icon

Nimesil na začátku těhu. Mohl uškodit?

30. čer 2021

Dobrý den. Jsem v 5 týdnu těhu a před dvěma týdny jsem byla na laseru oka na odstranění dioptrií a potom jsem brala celý víkend nimesil na bolest.
Myslíte, že to mohlo nějak uškodit? Nebo spíše máte s tím někdo zkušenost? Netušila jsem samozřejmě vůbec, že “budu” těhotná. Na první kontrolu jdu až za dva týdny.

adula000
•
30. čer 2021

Nimesil nesmí být užíván v posledních třech měsících těhotenství nebo v období kojení.
Blokování tvorby prostaglandinů může mít negativní vliv na těhotenství a/nebo vývoj embrya/plodu, a proto se předepisování tohoto přípravku těhotným ženám v prvním a druhém trimestru těhotenství nedoporučuje
Ale to, že se nedoporučuje, ještě nemusí znamenat, že jej lékař nemůže předepsat.

xxx3d
•
30. čer 2021

No, tak úplně nejjednodušší je si přečíst příbalový leták, kde se jasně píše, že se nemá brát v posledních třech měsících těhotenství a při kojení
nicméně, vzhledem k tomu, jak se píše v příbalovém letáku, se užívání nedoporučuje těhotným, protože může mít negativní vliv na vývoj embrya, prokonzultovala bych to s odborným lékařem.