icon

Křeč v podbřišku. Je to normální nebo raději k dr.?

betnika
24. lis 2019

Ahoj holky, jsem skoro konec 10.tt. Zhruba dva dny mě bolelo vpravo takové tepání, ale nic hrozného. Ted jsem byla prikrcena a pak si sedla a hrozná křeč vpravo, až mě polilo horko, pak jsem cítila že musím na velkou, tak jsem šla a dobrý. Hrozně jsem se lekla, co se to děje :roll:. Jsem poprvé těhotná a navíc jsem 5.měsíc od laparoskopie, odběr pravého vejcovodu a ložisek endometriozy. Myslíte, že je to normální od střev, nebo raději dr? Žádné jiné potíže nemám.

jituli84
24. lis 2019

Já bych zašla k dr raději

terezb98
24. lis 2019

@betnika Opravdu hned zítra si zajdi k dr.. Nechci tě strašit, ale přesně takto jsem to měla já a pak jsem zjistila, že to bylo prý ZT.

krupka3
24. lis 2019

Prujmove bolesti od strev asi umis od MS bolesti rozpoznat, ne? Kvuli jedne kreci s prujmem prece nemusis hned bezet na gyndu...

terezb98
24. lis 2019

@krupka3 Tak přesně tohle jsem si taky myslela, že to je od střev prostě se pořádně po... a bude vše ok no ukázalo se, že to tak úplně nebylo.. Tak zase je lepší si na tu gyndu zajít a ujistit se, že je vše v pořádku než si to potom třeba vyčítat.

krupka3
24. lis 2019

@terezb98 A kdyz to nebude ok a bude to ZT, tak co na tom zmeni kontrola na gynde? Nic.

krupka3
24. lis 2019

@terezb98 A uplne nejlepsi je, kdyz s podobnymi problemy zeny v 1.trim. leti nekam na pohotovost, kde pak kvuli nim muze nejaka zena se skutecnym problemem o hodinu dele cekat a vazne o dite prijit. 1.trim. je proste bud a nebo - bud se tam to embryo udrzi nebo ne.

terezb98
24. lis 2019

@krupka3 Dobře takhle to vidíš ty, mám na to trošku jiný názor.🙂

krupka3
24. lis 2019

@terezb98 Takhle to vidim ja a odbornici - lekari. Viz clanek na mem profilu o Utrogestanu a podobnych placebech v 1.trim., psano odbornikem - lekarem.

terezb98
24. lis 2019

@krupka3 Já ti to opravdu neberu ani jakémukoliv lékaři. Jen prostě mám na to jiný názor prostě nevím.. Dokážu se vžít do role ženy, která má strach o své dítě nedej bůh o vytoužené dítě, že. Já jsem ani neměla ponětí co to znamená, proč se to stalo do teď to nevím... ale už je to dlouho. Chápu to celé těhotenství je vlastně taková sázka v loterii, nikdy nikdo neví.

barcachejn
25. lis 2019

@terezb98 Ahojky muzu se zeptat, kdyz jsi mela ZT tak jsi mela nejake krece? Nebo jsi jen mela prujem co jsem pochopila a nic jineho? Ty jsi mela take ZT v 1 trimestru?

terezb98
25. lis 2019

@barcachejn Ahoj, už to jsou dva roky. No začalo to právě tím, že jsem měla šílený křeče do břicha až se mi bolestí chtělo brečet no a poté jsem měla průjem..Tak jsem si myslela, že to je prostě všechno k tomu. Pár dní na to jsem měla trošku krve což mě vyděsilo a okamžitě jsem jela ke svému dr, ale ten jak naschvál tam zrovna nebyl takže nezbývalo nic jiného než jet rovnou na pohotovost. Tam mě doktor vyšetřil a bylo jasno.. Bylo to cca ve 12 týdnů.

barcachejn
25. lis 2019

@terezb98 Dekuji za odpoved,tak pokud by se mi neco takoveho stalo a precetla bych si tuhle zkusenost tak bych k doktoru asi radeji sla. Ja mela SP v 7tt minuly rok ale prave bez bolesti jen jsem zacala krvacet. Kazdopadne jak se rika 3 mesice je u nas miminko bohuzel jen na navsteve a je to bud a nebo... Preji ti hodne stesti at je tentokrat vsechno v poradku 🙂 🍀