icon

Nevychází mi týden otěhotnění. Jak je to možné?

kikisvobodova
23. bře 2021

Ahoj,chtěla jsem se zeptat jakto že když jsem byla u doktora tak mi řekli že jsem 6tt a když si to teď počítám atd tak mi vychází ze jsem 8+4
Podle menstruace by to vycházelo na ten 6-7tt
Když jsem poslední měla od 19.1 do 22.1 a poprvé jsme s přítelem spali přímo v den kdy mi skončili tak pak to nechápu...dekuji predem za odpovědi

majili
23. bře 2021

Tehotenstvi se pocita od prvniho dne posledni menstruace.

jjasmina
23. bře 2021

Přesně jak píše
@majili

keksik002
23. bře 2021

@kikisvobodova at je to jakkoliv neni to jedno?

ema90
23. bře 2021

@kikisvobodova Tehotenstvi se pocita tak, jak je psano vyse.
A hlavne ne vzdy tomu odpovida, podle utz muze byt tehotenstvi mladsi.
Nekdy to je problem, nekdy ne.

lenda93
23. bře 2021

Já přesně vím, kdy byla ovulace, i podle folikulometrii, na kterou jsem chodila na gyndu a podle ovu testu... A i tak mi to jejich utz vypočítá jinak, takže počítám spíš se svojí variantou termínu porodu než s jejich 😂 pak je blbý, že mají furt problémy s tím, že malá je podle utz menší, ale přitom ani moc nnei

ema90
23. bře 2021

@lenda93 Odjakziva se tehotenstvi pocita podle posledni ms.
Ne kazda zena vi, kdy byla ovulace a posledni ms je jediny spolecny ukazatel toho, aby se to u vsech zen pocitalo stejne.

Ani u ovulace preci nemuzete na 100% vedet, kdy se vajicko zahnizdilo. Jestli po ctyrech dnech nebo po deviti.
Proto se to pocita podle posledni ms a upravuje se to az podle utz v prubehu tehotenstvi.
A ne kazdy plod se vyviji presne podle tabulek, nektery plod vychazi mladsi, nektery naopak starsi.
Ja treba cekam dvojcata. Podle ms jsem 29+4, podle utz je jedno miminko presne 29+4 a druhe miminko 30+1. Takze tak.

lenda93
23. bře 2021

@ema90 no jasně, ale podle jejich utz to vychází, že by se vajíčko mělo zahnizdit ještě 5 dní před moji ovulaci, což je trochu divný, proto to pisu

lenda93
23. bře 2021

@ema90 a většinou TP vypočítávaji teda podle utz, ne podle poslední ms

ema90
23. bře 2021

@lenda93 Spis bych to videla tak, ze mimco prospiva proste dobre 🙂 Jak jsem psala, mne jedno mimco odpovida 30+1, coz je taky blbost, to jsem mela nejaky ctyri dny pred menstruaci 😀
Proste to beru tak, ze je o par dni starsi, protoze dobre prospiva.