icon

Nevolnosti v 6tt, máte rady na zklidnění bříška?

lexikorka
5. bře 2015

Ahoj,
omlouvám se, vím že tu už podobné diskuze byly a poctivě jsem je přečetla, ale chtěla bych se zeptat na nové nápady a rady...
V podstatě celý den mám žaludek jak na houpačce (6tt) a zvracet chodím pravidelně po 18 hodině večer, občas mě to i vytáhne z postele...
Nějaké rady pro zklidnění bříška? Suchý rohlík, piškoty, čaj, cola nic moc nezabírá a už si nevím rady...u každého zvracení se mi spustí pláč a vzhledem k tomu, že se to zatím snažím tutlat před rodiči z toho mám nervy na dranc (za pár dní se stěhuji k příteli a ráda bych jim to oznámila až po prvním trimestru)

lenjii
5. bře 2015

N to je těžké. Musíš zkoušet. Mně na začátku pomáhalo nealko pivo, pak cola, meloun atd atd. Bohužel moje nevolnosti nabírali na síle a zvracela jsem aji u porodu. Prosstě zkoušet po čem ti bude lépe. Na co bys měla chut nebo nevím. U mě zabíralo hlavně pití... 🙂 V práci to bylo děsný ovšem...

veeeraf
5. bře 2015

Ahoj, naprosto přesně si pamatuju ten pocit totální bezmoci když jsem se válela u záchodu. Brečela jsem taky docela často a myslela jsem si, že tohle prostě nemůžu přežít jak fyzicky, tak psychicky!! Měla jsem to až do 29tt (36tt jsem rodila), takže by se dalo říct celý těhotenství. Pomáhali procházky a čerstvý vzduch, na jídlo jsem se nemohla podívat celý těhotenství 🙄

veeeraf
5. bře 2015

a colu jsem pila po litrech

merilinka
5. bře 2015

@lexikorka Ahojky,to mě mrzí,že to tak máš ☹ ,ale něco Ti povím,moje dr,říkala,že když se takhle blinká a jsou nevolnosti,značí to,že je vše,tak jak mám a že se těhotenství vyvíjí dobře,ádné pověry,zkrátka jak roste hcg,je Ti zle.Zkus ještě ty zázvorový lízátka v lékárně,při nehorším se dávají čípky Torecan... Já prožila podobné,od 5 tt,nevolnosti,každé ráno,nezvladatelné,do toho do práce.pracovala jsem v MŠ,tam nevysvětlíte dětem,že to na Vás přišlo 😒 .Pak se to přehouplo na celodenní a noční nevolnosti,prostě pořád,vše mi smrdělo,jídlo,aviváž,parfémy.... uklidnilo se to tak kolem 13 tt,to už jsem opět blinkala je ráno,ale nevolnosti přetrvávaly,jen jsem si na ně prostě asi zvykla... Jsem 20 tt a stále mi nění úplně dobře,občas mě slušně natáhne.... Vydržíš to,neboj,kdyžtak,když to bude neúnosné poraď se s dr. Držím palce a gratuluji k mimi 😵

smirda
5. bře 2015

Zkus si ještě v lékárně koupit lízátka gravipop (u nás 60 Kč, 12 ks), mohla by pomoct. Podle mého názoru, jak jsem to tak z různých diskuzí a příspěvků pochopila a snažím se to aplikovat, i když moje nevolnosti zatím nevedou až ke zvracení, jde hlavně o to, aby se žaludek během dne moc nevyprázdnil, tzn., spousta malých dávek jídla po celý den, říkala mi to i sestřička na gyndě.

