icon

Neschopenka s jedním vaječníkem. Co si o tom myslíte?

daniela146666
3. čer 2020

Ahojte holky! mam takovej dotaz/problem s tematem neshcopenky v tehotenstvi.Sem 6+3tt tehu,s pritelem sme se snazili cca 2roky,mam jen jeden vajecnik...v pondeli sem navstivila svoji lekarku ktera mi potvredila ze sem tehu a rekla zenje to zazrak ze se to povedlo ale jakmile prisla rec na mou praci tak bylo zle..delam ve fabrice na 3smeny,8 hodim u stoje stojim,prach hluk barvy atd a uz to nedavam jak mi je porad spatne ale pani doktorka o nejake neschopence nechtla ani slyset ! a to sem si myslela ze kdyz mam ten vajecnik ze bude priorita abych byla v klidu nez aby se neco stalo..chtela bych vedet jaky na to mate naroz

Strana
z2
lexa2000
3. čer 2020

Ahoj zakladatelko. V první řadě bych to řekla v práci ať tě přeloží na jinou práci, neměla by jsi dělat noční a další věci a pokud tě nemají kam přeložit, měla by jsi byt doma za 100 procent platu..
No další možnost je neschopenka ale to by jsi musela mít zdravotní důvod 🤷‍♀️ vím že třeba kamarádka měla takové nevolnosti že musela jít na neschopenku protože půlku směny trávila na wc... Já jsem osobně na neschopence protože jsem začala krvácet a mám nevolnosti docela velké a ještě pracují v obchodě (Takže nevím co by řekli na to lidi kdyby jim paní u pokladny zvracela vedle do koše 😂😂) chápu tě že se bojíš, my jsme se teda snažili 7 měsíců ale přišlo mi to nekonečné. Natož 2 roky.. Tak to zkus v práci ještě vydržet a kdyby jsi měla třeba velké nevolnosti tak se zkus "vymluvit" na to🙏
Ale řeknu ti, být doma s vychazkama taky není výhra...
@daniela146666

hvezdicka09
4. čer 2020

já tazatelce úplně rozumím!! těhotná dělat na směny, dýchat výpary z barev apod., určitě by tě měli přeřadit na jinou práci. já pracuji v kanceláři, v klidu, zatím žádné potíže, a vždy se mě má gynekoložka ptá, jestli opravdu nechci neschopenku, i kdybych si třeba jen chtěla odpočinout na týden dva.. chci být v práci co nejdéle, nechci PN, ale ve tvém případě je to úplně jiná!! je to podle mě o přístupu doktora. pokud tě nemůžou v práci přeřadit jinam, je neschopenka opravdu na místě.

anakolut
4. čer 2020

@kackakastanka Naprostý souhlas.

thalia
4. čer 2020

@hvezdicka09 Ne. Pokud ji v práci nemůžou přeřadit jinam, tak opravdu není na místě neschopenka. V takovém případě ji mají nechat doma za 100 % platu.

hvezdicka09
4. čer 2020

@thalia to jsem nevěděla, ale určitě by to tak mělo být.

levandule_k
4. čer 2020

Jeden vaječník není důvod k neschopence, ale je rozdíl dělat někde v kanceláři a u stroje ve tří směnném provozu. To prostředí ve kterém děláš, není úplně vhodné pro těhotnou, výpary, prach, hluk, třísměnný provoz. Navíc pokud je ti pořád blbě, tak nevím proč ti ji nedala. Znám holky, co šly marodit okolo 14. týdnu těhotenství a měly práci v kanceláři a žádné extra zdravotní problémy neměly. Asi chápu, že takhle brzo oznamovat těhotenství se ti nechce, ale fakt nejřív zajdi za zaměstnavatelem, ať ti najde vhodné místo. Pokud ti bude hodně blbě i nadále, tak to řekni gynekoložce.

aanisecek
7. črc 2020

@daniela146666 zkusila bych jít za obvodackoi a vysvětlit ji situaci.
Ta vás pochopí víc než gyndařka.mam skoro podobný problem,jen mimoděložní ložiska.bavila jsem se s obvodackoi že gynekoložka mi nechce moc napsat neschopenku a ta mi řekla,že mi to nějak udělá,až budu chtít.takze bych určitě zkusila tu🙂

vineta
7. črc 2020

@kackakastanka Souhlas a díky, že ses do týhle konverzace pustila 😘

Strana
z2