icon

Nevím, s kým jsem těhotná...

sparklingbaaby
26. pro 2018

Ahoj, momentálně se potýkám s velmi složitou situací. S mým přítelem jsme spolu šestým rokem, máme spolu ročního syna. Před několika měsíci jsem se však dozvěděla, že jsem znovu těhotná. Bylo to přesně na naše výročí, 20. října. Oba jsme byli trochu v náladě a nepoužili ochranu, přítel se do mě udělal. (Normálně bych se asi na další miminko těšila, jenomže… s přítelem jsme si tou dobou procházeli velmi kritickým obdobím, probíhaly nějaké hádky a já se cca od poloviny září do poloviny října stýkala s někým jiným. S dotyčným jsme používali ochranu). S přítelem jsme tedy začali uvažovat o tom, že si dáme pauzu. Proto jsem si hned druhý den zaběhla pro pilulku po, konkrétně Escapelle. S přítelem jsme se samozřejmě zase pohádali a já udělala tu největší blbost v životě. S tím dotyčným jsem se vyspala znovu. Bylo to hned ten druhý den, 21. října, na kamarádčiny narozeniny. Hodně se pilo, já byla nešťastná, doma to vypadalo na rozchod a prostě se stalo. Znovu jsme měli kondom, takže se neudělal do mě, ale co jsme tak poskládali ze vzpomínek, tak jsme spolu spali vícekrát, pak i bez kondomu - před ejakulací ho vytáhl. Pyšná na to nejsem a vím, že to celkově byla nehorázná blbost. Po tomhle jsem měla velké výčitky, doma se to urovnalo a já si svatosvatě slibovala, že takovou blbost už znovu neudělám. S přítelem jsme spolu samozřejmě předtím i potom spali… Poslední menstruaci jsem měla nějak koncem září, přesné datum si však nepamatuji, za září jsem si to zapomněla zapsat. JENŽE - I přes tu tabletku mi další menstruace už nepřišla a za pár dní se na testu ukázaly dvě čárky. Vzhledem k tomu, že už jedno dítě mám, na potrat jsem jít nezvládla i přes riziko, že by dítě nemuselo být přítelovo. Druhý dotyčný se o svém případném otcovství nechce ani bavit, zablokoval mě a prý „nepřichází v úvahu“, aby dítě bylo jeho. Dle mé poslední menstruace, kterou jsem od oka udala jsem teď ve 12+4, dítě je však o týden menší, což odpovídá 11+4. Termín porodu mám stanovený na 6.7, pokud bychom to však počítali s menší velikostí dítěte, termín mi vychází na 13.7. Je tu někdo, kdo řešil něco podobného? Na koho to podle velikosti dítěte sedí? Proč mi ta tabletka nezabrala? Je tu nějaká možnost, že jsem otěhotněla s tím druhým ještě dříve… že by se protrhl kondom? Ale jediný, kdo se do mě opravdu udělal byl přítel… S přítelem chci být, nevěru jsem mu zatím nepřiznala, už jen kvůli synovi. Nikdo není dokonalý, každý děláme chyby, ale jsem z toho špatná a hrozně si to vyčítám…

Strana
z6
mona91
27. pro 2018

@merope 😂 to chápu to já taky nelezim s každou blbosti hele doktore řekni mi. Ale když se sejdeme s lidma z práce tak si člověk vzpomene na par věci třeba a zeptá se ze zvědavosti a pak je sranda pozorovat jak má každý ten svůj obor tu svou specializaci tak se na hodně věci koukaj jinak i když je základ úplně stejnej. 🙂

pincola
27. pro 2018

Zakladateklko, já bych asi sehnala na tvém místě těch třicet tisíc a nechala udělat test otcovství už teď, když jsi těhotná. Je to vážná situace, asi bych si na to i půjčila, kdybych neměla. Tohle je fakt malér. Kdyby dítě vyšlo, jako přítelovo, tak bych halt příteli už o nevěře neříkala, ale výsledky bych si schovala. Ne doma, proboha!!!!!!!! A schovala bych je jen pro případ, že by se později ten druhý vynořil, že dítě je jeho a chce ho, abys mu v pohodě klidu mohla ukázat ty testy, než něco vyvede.

A kdyby to dítě bylo toho druhého, řekla bych to příteli. na lži nic pěkného nepostavíte, obrátí se to proti vám. Musíš znát pravdu.

mrnousek121
27. pro 2018

já bych teda počkala půl roku jak se to vyvrbí. Jukni na net 2500 za test není taková hrůza a moralistky at si píšou co chtějí. Co když i on ji podvedl když měli krizi, ale u chlapa to nevadí co? Taky může mít dítě jinde. Nikde není napsaný že spolu vydrží celý život, když už ted měli problémy. Počkej do porodu ten půl rok už taková doba není. Rozbíjet rodinu se dvěma dětma zbytečně mi přijde zbytečný. A ty si musíš se svým svědomím žít protože ty jsi udělala strašnou podlost a snad tě to poučí. Rozhodně po porodu na nic nečekej a hned jak to půjde udělej testy a hotovo. Podle toho se zařiď.

merope
27. pro 2018

@mona91 Tak jestli jsi doktorka nebo "z oboru" tak to fajn. Já učím informatiku 😀. Z chemie jsem měla dvojku jenom proto, že mi učitel trojku dát nechtěl a zkoušel mě tak dlouho, dokud neuznal, že to už na tu dvojku umím (měl názor, že v matematické třídě prostě trojky z chemie mít nemůžeme). Biologii člověka jsem se doučila až při IVF 🙂.

sudylichozrout
27. pro 2018

@mrnousek121 dalsi, co nechape, ze zapis otcovstvi v rodnem liste zavazuje.
Takze znovu. Pokud pocka s testy az po porodu, musi nechat kolonku otec v RL prazdnou. A jejimu priteli to ROZHODNE nebude pripadat divny... Ze?

journals
27. pro 2018

@mrnousek121 Taky tu nikdo nepíše, že by chlapovu nevěru schvaloval! Ale o tom tu jaksi není teď řeč. Ona ta krize asi nebyla zase tak obrovská, když spolu normálně spali.
A proč hned moralistky? Každý, kdo má na věc jiný názor hned moralizuje? To jako vážně??? Právě proto, že nikde není dáno, že spolu vydrží celý život, obzvlášť, když byla krize, bych se k tomu postavila nějak čelem. Na nevěře a lži, které na sebe nabalují další intriky se nikdy pěkný a plnohodnotný vztah vypěstovat nedá.

mona91
27. pro 2018

@merope Nene doktorka ne, sestra co musela jako debil mít vosku a vysokou a specializaci 😂 hele vědomosti jsou základ ale zkusenosti jsou k nezaplacení

sudylichozrout
27. pro 2018

@journals to je udel internetovych diskuzi. Kdo hovori o slusnosti, je moralista. Kdo upozornuje na hrubky, je grammar nazi, kdo neladuje sve dite smakuladama z petrochemickeho prumyslu, je hned bioekokravka... A mohla bych pokracovat.

journals
27. pro 2018

@sudylichozrout Ano... nebo co jsem si tu všimla, tak je taky populární vymluvit se na to, že "ona závidí" 😂 asi jsem fakt hodně naivní a pořád nedokážu pochopit, jak někdo může takhle fungovat a dokázat se partnerovi podívat do očí.
Máš pravdu, někdy je asi lepší být moralistka (biomatka atd). a vůbec se za to nestydět, než schvalovat podobné bahýnko rad 🙄

biedronka10
Autor odpověď smazal
priefi
27. pro 2018

@merope a jak mu vysvetli, ze nechce resit matriku pred porodem? Bio otec nema smulu, staci si vyzadat testy dna a zacina kolotoc. A ve vysledku mu to jeste matka musi proplatit

priefi
27. pro 2018

@journals nas "naivnich", co to nechapou je tady vic 😅

merope
27. pro 2018

@priefi No, pokud to bude chtít řešit, tak asi nezbyde, než přiznat pravdu.

journals
27. pro 2018

@priefi Uff 😂

martiina_k
27. pro 2018

@sudylichozrout otcovství v RL sice zavazuje, ale pokud by se to proflákllo, on to může dát k soudu a otcovství se zříct. Pokud se testy DNA prokáže, že dítě není jeho, soud rozhodne o vymazání otce z RL. Sice to není úplně snadné, ale je to taky možnost.
K tématu - já osobně nevěru neuznávám a neumím si představit, že bych podvedla já, nebo manžel. Pokud by manžel ulítnul, nechtěla bych to vědět, protože bych to nedokázala odpustit.
Přesto.... zakladatelce bych radila počkat, jak dopadnou testy DNA, pokud bude otcem partner, nic bych dál neříkala. Ideální by bylo to zjistit co nejdřív, ale chápu, že třicet litrů je třicet litrů... málokomu se jen tak válí doma. Už teď mu "lže" několik měsíců, tka už je asi jedno, zda počká do porodu nebo ne.

mrnousek121
27. pro 2018

@martiina_k přesně takto jsem to myslela já. A po narození testy DNA stojí okolo 2500,- Kč. Navíc můj přítel pokud bych ho neupozornila na to že musíme na matriku, tak to ani neví a neřeší. Je zvláštní jak se hned každej ozve když řekne jiný svůj názor. Ona určitě nechtěla číst o morálce zda to či ono je správný, ale chtěla radu co udělat!!!!!! Kdyby každej četl řádně příspěvky a dotazy byla by tato diskuze o tom, že jsem si dovolila někoho nazvat moralistkou naprosto zbytečná a je to hlavně mimo mísu. Nezkoumám věk zde přítomných, ale všem přeji aby se jim nikde žádné UKLOUZNUTÍ nestalo a nemusely toto řešit, ale z vlastních zkušeností mohu potvrdit, že se to v životě stává i těm nejmorálnějším. Myslím že soudit by mohl pouze ten kdo má tak cca 101 let a byl opravdu celý život věrný, jelikož nikdy nevíte komu se co v životě může stát.

mona91
27. pro 2018

@mrnousek121 ale vždyť tady nikdo nikoho nesoudí. Tak jako ty mas názor tak jsou i názory ze ten chlap by měl mít možnost se rozhodnout sám. To ze udělala chybu vi, to ze je z toho pruser vi, to ze by měla nést následky to si troufám rict ze vi taky jen nevi jakou cestu vybrat. Člověk se chybami učí, ale zároveň si za chyby musí nést následky.

mrnousek121
27. pro 2018

@mona91 no co jsem četla ty první příspěvky tak tam ji teda soudí. Ale to je jedno souhlasím s tebou, a to jsem přeci taky napsala že za své činy musí nést následky, ale kdybych já se měla rozhodnout, tak bych to nechala až jak dopadnou testy DNA. Případně bych musela s pravdou ven kdyby přítel začal mluvit o matrice, zase bych se ale rozhodovala podle situace jak se bude dál jejich vztah vyvíjet. Pokud se tazatelka ptá jestli jít s kůží na trh hned teď já říkám svůj názor, že NE a vydržet si se svým svědomím ohledně nevěry.

mona91
27. pro 2018

@mrnousek121 js bych to osobně nevydržela to za prve, řeším všechno co nejdřív a to jen kvůli tomu ze mě naučilo ze čím víc se problém oddaluje tím je to horsi a horsi. Podle mě čím dyl to nechá byt tím hůř.

mrnousek121
27. pro 2018

Já to posuzuji z toho, že je tu možnost, že je dítě přítele a tím pádem se nic neděje. Uklouzla a s tím by měla žít a Hlavně zapírat zapírat zapírat. Můj názor je ten, že pokud se mu JEN s nevěrou svěří, jí se uleví, ale ublíží to 3 lidem. To hraje v potaz pro mě, zatím vyčkat.

majdulena
27. pro 2018

@sparklingbaaby co jsem nedávno četla na netu, tak se dá otcovství určit už ve 20 tt z krve partnera. Asi bych zkusila nějakým způsobem apelovat na milence aby si na testy zašel. Nemůže dělat, že se nic nestalo. Pokud se ukáže, že dítě není jeho, tak se s největší pravděpodobností uleví jak jemu, tak i tobě 🙂 Zkus mu nějak rozumně vysvětlit, že se chceš pouze ujistit, že dítě není jeho.

vendelinka08
27. pro 2018

Nekdo tady psal...kdyby se role otocila. A ja osobne...kdyby mi manzel rekl ze ceka dite s jinou....tak u me skoncil....poslala bych ho o dum dal a byla z toho totalne v pr....asi by mi znicil na nejakou dobu zivot. Takze pokud by se to stalo....nechtela bych o tom za zadnou cenu vedet. I kdyz manzelovi verim....ruku do ohne nedam. Clovek veri...ale vzdy tam muze byt to ale....nikdo neni dokonaly. Proste pravda by me asi znicila a nas vztah take.

