Může jít manžel na paragraf? Je mi zle, mám mdloby

1maminkaa2
1. únor 2016

Zdravím holky, chtěla jsem se zeptat...jsem těhotná a trpím neskutečnýma nevolnostma, sice nezvracím, takže na nějakou hospitalizaci z důvodu dehydratace a tak podobně to není, ale je mi neskutečně zle a hlavně mám mdloby hrozné...točí se mi hlava i v sedě a zkrátka nejsem moc schopná nic udělat...myslíte, že by manžel mohl za takových okolností jít na paragraf ? Respektive, máte zkušenost, že by to mužům dali za takových okolností ? Máme jedno dítko a když je manžel v práci je to opravdu peklo to zvládat...přitom je to úplné zlatíčko, ale zkrátka ty mdloby a silné nevolnosti to je něco šíleného...rodina nepomůže a já se bojím, že omdlím už vážně kolikrát a co pak...prosím moc o radu...díky

kytka12
2. únor 2016

@1maminkaa2 Myslím si, že by mohl dostat ošetřovné na tebe, pokud tedy budeš mít neschopenku. Nevím o jakém paragrafu je řeč. Jinak bych tyto potíže řekla na gyndě, asi by ti měla předepsat vitamíny železo a něco na nevolnosti.

mrskato
2. únor 2016

Pokud je dítě v pořádku, není nemocné, tak jedině paragraf na tebe. Nevím, jestli ti OČR může dát gyndař, spíš bych řekla, že tvůj obvoďák. Normálně to funguje, je to ošetřování člena rodiny, není to jen na dítě🙂 šlo by to i na babičku třeba 🙂 Placených je prvních 9 dní, myslím 60% platu.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
veru11
2. únor 2016

Přesně tak, lékař vystaví potvrzení pro zaměstavatele Tvého muže, že jsi nemocná a nejsi schopná se o malého starat (nejsi schopna pečovat z důvodu nemoci o dítě, o které jinak řádně celodenně pečuješ). Dělá se to tak běžně a zcela určitě bych v Tvém případě této možnosti využila.

kami1984
2. únor 2016

Pokud jsi na rodičáku,tak klasicky obvoďák tvůj manželovi napíše paragraf..není vůbec problém a jde to i opakovaně,jen musí být den přestávka.

rsr
2. únor 2016

Vypsat by měl i gynekolog, na 9 dní, 60% platu, dá se i přerušit, třeba na víkend, nebo ve dnech, kdy je ti lépe a mohl by do práce.

sara84
2. únor 2016

Ja jsem ted mela chripku a manzel dostal paragraf na me, s horeckou jsem se nemohla starat o mimi..od meho obvodaka 🙂

1miska
2. únor 2016

mela jsem podobný problém, paragraf na me vypsala moje gynekoložka - obvodacka se na to netvářila (ale ono zalezi doktor od doktora - ta moje je takova zvlastni) ale gyndarka uplne v pohode, mela jsem doma v te době rocni holcicku, tak tam zaskrtla to ze nejsem schopna se starat o dite o které jinak pecuji

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru