Očkování proti covidu v těhotenství. Máte podobnou zkušenost?
Dobrý den dámy,
zase to očkování ....chtěla bych se zeptat jestli je někdo v podobné situaci .... Před očkováním jsem zjistila těhotenství. Nyní jsem tedy bez ochrany. Jsem v úplném začátku. Jste na tom někdo podobně? Zvažujete kladný přístup k očkování? Česká vakcinologická společnost doporučuje kdykoli jít do vakcinace. Můj gynekolog 12tt. Jak jste na tom? Vidím to asi jako nejlepší cestu pro ochranu sebe a miminka, které by mělo protilátky. Pokud se teda nepromořím ještě přirozeně čekala by mě stejně ještě dlouhá cesta do 12 tt.
@marge_s jo, podle statistiky je nakazenych vic neockovanych, ale na druhou stranu, kolik tu beha nakazenych ockovanych, ktery se netestuji 🤷♀️ mozna kdyby se brali stejne jako neockovany a testovali se tak by to bylo vyrovnany 🤷♀️ samozrejme podle statistik z nemocnic je jasny, ze to vliv na tezky prubeh ma. Treba hospitalizovanych neockovanych je 2543 a ockovanych 1958, i tak mi to cislo prijde vysoke.
@leymea ale ten obrazek nepopira, ze se muzes nakazit od kohokoliv. Rozumis co je to pravdepodobnost? No je to asi marny, kdyz nekdo popira prostou matematiku. Ale co, aspon jsem to zkusila
Akorat: tohle vsechno je vysledek nasi debilni vlady, ktera do toho porad plete politiku, "zvyhodnovani" ockovanych - ackoliv o to z valne casti ani nestoji - a dalsi blitky o tecce. Podelali to kardinalne. tak hlavne, ze maji cenu za marketing roku (a krev na rukou)
Prožívám dejavu. To mi tady taky jistá osoba psala, jak je důležité, aby roušku nosili všichni a šíření viru to omezilo, než koneně přiznali, že je to hloupost, že to nebrání téměř ničemu, totéž je v případě respiků FFP2, pouze FFP3 může něčemu bránit...Teď se zase bude hádat, že očkovaní nic neroznášejí, ale když jsou celé masy očkovaných netestované a k tomu nemusejí mít příznaky a přitom můžou být pozitivní , tak je logické, že to roznášejí, naopak neočkovaný musí sedět doma, do hospody ho nepustí, na akce ho nepustí, služby nemůže využívat, pořád ho honí po testech, aby prokázal svou bezinfečnost a ještě ho může kdejaký očkovaný kdykoli nakazit, protože očkovaný nemusi do karantény i když se setká s pozitivním nebo má pozitivního členy domácnosti, nemusí ani na testy (tedy od pondělí už jo, ale zase nemusí těch 5 dní ,kdy neví jak na tom je, být v karanténě, takže zase nic) a tak si tu žijem. A pak tady je ještě kolují přihloupné obrázky, že očkovaný je svatý a za vše můžou neočkovaní, to je tak směšné...ta teorie bezinfekčnosti očkovaného je snad už dávno překonaná, i když v některých hlavách asi ne.🙈🙉🙊
@leymea ockovaneho na test nemusi nikdo posilat. Ma je zdarma a muze si na ne kdykoliv zajit. Pokud je to ockovany “debil”, tak rozhodi rukama, ze “nikdo neposlal” a sere na to. Takze bys mela dat svym pribuznym ockovanym debilum asi skoleni o moznosti jit na test. Ja takoveho ockovaneho zadneho nastesti neznam. Vsichni na testy v pripade podezreni chodi nebo maji doma antigeny, v praci nas stiraji pravidelne vsechny. Rozhodne nikdo nerika, ze na test nema moznost jit.
