 37 a bylo mi navrhnuto i kvůli věku, zda to nechci "ověřit". Přemýšlela jsem několik dní a rozhodla se jít. Nabizeli i odběr plodovky, ale to jsem hned zavrhla.

molu18
autor
18. črc 2025
@kaml24

@molu18 mne vyšel relativně dobrý výsledek, ale sijovy projasnění bylo o trochu vyšší (2,8mm). Je mi 37 a bylo mi navrhnuto i kvůli věku, zda to nechci "ověřit". Přemýšlela jsem několik dní a rozhodla se jít. Nabizeli i odběr plodovky, ale to jsem hned zavrhla.

@kaml24 Rozumím. Ja jsem taky starší..

michaela_pol
18. črc 2025

Taky jsem v šedé zóně. Kontrolní vyšetření v 17+ tt je běžný postup. Krátce po tom je klasický druhý screening. Krevní testy NIPT můžeš udělat pro svůj klid, výsledky jsou během týdne.