berusjana
5. bře 2015

ahojky,já první těhotenství prozvracela naprosto celý pomáhaly pouze čípky torecan.zvracela jsem ráno,ve dne ,večer i v noci.a před porodom celou noc pravidelně po hodině.torecan je opravdu výborný,zmírní to o dost,tak ať ti taky pomůže 🙂

veeeraf
5. bře 2015

@berusjana no koukám taky dobrý utrpení, to si člověk říká jak to mohl přežít 😕

berusjana
5. bře 2015

to si piš.teď v říjnu mu bude 21roků a řeknu ti za ty roky žádná změna 🙂,na kterou jsem čekala,ale nedočkala 🙂.ne,je fajn kluk a má mouchy jako každý.samozřejmě jsem tenkrát o druhým dítěti nechtěla ani slyšet,ale přeci jen,když mu bylo 4,5 se nám narodila holka,to už bylo lepší jak těhotenství tak po narození.kluk totiž vůbec nespal a stále jen jedl 🙂 což mu zůstalo dodnes.tento třetí vysněný matlánek snad bude ok tak i tak 🙂

berusjana
5. bře 2015

dnes jsem v 7plus0,zatím mi špatně není,jen jsem vzteklá a vše mi vadí,co není jak já chci-myslím uklizeno atd

milmic
5. bře 2015

@lexikorka Já jsem prozvracela každé těhotenství, strašným způsobem. Poprvé to trrvalo jen 3 týdny, podruhé do 16.týdne, potřetí do 18.týdne. Zvracela jsem i z toho, že jsem vstala z postele. žaludek na vodě celý den, strašlivé zoufalství. Nejedla jsem, nepila jsem - nešlo to, všechno v puse mě natahovalo, naprosto zblázněné tělo.
Vyzkoušela jsem všechno, všechno, všechno. Jak už padlo výše - musíš zkoušet, co pomůže právě Tobě.

Obecně se říká - sušenku k posteli, nealko pivo, zmrzlina, kousek ledu, mátový čaj, lízátka, cola, piškoty, rohlíky, banány, zázvor, někomu pomůže čípky Torecan, zaregistrovala jsem nějaký lék Emesin (mělo by to být tuším něco zázvorového přírodního, ale nevím přesně), někomu pomůže béčko.

Po třech těhotenstvích ale můžu zodpovědně říct, že jediné, co opravdu zabírá, je změna prostředí (to jsem nejen přestala zvracet, ale i jsem se trochu najedla a napila) a kapačka v nemocnici. 😝

lexikorka
autor
5. bře 2015

Mockrát děkuji za rady, podporu i gratulace 🙂 Lízátka vyzkouším, zmrzka mě nenapadla 😲 Máme doma 8 týdenní štěně, tkže nejvíc se mi navaluje z jejich granulí, to je očistec...díky tomu, že studuju posledním rokem VŠ, tk jsem si udělala zdravotní prázdniny, obdivuju všechny, co s nevolnostmi chodí běžně do práce...

me79
5. bře 2015

Ja nezvracela, ale zato omdlevala všude v uzavřených prostorech s pocitem na zvracení. Jak bylo řečeno, chce to hodne pít!!! Mne hodne pomohly homeopatika a pak jako rychla pomoc hodne mentolove žvýkačka! Držím palce, at to brzy přejde. U me to trvalo sice 'jen' 6 tydnu, ale stačilo to . A jak rikam, homeopatika zabrala, pokud se mi chtělo pak nekdy zvracet.

lexikorka
autor
5. bře 2015

Asi jsem objevila svůj svatej grál! 😀 chleba s jahodovou marmeládou - domácí, hodně cukru a v bříšku jako v pokojíčku, samozřejmě po čtvrtkách pomali, ale zatím se tam drží! 😀

ikaskova
6. bře 2015

@lexikorka Na těhotenský nevolnosti říkají že pomáhá zázvor..

ajina10
17. bře 2015

@berusjana prosím vás ty cipky jsou na předpis? Uz 4 den se nemohu zvednout z postele

paajus
17. bře 2015

Mě pomáhal teplý čaj. To bylo to jediné co jsem udržela alespoň nějakou dobu v bříšku. Celodenní nevolnosti se mi zlepšily na ranní až v 17tt.