@hojda https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky_srov... tady to mas rozepsane podle veku
@marcicek84 tady to nema smysl vysvetlovat. Neockovany jsou vyvrhelove spolecnosti, meli by si platit lecbu nebo radeji rovnou umrit a nikoho neotravovat. 👍
@leymea tak hlavně se teď dohaduješ s holkama (hojda, marge_s), které sympatizují s iniciativou Sníh a Flégrem alias mrazáky v ulicích, takže fakt zbytečná energie, já už ignoruji...
@marcicek84 uz ted lituji, ze jsem se zapojila do diskuze 😀 kazda si pojede svou, je mi jasny, ze tohle nikam nevede.
@leymea z toho si nic nedělej, já to vydržela rok a půl v jiné koronavirové diskuzi než jsem si řekla, že fakt je to marné, tak teď mě nahánějí všude možně kde vlezu, jak jim je smutno 😀
@leymea jako musím říct, že tvoje práce s daty je obdivuhodná. Přehození popisků ve photoshopu fakt nemění epidemiologickou situaci. Já vím, že jako blbá doktorka z covidu jipu tomu vůbec nerozumím tak, jako modrokoníkovské absolventky vysoké školy života a že je to marné, marné, marné, ale naše aro (upv, crrt, ecmo), ročníky 66-84, očkován nebyl jeden jediný. Naše druhá jipka, bez ecma, jinak upv, crrt bez ecmo, očkovaní celkem tři (dvě astry, jedna comirnaty u pána s CLL v remisi). To, že očkování funguje jako smysluplná prevence před těžkým průběh fakt nevymaže falzifikace dat…
@leymea tak snad tvuj bratr vi, jaka jsou pravidla testovani. U ockovanych se predpoklada, ze je dotycny uvedomely a na test si zajde zodpovedne sam a nemusi u toho blbe zvanit, ze ho “nikdo neposlal”.
Jinak prave to “ockovani, ktere ma vliv na prubeh covidu” je to podstatne v tom celem vsem… Tak jeste ze to nepopiras. Ted si jeste dat jedna a dve dohromady a vyjde ti odpoved “proč”. 😉
@mamikry no vis co je zvlastni, a setkavam se s tim jen u neockovanych, ze velmi radi vypisujou tyhle “pribehy”, jak ockovany na test nejde, protoze ho nikdo neposlal a protoze nemusi (jako by vsichni ockovani byli uplni debilove). To je velice oblibena vec. Je to jak pres kopirak. Dnes a denne… A samozrejme dalsi tuny a tuny blbosti o roznaseni covidu ockovanymi atd. Samozrejme hejty jsou na obou stranach, ale po rozkliknuti mnoha diskuzi v tomto zcela vedou v pomeru 90:10 neockovani.
@leymea jiste a ted zalezi na charakteru toho brachy.. jestli bude chodit ven a nakazi x lidi..nebo bude sedet doma a za par dni zajde na test? Muj muz to tak udelal. Ja pozitivní a on zustal doma a sel pak na test ktery mel negativni tak šel do prace. Zalezina lidech..ne na vlade 😉
@alcar hele, kdyz si myslis, ze jsou vsichni ockovany uvedomeli a chodi se dobrovolne testovat tak prosim, ale ja tomu opravdu neverim. A kdyz uz to nekdo dobrovolne chce podstupovat tak napriklad u nas se na pcr test ceka tyden a pochybuju, ze si nekdo ockovany vezme na tyden dovolenou aby to nahodou neroznasel. Kazdy at se svobodne rozhodne jestli se ockovat necha nebo ne, stale je to "dobrovolne", ale vime jak to je. Je mi uplne jedno kdo ockovany je nebo neni, ale co mi vadi tak jak je to nastavene, cely ten system, rozdelovani spolecnosti, vyhody atd. Ze nejsem ockovana tak musim byt hned spatny clovek? Ze jsem se svobodne rozhodla neockovat, protoze jsem mlada, zdrava a nemoci se nebojim? Dnesnim dnem mi konci izolace, nejhorsi na tom vsem byla prave ta izolace. 