Nevím, s kým jsem těhotná...
Ahoj, momentálně se potýkám s velmi složitou situací. S mým přítelem jsme spolu šestým rokem, máme spolu ročního syna. Před několika měsíci jsem se však dozvěděla, že jsem znovu těhotná. Bylo to přesně na naše výročí, 20. října. Oba jsme byli trochu v náladě a nepoužili ochranu, přítel se do mě udělal. (Normálně bych se asi na další miminko těšila, jenomže… s přítelem jsme si tou dobou procházeli velmi kritickým obdobím, probíhaly nějaké hádky a já se cca od poloviny září do poloviny října stýkala s někým jiným. S dotyčným jsme používali ochranu). S přítelem jsme tedy začali uvažovat o tom, že si dáme pauzu. Proto jsem si hned druhý den zaběhla pro pilulku po, konkrétně Escapelle. S přítelem jsme se samozřejmě zase pohádali a já udělala tu největší blbost v životě. S tím dotyčným jsem se vyspala znovu. Bylo to hned ten druhý den, 21. října, na kamarádčiny narozeniny. Hodně se pilo, já byla nešťastná, doma to vypadalo na rozchod a prostě se stalo. Znovu jsme měli kondom, takže se neudělal do mě, ale co jsme tak poskládali ze vzpomínek, tak jsme spolu spali vícekrát, pak i bez kondomu - před ejakulací ho vytáhl. Pyšná na to nejsem a vím, že to celkově byla nehorázná blbost. Po tomhle jsem měla velké výčitky, doma se to urovnalo a já si svatosvatě slibovala, že takovou blbost už znovu neudělám. S přítelem jsme spolu samozřejmě předtím i potom spali… Poslední menstruaci jsem měla nějak koncem září, přesné datum si však nepamatuji, za září jsem si to zapomněla zapsat. JENŽE - I přes tu tabletku mi další menstruace už nepřišla a za pár dní se na testu ukázaly dvě čárky. Vzhledem k tomu, že už jedno dítě mám, na potrat jsem jít nezvládla i přes riziko, že by dítě nemuselo být přítelovo. Druhý dotyčný se o svém případném otcovství nechce ani bavit, zablokoval mě a prý „nepřichází v úvahu“, aby dítě bylo jeho. Dle mé poslední menstruace, kterou jsem od oka udala jsem teď ve 12+4, dítě je však o týden menší, což odpovídá 11+4. Termín porodu mám stanovený na 6.7, pokud bychom to však počítali s menší velikostí dítěte, termín mi vychází na 13.7. Je tu někdo, kdo řešil něco podobného? Na koho to podle velikosti dítěte sedí? Proč mi ta tabletka nezabrala? Je tu nějaká možnost, že jsem otěhotněla s tím druhým ještě dříve… že by se protrhl kondom? Ale jediný, kdo se do mě opravdu udělal byl přítel… S přítelem chci být, nevěru jsem mu zatím nepřiznala, už jen kvůli synovi. Nikdo není dokonalý, každý děláme chyby, ale jsem z toho špatná a hrozně si to vyčítám…
@biedronka10 ale tady většina holek autorce neradí zatloukej a dělej z chlapa debila tím, že bude vychovávat "kukačku". Většina jí radí, počkej, co řeknou testy. Pokud bude dítě manžela, OK, žijte spokojeně dál, autorka je jistě už dost vytrestaná a bude si vážit klidu domova. Pokud bude dítě milence, musí to manželovi říct a on už se k tomu postaví. Dle mého ji opustí, ale třeba to přijmea s vědomím, že dítě není biologicky jeho, ho bude vychovávat jako vlastní.
A jak už jsem psala výše, nevěru neuznávám, ale kdyby manžel někde uklouznul (což mi přijde jako sci-fi), tak to prostě vědět nechci, pro mě by to byl konec vztahu, rodiny...
@martiina_k nejhorší je ze většina lidi co ,,uklouzne,, opakovane - což tady bylo. Tak to dost často udelaj znova. Ne hned chvíli si to budou vyčítat ale za par let se to stane zase. Jejich vztah evidentně není tak pevný jak by měl byt. Takže jak už tu bylo zmíněno samce ze půjde i tak do kytek tu je a poměrně velká. Zakladatelka měla sama možnost se rozhodnout co a jak dal s vědomím všech okolnosti, nevidím důvod proč by chlap se nemohl taky svobodně rozhodnout s vědomím všech okolnosti. Znám tři chlapy co vychovávají dítě které není jejich (nepočítám dárcovství spermatu to by jich bylo víc) a milujou to dítě jako vlastní s tím ze to vlastní mají taky. Ale měli svobodnou vůli jestli do toho půjdou nebo ne.