berusjana
18. bře 2015

mě je tenkrát doktor psal na předpis.měla jsem to samý,stačil zvednout prst a konec.držte se.

jess20
18. bře 2015

me pomohly ty piskoty celkem... ale musela sem si je dat pred tim nez jsem vylezla z postele takze sem si pripravila 5 piskotu na rano ty snedla cca 5 min jeste lezela v posteli a pak se to celkem dalo....je to hnus ty nevolnosti uplne me to preslo kolem 16 tt myslela sem ze me hrabne ...nemohla sem jist nic tepleho ....

leila.say
18. bře 2015

Taky bych potřebovala radu :-/ jsem v 7tt a je mi od rána do večera zle, sice nezvracim ale je to očistec. Co mi pomáhá tak čaj a čehokoli se najíst, jenže to je na chvilku a jde to od znova, sním toho mraky proto už mám 4kg nahoře 😀 jestli to tak půjde dal nevím jak dopadnou. Každopádně se modlim at to skončí co nejdřív ☹

emisekkk
18. bře 2015

já u posledního těhu zvracela každý den do 6. měsíce. Ráno to šlo, v práci to byl mazec, kolem 16 h už jsem věděla, že je zle amusela jsem domů a v 19 h už žaludek nevydržel. Ale já si myslím, že jsem zvracívala večer, jak tělo bylo po celém dnu unavené...

smallinka
18. bře 2015

také jsem zvracela, spíš večer ale pak i ráno. no ono ti nic moc asi úplně nepomůže, mysli na to malé že je to kvůli mimču a ne že jsi nemocná, znamená to že je všechno tak jak má být 🙂 nevolnosti mě zmírnily zázvorový lízátka, suchar či piškot ráno u postele - vzít si to než vstaneš aby se ti nemotala hlava. mě bylo špatně z obyčejné vody, kterou piju normálně. Zvedal se mi kufr z teplého čaje a z čehokoliv teplého. Musela jsem začít pít sladký studený vody - to mě celkem pomáhalo. Taky to chce hodně proteinů - což je např. maso anebo tvaroh a to mi celkem pomáhal termix nebo tvaroháček 🙂 Proteiny tě zasytí a měly by zmírnit nevolnosti. Ale nečekej zázraky, spíš bych šla na nemocenskou aby to nebylo takové utrpení....

jess20
19. bře 2015

@leila.say mela sem uplne to same preslo to az 16 tt. Taky sem ty kila resila nakonec sem ale prestala bud me mohlo byt blbe a nejist nebo trochu lip a jist vybrala sem si to druhe ted sem 33tt a 15 kilo nahore ale co nadelas az porodis budes proste hubnout a hubnout ted to neres hlavne at si v pohode...

leila.say
19. bře 2015

jess20 jo, já to zas moc neřeším. Při prvním těhu jsem přibrala 20kg a bylo to dole hned, ale zase mi nebylo za celou dobu špatně, snad to přestane co nejdřív, prožívat toto celý těhotenství tak asi umřu :D co my musíme všechno vytrpět - chlapy by nás na rukou měli nosit :D

jess20
19. bře 2015

@leila.say jo je to krute nekdy 🙂 me pak přesly ty nevolnosti ale mam čichove stavy kdy nemuzu citit treba manzu ruzne parfemy, pot apod jak psychous vsechno peru a peru 😀

leila.say
19. bře 2015

jo tak takový stavy mám taky 😀 hlavně cigaretovej kouř, jakmile přítel ke mě vleze a smrdí kouřem tak se můžu zbláznit a to jsem byla kuřačka několik let 😒

lucule
19. bře 2015

Mě pomohl zmírnit nevolnosti medunkový čaj. Už mi nebylo špatně celý den , ale pouze část dne. Ještě jsem četla, že je na nevolnosti dobrý mátový a heřmánkový čaj. Zázvor nebo cola mi naopak nevolnosti zhoršovaly.