2 dny jsem mela horecku 38,5 a nasledne rymu. Vim, ze si nekdo vytahne cerneho Petra, bohuzel, ale jaka je to sance u mladeho, zdraveho cloveka? A ze se ja naockuju tak tu osmdesatiletou neockovanou babicku nezachranim. Rizikova skupina se ma chranit. Mym rodicum je pres 50 a jsem rada, ze se nechali naockovat, ze se naockovala moje babicka, dokonce jsem ji na ockovani vezla. Deti normalne ockuju, z kazdeho ockovani jsem mela strach, mladsi syn zatim nema priorix kvuli jeho onemocneni a mam z toho divnej pocit, ze naockovany neni, ale zaroven az ho budeme moct nechat naockovat tak budu mit 2xvetsi strach nez u starsiho syna. Tim chci rict, ze nejsem antivax zenska a normalne ockuju, jen jsem se dobrovolne tentokrat rozhodla neockovat a uz musim cist jak je to pandemie neockovanych, jak si neockovany maji hradit peci, jak neockovany nikam nemuzou. Ja jsem normalne flegmous, ale tohle uz mi opravdu zacina vadit.
Tim se loucim, protoze zakladatelka se ptala uplne na neco jineho a zbytecne se to tady akorat hada. Vzdycky budou dva tabory tak nema smysl si kazit vecer. 🙋♀️
@leymea mam ve svem okoli same nezodpovedne ockovane,oni se sli totiz ockovat,aby meli klid od tech testovacich izolacnich saskaren.Oni maji pozitivni deti doma a chodi do prace,pak zacnou mit rymu a stejne chodi do prace nebo do obchodu,mysli si,ze jsou ockovani a covid mit prece nemuzou.Tak toto je vysledek tecky a vladni propagace toho,ze teckou chrani i ostatni. A bohuzel nejedna se o hlupaky,maji VS,ale po ocku nezajem se omezovat...oni vlastne ani nic nesleduji kolem pandemie,prece uz za tim udelali tecku...
@leymea s tim cernym petrem nemas tak uplne pravdu. Dnes je prave sance na tu horsi variantu i v mladem veku docela velka. Bohuzel… A ani nemusis byt hospitalizovana. Staci, ze treba oba rodicove budou mit tyden horecky atd. a uz se nebudou schopni starat o deti. Nebo uplne minimalne. A tohle si budou pamatovat cely zivot. Ono je hezke mluvit v souvislosti s covidem o svobode. Hlavne pred lekari a zdravotnimi sestrami, kteri uz dva roky jedou nadoraz. Mozna pres leto si trochu odpocinuli.
No nic, tak hezky vecer. V dalsi diskuzi uz nespatruji zadny smysl.
Jo a jinak tady nekolikrat zaznelo, ze na testy se ceka tyden. Neni to pravda. Ja pred 3 tydny sla do hodiny po objednani na odber. Pred tydnem jsem objednala dva dny predem a jeste byly volne terminy. Jako by existovalo jen jedno odberove misto. Neidikovany test delaji pomalu pred kazdym velkym obchodakem na pockani.
@jana_zofie no tobe mozntehotenstvi tetanus pichli,me doktorka odmitla,ze v tehotenstvi ani nahodou
@zuzkaasteli a nejsi jedina,ja vazne nechapu co se to s tim svetem deje, jeste pred 2 lety by bylo neeticke ockovat timto i tuto skupinu tehotnych a kojicich,ted jak by ty hranice neexistovaly....
@marcicek84 no ja bohuzel takovych zodpovednych teckovanych mam v okoli taky prevahu. Rozdelovani mi taky vadi,ale myslet si ze jsou opravdu na obou stranach vsichni zodpovedni je tak naivni..
@zuzkaasteli asi tak

@leymea JJ, photoshop umi ledacos. Ze je to blbost je podle statistik proste jasne.