@martiina_k tak to chapu taky. Ale jde o samotnou myslenku nevery. Kdyz se zjisti ze dite je pritele, super o problem min, ja ji to preju, aby aspin tenhle prusvih se nepotvrdil, ale neveru bude dal zatloukat, cely zivot a bude si sobe sa nalhavat jak je vse happy. O tom mluvim. To ze mu ublizi, jasne, jenze mu uz ublizila aniz by o tom zatim vedel. A je jen otazkpu casu, kdy to praskne. Nejaka dobra duse muze zacit mluvit, ne li primo milenec se nekde pochlubit. A pak je fer se to dozvedet odjinud, nez od ni? Ja bych neveru taky neodpustila o tom zadna, pro me to nej svinstvo ve vztahu, ale nikdo nevi jak se muze zachovat zakladatelky pritel, treba ji prekvapi a i kdyz to bude tezke, tak ji odpusti.
@biedronka10 jak píšu, pokud by manžel někde ulítnul (což se dooufám nestane) a byl by přesvědčen, že chce být se mnou a hluboce by toho litoval, tak bych to prostě vědět nechtěla. Já bych se s tím nevyrovnala a opustila bych ho. Pokud by opravdu chtěl být se mnou, tka ať už to nedělá a nic mi o tom neříká.
@sudylichozrout jako já s tvýma názorama často souhlasím, ale tady jsi jak zaseklá gramofonová deska... nikdo nechce, aby on dítě vychovával jako kukačku... pokud se ukáže, že není jeho, tak bych mu to já řekla (co udělá zakladatelka pochopiteln nevím).
@mialagia já to srovnávám pouze v principu a to je stejný uděláš chybu, neseš následky. Já bych řekla že dítě může být i přítele i milence. Za prvé neuvádí jak dlouhý má cyklus, zda je pravidelný nepravidelný, s přítelem spala jednou s milencem pod vlivem alkoholu opakovaně i bez ochrany a hned druhý den, tušila jen že má plodné dny, to ale neznamená že plodné dny měla 19. nebo 20. kdy spala s přítelem, ovulovat mohla až 21. s tím že když se opila tak v podstatě anulovala účinek léku PO nebo až 20. v noci a lék nestihl účinkovat nebo měla jen malou dávku, těch aspektů spekulativních je mraky. Takže to jestli je to přítele nebo milence je téměř vyrovnané. Jistě že by ji všichni i já přáli aby to bylo přítele a mělo to happy end, ale při rozhodování by měla zvážit veškeré aspekty i pouze pravděpodobnosti. A jako ano není to trestný čin, ale kdyby to nechala na přítelovi to že je otec a nebyl a neřekla mu to tak to je za mě podvod. Když do toho půjde s vědomím že ano ta možnost tu je tak ok.
@martiina_k jenze ona mu to ma rict co nejdrive a ne az pul roku po porodu. Nejen kvuli otcovstvi, ale i kvuli vztahi k diteti. Kdyz mu to rekne hned, na on moznost s tou infirmaci pracovat a podle toho se zaridit. Jsem zasekla deska, protoze tady kazda druha pise uplny blbosti. Nemravny a silene sobecky.
Navic nemuzes nechat delat test DNA bez jeho souhlasu. Musis mu dt tu odebiraci sadu, to nelze delat na tajnacku tim, ze mu posbiras vlasy z polstare.
@martiina_k
@sudylichozrout Hele holky, u úletu s následkama u chlapa je to přece taky docela podobný, aspoň v manželství nebo v normálním vztahu. Když něčí manžel udělá děcko jiný ženský, jasně, že jeho žena taky bude platit alimenty, když mají SJM nebo prostě společnou kasu, prostě o ty prachy, co půjdou jinam, je ochuzená ta primární rodina. A pochybuju, že by chlap tohle zvládl ututlat.
Je to zkrátka obojí stejně nehezký. Jako stane se, ale je fér se k tomu postavit nějak čelem. Zatloukat nevěra se dá v případě, že nemá následky.
@martiina_k ta touha vsech, zachranit si v takove situaci vlastni zadek je naprosto zvracena. Ale to jen podtrhuje ten moralni upadek v tyhle zemi. Narod, kde volby dopadaji tak jak dopadaji, proste slusny byt ani nemuze. Tahle diskuze je uplne klasicka ukazka uvazovani prumerneho cloveka.
Je mi lito, takhle to vidim.
Já se téhle debatě už fakt musím smát, opravdu. Takže tvrdit příteli, že dítě je (možná, asi) jeho téměř půl roku, aniž bych si byla jistá, neznamená dělat z něj blbce? Jo aha. On se tak po půlročním těšení na miminko, na spoluvybírání kočárku, jména, na sledování prvních pohybů, na první návštěvu ultrazvuku, po společných plánech, po hodinových debatách s okolím jaký mrňousek bude a nebude... určitě bude chtít případně dozvědět, že dítě jeho není a když mu ještě k tomu řekne, že mu tím ale nechtěla ublížit a rozbít rodinu, tak to jistě on i okolí pochopí o to snadněji!
