icon

Kouření v těhotenství - jak moc vadí?

tynka1103
20. bře 2019

Prosím vás měla by jsem na váš otázku jsem těhotná v 1-3 týdnu vadí hodně když kouřím? Změnila jsem značku a kouřím slimky dříve jsem kourila LM a chci to postupně omezit úplně.. Přítel je kuřák a kouří třeba 20 cigaret denně.. Pokaždé co si chci zapálit i když to třeba ani ne dokourim protože mi to nechutná na mě začne řvát a zbytečně se hadame.. Proto to tu taky píšu aby jsem. Mu ukázala vás názor.. Prosím o. Názor

Strana
z2
drakenn
21. bře 2019

Tak ať ti jde přítel příkladem a přestane kouřit, když je takový frajer..

codal
21. bře 2019

Já úplně nechápu,že když se snažíte o dítě,proč jste nezačala odvykat dřív. Když chci miminko,tak musím počítat s tím,že bych měla přestat kouřit,protože to škodí a že odvykání není třeba úplně snadné a ne každému to jde ze dne na den,tak proč jste s tím teda nezkusila přestat postupně ještě před tím než jste otěhotněla.. Navíc organizmus se od cigaret čistí poměrně dlouho, takže i když přestanete kouřit z minuty na minutu,tak to tělo je tím stejně poznamenaný a má to vliv na miminko.. jako neříkám,že to musí mít nějaký fatální důsledky,ale tenhle přístup fakt nepochopim..

bousovka007
21. bře 2019

@drakenn Taky myslím, že by to bylo pěkné gesto na podporu. Já nejsem kuřák, ani jsem nikdy nebyla. Nicméně před prvním těhotenstvím jsem se ráda napila vína. Nejsme žádní alkoholici, ale manžel se mnou celé první 3 měsíce zcela automaticky abstinoval. Miminko je váš obou, myslím, že jistá podpora by byla na místě.

knuffel
21. bře 2019

@sudylichozrout To nikdo samozřejmě neví, ale pokud tam byl error už sám o sobě, hezky mu ho přiživila...

sudylichozrout
21. bře 2019

@knuffel to je samozrejme mozne.

bekyc
21. bře 2019

Samozřejmě že to vadí. Před prvním těhotenstvím jsem kouřila, miminko jsme neplánovali a hned po zjištění dvou čárek jsem přestala. Ještě ten den jsem si zapálila a stačilo mi si představit, jak všechen ten kouř posílám miminku do břicha. To není fajn představa. Zkus přestat hned, ty řeči o postupnym přestávání, že je to pro organismus lepší a kdo ví co ještě jsou jen výmluvy!! Teď jsem znovu těhotná a mám někdy na cigaretu hroznou chuť, prostě mi to voní, ale musela bych se stydět až na půdu zapálit si. A žádné slimky to fakt nezachrání.

leymea
21. bře 2019

Urcite je nejlepsi prestat kourit. Pritel ma pravdu. Muj manzel mi sice neveril, ze prestanu kourit (pred otehotnenim jsem kourila krabicku denne) a vlastne ani moje mama. Mozna proto to pro me bylo i lehke prestat. Prestala jsem ze dne na den. Myslela jsem jen na to miminko a zvladla jsem to uplne v pohode. Zadny abstak, zadny stres. Manzel kurak, v praci skoro vsichni kourili a i tak jsem nemela nutkani si zapalit. Vubec mi cigarety nechybely, ani po porodu, ani pri kojeni. Kdyz jsem prestala kojit tak jsem zase zacala kourit. Nikdo to nechapal, ale nebyt tehotna tak bych ani nechtela prestat kourit. Kazdopadne az cigarety budou stat pres 100,- tak s tim skoncim naporad. A verim, ze to zase zvladnu 🙂

domcaviky
21. bře 2019

@tynka1103 Ja jsem kurak 20cigaret denne au obou tehotenstvi jsem ze dne na den prestala kvuli mimcum... nedokazu si predstavit ze bych si zapalila... dej si radsi cokoladu🙂... jak jsem prestala kojit, dala si sem tam decko vina, tak jsem zas zacala.... ale nikdy v pritomnosti ditete abyto muselo cuchat.... v tehotenstvi mi to prijde ze je to to stejny, jako kdybyjsi to dite zavrela do male mistnosti a celou ji zakourila... hnus!!!