sudylichozrout
27. pro 2018

@vendelinka08 jenomze kdyby mel tvuj muz (i pres vztah s tebou) dite s jinou, tak bys sice byla znicena, ale nehrozilo by ti placeni alimentu. Pokud bys ty mela dite s nekym jinym a byla stale ve vztahu s tvym muzem, on by byl placenim alimentu na cizi dite ohrozen velmi vyrazne. V tom je ten rozdil.

vendelinka08
27. pro 2018

@sudylichozrout ja nevim...proc porad resis alimenty....kdyz neni jiste kdo je otcem....tohle si musi autorka poresit....ohledne testu atd...ale rozvratit nebo zachranit rodinu...to jsou dva pohledy....dva nazory...ktere tady vsechny resime a kazda to vidime jinyma ocima. Jsem rada ze to nemusim resit a doufam ze nikdy nebudu.

vendelinka08
28. pro 2018

No uprimne...prachy bych resila...protoze by se rozvratila rodina a myslim ze zivit dve deti sama neni uplne jednoduche...a alimenty ktere by mi musel manzel platit by mi muj zivot v troskach nezachranily. Jak rikam....kazda to vidime jinak. Neomlouvam jeji chybu...ale alimenty bych resila az kdyz by ji partner chtel opustit...

sudylichozrout
28. pro 2018

@vendelinka08 proc? Byli uz pred rozchodem, je tedy dost pravdepodobne, ze jim vztah nevydrzi a otec bude mit vyzivovaci pivinnost. Otec = ten, kdo je zapsany v RL bez ohledu na genetiku (nejspise tedy jeji pritel). Takze pokud je dite milencovo a ona to zazdi, jak radite kecktera z vas a zaroven dojde k rozchodu z jinych duvodu, on bude platit 18 let na dite, ktere neni jeho. Trochu unfair, ne? A s tim rozvracenim rodiny, na to mela myslet predtim, nez zacala spat s jinym. Rodina uz jest rozvracena. Pokud udela testy az po porodu, bude muset nechat kolonku otec v RL prazdnou. Tvemu partnerovi by to bylo jedno? Ja myslim, ze by mu to prislo divne... A to se presne stane. Na to nemusim byt vedma.

mialagia
28. pro 2018

@sparklingbaaby tak když to vezmu logicky bez nějakých moralistických soudů, pravděpodobnější je, že dítě je přítele, protože ta pilulka pokud nezabrala, znamená to, že ovulace již proběhla nejpozději toho 20.a tudíž oplodnění 21. nebylo možné (vajíčko vydrží oplodnění schopné opravdu max 24 hodin a ještě pár hodin trvá, než k němu spermie doputují a dozrají)..
Situace je to tragická a nezávidím,

mialagia
28. pro 2018

Nicméně by tady říct pravdu ublížilo víc lidem, je fakt relativní co je pro toho přítele lepší, zvláště pokud dítě bude opravdu jeho, a já tu fakt neřeším sebe, ale čistě tazatelku..takže pokud mu řekne pravdu, bude fér, uleví se jí, svědomí a tak..ale jemu to neskutečně ublíží i jejich 2 dětem..🤔

biedronka10
28. pro 2018

@sudylichozrout tak koukam, ze tady je to furt dokolecka. Rady "zatloukej zatloukej, jinak ublizis lidem v okoli a nadelas vic skody. No ale nebude vadit ze delas z chlapa debila, hlavne kdyz nebudes samozivitelka, vsak to neni nic spatneho ze sis vrzala jinde" .....Ja nevim, ja jsem asi spadla z Marsu. Ale jak koukam, nevera se posunula ve vnimani spolecnosti vyrazne jinym smerem teda, to je zas poznatek pro me.

mona91
28. pro 2018

@biedronka10 je to hrozny, uděláš chybu a když budeš lhát bude to všechno dobrý a vlastně se nic nestalo a chlapi jsou vlastně úplně mimo takže jim to nedojde... 🤦‍♀️Dnešní společnost evidentně obvyklá ze za své chování se nese odpovědnost...

Strana
z6