Jako jedna věc je, že to podělala a podělá ještě víc, když mu to řekne. Druhá věc je ta - a to by mě fakt zajímalo, jestli když nemá odvahu mu to říct teď, když se "zatím" nic neděje, není nic vidět, okolí to neví atd. jestli bude mít odvahu mu to říct třeba v šestinedělí?
Nějak si myslím, že ne, protože pak bude čekat na konec šestinedělí, pak bude čekat na vhodnou příležitost.... a rok uplyne jako voda. Jako spekuluju, třeba bude frajerka a týden po porodu mu vybalí, že dítě je milence, ale nějak si to nemyslím. Udělá vola z něj před sebou samým, před okolím, rodinami...
A nesouhlasím moc s tím, že kdyby bylo dítě přítele, tak to je pohoda, jede se dál, nic se nestalo, nenič rodinu. Klidně mě tu mějte za moralistku, je mi to jedno. Radši budu pro někoho "moralizovat" odlišným názorem, než plácat po rameni za nevěru s tím, že se nic nestalo a život jde dál.
@sudylichozrout dá se přeci udělat test s tím milencem. Pokud se prokáže, že dítě není milencovo, tak je logicky partnera.
@vineta myslím, že spousta chlapů tutlá dítě jinde... někdy to praksne při rozvodu, někdy když zemře manžel a žena se to dozví při dědickém řízení. A obráceně, myslím, že i spousta žen tutlá, že dítě není manžela. Tím neobhajuju ani jednu stranu, jak píšeš, obojí je hnusný.
Osobně si myslím, že je velká pravděpodobnost, že je dítě manžela a tím pádem bych být navrhovatelkou počkala až jak to dopadne s testy. Možná že ten jejich vztah stejně nedopadne a rozejdou se dřív, než to vůbec bude reálně řešitelné...
@martiina_k ten milenec do toho nepujde, jeste by se ukazalo, ze si upletl sviste a bude platit jak mourovatej, nebo nebude v RL. A kdo tam bude? Jeji partner. A jsme zase na zacatku.
@journals ja si zady nekdy pripadam jak v jirikove videni.
@sudylichozrout I já... 🙄
@biedronka10 nevera se vzdy zatloukala....i za nasich predku....nikdo ti to dobrovolne nevpalil do obliceje....vetsinou.....
Vzhledem k tomu jak postinor funguje je větší pravděpodobnost, že je dítě přítele. Ale jistě to samozřejmě není. Udělala jsi pěkný malér a následky si poneses celý život. Ale to dítě za to nemůže. Když pritelovi o nevěře řekneš, co udělá? Mate krizi, hádáte se.... Bude s tebou čekat a těšit se na dítě? Nebo odejde protože s tebou nebude chtít být? A co milenec? Nebude se pidit jestli náhodou dítě není jeho? Ty osobně bys chtěla s milencem žít a vychovávat děti? Tato situace nemá správne řešení, jen několik špatných..... Špatných pro různé lidi, pro někoho více a pro někoho méně. Koho vybereš, aby z toho vyšel co nejlépe? Já bych vybrala dítě. Pritelovi bych nic neřekla, milenci bych to zaprela. Snažila bych se zachránit vztah s přítelem, poučila se z téhle situace a snažila se aby byl s vámi šťastný a to dítě i tebe miloval.... Poneses si v sobě strach z prozrazení celý život, ale když to řekneš teď připraví dítě o otce určitě. Jaký vztah si k němu i k tobě udělá jakýkoliv chlap, když jen bude 9 měsíců cekat na ortel, jestli dítě je jeho., nebo ne? Jen ty oba chlapy znáš, jen ty můžeš odhadnout jak by se zachovali, ale nemysli na sebe, jak si ulevit od pocitu viny. Myslí na dítě, jak jemu zajistit nejlepší život.
@bamak jo, nejlepsi pro dite. Zase ta lichha predstava, ze kdyz to zatluce, budou vsichni zit spokojene az do smrti. Ne nebudou. Zhruba ve dvou letech uz je podoba detatka uplne jasna a pokud tatovi nebude podobne, muze si on sam nechat udelat testy. A kdyz zjisti, ze neni jeho, je pravdepodobne, ze pujde pryc a dite uz nebude chtit videt. Nastane tady to, co jsem psala vyse. Jeden den je tata milujici a druhy den se k decku nezna a odchazi za vydatneho kriku a place. Idealni pro dusevni vyvoj maleho pidizvika.