lvl16
21. bře 2019

@tynka1103 Po zjištění těhotenství jsem okamžitě s kouřením přestala. Musela bych si nafackovat, kdyby ne. Kouřit v těhotenství je maximální sobectví vůči dítěti. Přítel by také rozhodně neměl kouřit ve tvé přítomnosti.

kata267
21. bře 2019

Prestat idealne uplne I pritel, a nejen v tehotenstvi...uz jsem zazila I situaci kdy batole smrdelo jak cigaro, uplne nacuchnuty, fakt chudak dite 😕

janagolka
21. bře 2019

Milá tinka1103,
skus mít trpělivost a poslechni si na youtube -Milan Moskala - Svobodný od závislostí, Jak se zbavit kouření -
Je to závažné ale přitom laskavé a s pochopením, zároveň ukazuje, jak to můžete,..a to i přítel zkusit zvládat. Je to i jeho problém a to vic, než si připouští. Jeho kouření ve tvé přítomnosti je stejně zlé jako tvoje přímé, a navíc tě tím svádí, i když ví, že ty nemáš, Tělo je ale silné, pokud je vše jinak v pořádku, tak se nestresujte, ale opatrně s tím přestaňte, jakoby jste se pohybovali v místě s rozsypaným střelným prachem ...hodně štěstí

kacaba12234
26. čer 2019

@tynka1103 Pro začátek je nejlepší neptat se na cizí názory 😉 nejlepší řešení ze všech je konzultace se svou lékařkou která sleduje váš zdravotní stav. Já jsem težká kuřačka nyní v 5 měsíci, přišli jsme na to až pomerně pozdě 😅 vše jsem si prostudovala a řešila to výhradně s lékařkou. ☺ ta stanovila co a jak a sama doporučila pouze omezit postupně na co nejmíň to půjde a když nebude nutkání utnout to. Ale rozhodně ne najednou! Miminko je již zvyklé na svoji "dávku" a vlivem šoku z okamžitého nedostatku může dojít k potratu 😮 Neříkám tím pádem že je ok kouřit ale chce to řešit s tím kdo je na to učený a ne maminama na netu 😉 lékařka ti sama řekne jak nejlíp na to, mě velice pomohla, pozvolna bez šoku jsem skončila aniž by to nějak ublížilo. Jediné co je zlej názor je že máš partnera hajzlíka 😂 Můj si nikdy nedovolil to komentovat dokonce sám nechtěl aby to bylo hned šokem jak jsem chtěla ale že to máme konzultovat a neřešit po domácku teď s tím příštím a bude to tak nejlepší 😉 nejlepší je řešit to s lékařem jen ten ví nejlíp jak ti v téhle situaci co už vznikla pomoci a ne Mařenka na sociální síti 😁

leymea
26. čer 2019

@kacaba12234 a co kdyz muj lekar je nazoru, ze je lepsi prestat uplne? Jakymu teda verit? Ja nevim, ale prestala jsem kourit jak u prvniho tak u druhyho tehotenstvi a nic se nestalo. At si kdokoliv namlouva, ze je lepsi neprestat tak za me je to sobeckost. Pro dite udelam cokoliv a prestat kourit je to nejmensi. Zdrave dite je dar, nebudu riskovat jen kvuli tomu abych si zapalila. Samozrejme je vetsi pravdepodobnost, ze se narodi zdrave dite, ale co kdyz se nedej boze narodi nemocne, pak bych si to jako kuracka v tehotenstvi nikdy neodpustila, i kdyby se to stalo, kdyz bych nekourila tak jako kuracka bych to uz nikdy nezjistila. Ja proti kurakum nic nemam, nevadi mi, ale co nesnasim tak tehotne s cigarem v puse.

kacaba12234
26. čer 2019

@leymea věřit tomu co zná tvoji anamnézu a tvůj stav 😉 Když řekne okamžitě přestat tak okamžitě přestat. Je to věc té dotyčné byla to jen jedna z rad nic víc je to každého věc nezajímá mě kdo to jak měl je sem slečnu pošťouchla k jedné z možností 😉

leymea
26. čer 2019

@kacaba12234 lekarum vetsinou verim, ale mam svuj rozum a vim, ze nejlepsi je proste prestat. I kdyby mi lekar rekl, ze nemam prestat kourit tak bych i tak prestala. Doktorovi je "jedno" (samozrejme ne uplne, ale vis jak to myslim) jestli to ublizi diteti, coz rodicum by to jedno byt nemelo. Kdyz slysim nebo ctu, ze doktor rekl at nekdo neprestava kourit tak se musim smat, ja myslim, ze by kazdy doktor mel doporucit at clovek nekouri. Natoz tehotna zena. Ja chapu, ze kazdy na to muze mit jiny nazor, ne vsem holt vadi, ze v brisku dusi svoje dite, ale pokud bych to teda nezvladla, tak bych i tak ostatnim radila aby prestaly kourit . Kamaradka mela rizikove tehotenstvi, sly jsme spolu na veceri (v te dobe jsem byla tez tehotna) a ona si zapalila. Tak mam rizikove tehotenstvi a jeste k tomu kourim? No me to teda dostalo.

misacekk
26. čer 2019

Co myslis,ze tu uslysis za odpoved? Staci zdravy,selsky rozum..Ja jsem kuracka a u obou tehotenstvi jsem okamzite zahodila krabicku..V zivote by me nenapadlo si zapalit cigaretu. Co je vetsi motivaci proto prestat kourit,nez kdyz nosis pod srdcem miminko?🤷‍♀️ Uplne nenavidim reci, ze nekomu doktor rekl, ze s tim nema prestat uplne,ze je to horsi. Leda hovno!!Pardon😉 To muzou napsat pouze matky,ktere se tim omlouvaji. Nic me nenastve vic, nez kdyz vidim tehotnou zenskou kourit. Proste zahod cigara a mysli v prvni rade na miminko😉

kacaba12234
27. čer 2019

@leymea A napadlo tě že mě je tvůj názor i to jak si byla těhotná i tvoji známí fakt totalně jedno? 😅😂 není ti to divný to na potkání na netu někomu vykládat když se slečna ptala na něco jiné? Tvoje osvěta a názory mě naprosto míjejí Prosím tě už žádné tvoje názory nebo informace o soukromí Já ti nechodím do ložnice svítit 😉

kuliseks
27. čer 2019

Ja byla v tehotenstvi na srazu tridy a jen jsem se vratila a byla jsem citit kourem (v hospode nekdo za rohem kouril) a manzel byl uplne bez sebe, kam jsem to sla do jakeho pajzlu, kdyz jsem tehotna.. moje kamaradka v tehotenstvi kourila, kluk je sice v pohode, ale vsichni jsme to nechapali proste, ze nedokaze prestat. Ja miluju kafe, ale proste jsem si jeho konzumaci dost odeprela v tehotenstvi. Jedna moje kamaradka ze dne na den kourit prestala, aby miminku neublizovala.. jde to .. jen musis vedet, jak moc to dite uz ted mas rada a jak pro nej chces to nejlepsi, co v dane chvili muzes udelat. Muzes se uklidnovat tim, ze to jeste neni nejhorsi pocet cigaret atd atd - bla bla ale 🙂 kazdej doktor ti ve finale rekne, ze pro dite je proste nejlepsi, abys nekourila. Tecka.

kuliseks
27. čer 2019

@kacaba12234 manzel hajzlik, protoze nechce, aby jeho tehotna holka kourila? Mozna hajzlik, ze kouri u ni taky a dela ji chute, ale jinak je to teda tata taky ne? Tak asi vi, ze by se kourit nemelo v tehotenstvi.