@sparklingbaaby Použiju ono biblické, kdo sám jsi bez viny, hoď první kamenem. Pro miminko je teď nejdůležitější, abyste se nestresovala a to nějakým doznáním nikomu nepomůžete, ani svému svědomí a možná navždy ztratíte, to co teď máte. Jednou ztracená důvěra už se těžko získává zpět, to zvládne jen silná osobnost. Osobně bych počkala na testy otcovství nějakou dobu porodu a podle výsledku postupovala dále. Ale z toho, co píšete je vysoce pravděpodobné, že otcem dítěte je přítel.
no nevím znovu, pokud budeme brát že Escapelle selhala, tak to dítě může být stejně přítelovo jako milence.... s přítelem spala jednou, s milence opakovaně a ze vzpomínek po opilecké noci poskaládali že i bez kondomu, ale že ejakulace nebyla dovnitř... ruku na srdce kdo má za sebou opilecký románek ze kterého si toho moc nepamatuje, jistotu že ho stihl vytáhnout je mizivá... jestli byl styk opakovaně tak v opileckém opojení si asi těžko důkladně umyl svoje nádobíčko po a před každý stykem... takže jestli pilulka selhala, jako že tam je mraky aspektů, díky kterým může selhat, jako že selhala ne jestli ale selhala, tak za takovéhle okolnosti to je 50:50... to že se domnívá že to bude přítelovo je i hodně protože che aby to bylo jeho...
Ne, ja na tohle asi fakt nemam. Jasne, nestresuj se, nech to byt, at neprijdes o duveru partnera, pohoda, pianko, jazz. Vzdyt se vlastne vubec nic nestalo... A takova lapalie, ze po porodu zjisti, ze dite neni jeho? No, ono to nejak dopadne, vzdyt i nic nejde. Jeho city dulezite nejsou, to JA musim byt v podode.
Vubec si bibli neber do ust s timhle pristupem 🙂
@sudylichozrout nikde jsem nepsala nic o štěstí až do smrti. Asi máš velmi špatnou osobní zkušenost na toto téma, že tak kopes kolem sebe. Já ti tvůj názor neberu. Jen tady prezentují svůj. Ano dospělí si to v říkají, uleví se jim, udělají vše správně..... Ale co to dítě? Tomu je jedno kdo ho splodil, potřebuje milující rodiče, ideálně oba. S podobnosti je to složité a často velmi úsměvné. Vždycky se najde něco, co se někomu podoba... Třeba jen drobnosti, znám rodinu s 2 adoptovanymi kluky. Vypadají úplně jako jejich táta a sami sobě se podobají jako bratři i když nejsou. A co jako? Dítě se zčásti bude podobat matce.... Tohle je podle mě argument zcela mimo. Nikdo neví jak to dopadne, nikdo neví jací všichni zúčastnění jsou, jaké mají morální hodnoty a představy. Já osobně bych za určitých okolností nevěru dokázala odpustit, dokonce si myslím, že z nějakého uletu bych si dokázala vzít i něco pozitivniho- varování, pozor někde je chyba, nejspíš i ve mě, za pracuj na tom, změn to..... ale já mám super chlapa a 2 děti, mě by stálo za to bojovat, sebekriticky přiznat, že i já na takové situaci můžu mít podíl. Ale chápu lidi kteří by to nedokázali. Až se dítě narodí může nechat udělat testy otcovství a pak se rozhodnout pokud by dítě nebylo přítele. Blbce už z něj udělala, ano možná takto z něj dělá o něco většího, ale to je podle mě to menší zlo a jestli už o dítěti ví a myslí si, že je jeho, je už to celkem jedno. Ale vykládat mu teď, že nevi jestli je dítě jeho nic neřeší, jen ohrožuje vrtah možného otce a dítěte.
@bamak no, nemam, ja jsem svemu manzelovi neverna nebyla a nase deti jsou jeho. Tskze se dost mylis. Ale to je uz jedno, mylis se dle meho nazoru ve vsem.
@sudylichozrout a podle mého se ve všem myslíš ty.... Ale to je úplně jedno o nás tady nejde 😉

@mona91 tak nejak, neochota a neschopnost nest za sve chovani nasledky. Vis ja jsem se ted nechala trpchu unest uz, protpze v jine diskuzo jsem si precetla, jak jedna maminka jde dnes na potrat, protoze ma jedno ditko postozeny a je ted tehule a chlap ubozak se na ni vys..... l a jeste je na ni hnusny. A takova si ten prusvih nezavinila a pak tu ctu toto. Trochu me to prislo lito a vytocilo do vyvrtky. Protoze mnozi si nevazi toho co maji a jeste se chovaji jak mega sobci.