kacaba12234
27. čer 2019

@kuliseks přítele má hajzla jen z 1 důvodu to je právě ten že ji nepomůže, láká ji, kouří, celkově velice lákají byť jen okamžiky při kterých se kouřilo...a Já furt nevím proč se místo výhradně odpovědí slečny dostávám pouze stahovačných recenzí a informací o cizích těhotenstvích 😂👌 když to bude slečnu co se ptala zajímat zeptá se sama jak to myslím nebo jsem myslela.....Já sama když sem s tím sekla bych přítele nakopala do prdele kdyby předemnou kouřil, vždycky se vytratil jak myšička a snažil se aby to z něho ani cejtit nebylo pokud možno. Dokonce naopak ostatní hlídal aby se klade ní neopovazili předemnou nebo u mě kouřit chudák návštěva to nemohla ani zmínit takhle se má přítel chovat když fakt chce pomoct aby fakt chce aby přestala!

lvl16
27. čer 2019

@misacekk Já úplně vidím, jak to u těch doktorů probíhá: „Pane doktore, já kouřím víc jak krabičku denně a přestat nedokážu. To prostě nejde, to jste se zbláznil.“ A co na to má chudák doktor říct jinýho, než: „Tak to alespoň omezte a postupně přestaňte úplně.” A matka si dál kouří, protože jí doktor doporučil postupné omezování a ještě šíří bludy na internetu. Lékařů (i gynekologů) mám kolem sebe poměrně dost a do jednoho se shodují na tom, že nejlepší je utnout kouření hned.

sailen
27. čer 2019

Ano, kouření těhotenství neprospívá. Zvláště v 1. trimestru je embryo velmi citlivé na přívod kyslíku, který mu vdechováním nikotinu nedopřáváte. Takže určitě omezit a přestat podle vašich možností, ne za cenu přehnaného stresu.
Mimochodem, když si váš partner dá 20 cigaret a potom si jde vedle vás lehnout do postele, celou noc se mu nikotin vypařuje z kůže a vy to dýcháte, takže vašemu budoucímu dítěti taky nedělá žádnou dobrou službu.

sailen
27. čer 2019
https://www.youtube.com/watch?v=AZLs-kR13yE

Tohle video je za mě trochu "moc", ale důležité fakty tam padnou.

hanka_12345
27. čer 2019

1.Vy se o dite dloho snazite, takze vymodlene dite a delas tohle?
2.proc to kouris kdyz ti to teda nechutna?
3.proc te pritel tim drazdi a nehuli nekde bokem?
3.tva uvaha o snizeni cigarety na "kazdy den o jednu mene a na konci tydne jsem na nule" je trochu naivni, kor jestli jsi silny kurak

Hlavne ze se modlis abys tehotna byla a presto mu takto skodis? To mas splate ruce a mezi nima strceny cigo nebo jak?

Ach boze doufam ze je to troll

horvathova3
27. čer 2019

Na pokoji v porodnici jsem měla jednu kuracku, musela chodit kouřit aspoň 1x během dne. Miminka prý špatně snáší, že celé těhotenství měla přísun nikotinu a při kojeni, když není v mliku mají absťák. Takže bych si nějaké kouření rozmyslela dokud je čas..

kuliseks
27. čer 2019

@kacaba12234 však já jsem zakladatelce taky odpověděla, nebojte 🙂

leymea
27. čer 2019

@kacaba12234 ja si tu muzu psat co chci 😃 tvuj problem, ze moje prispevky ctes 😃 myslim, ze je tu diskuze ohledne koureni v tehotenstvi a toho tematu se drzim.

lucitka91
8. črc 2019

Taky jsem hledala rady, že trocha nevadí, protože jsem si jako silná kuřačka nedokázala představit, že bych s tím někdy skončila. Kouřím asi 12 let cca krabičku denně. Ale přesto v den, kdy sem se dozvěděla, že jsem těhotná, jsem si šla zapálit a představila si jak se tam ve mě ten drobeček kvůli mě dusí. V tu chvíli jsem to típla a už si nezapálila. Na cigaretu si vzpomenu sice minimalne ale jo. Přesto to chce pevnou vůli, protože z té cigarety nic dobrého miminko nezíská.

Strana
z2