icon

Oznámily jste rodině těhotenství už v 5. týdnu?

kristynasch
18. kvě 2018

Ahoj 🙂 Po nekonečně dlouhém snažení se nám to konečně povedlo, 16.5. jsem byla u Dr na prohlídce a říkala, že těhotná jsem ale je to cca teprve 5tt. (Mám dost nepravidelnou MS a ovulační dny vůbec nevím kdy mám.. tím pádem jsem si to ani sama neuměla nějakým způsobem vypočítat.) Byl tam váček s tečičkou 🙂) Objednala mě za tři týdny s tím, že už by mělo být vidět miminko a mělo by být poznat jak se mu daří. (Myslím si, že 6.6 se snad ani nedočkám jak odpočítávám dny :D ) Ale s čím jsem sem přišla.. samozdřejmě jsem to nevydržela a řekla to rodině.. Vím, že se může stát ještě cokoliv, ale byl to pro mě tak neskutečně velkej zážitek, že jsem se musela podělit. Řekla jste to některá z vás taky takhle brzo?
A ještě jeden dotaz.. Berete na začátku těhotenství nějaké vitamíny? Popřípadě jaké?
Moc děkuju za jakoukoliv odpověd 🙂

Strana
z2
ruzicka06
18. kvě 2018

@kristynasch Jinak jsem měla pouze kyselinu listovou.

biciklissie
18. kvě 2018

@kristynasch Ano, přesně tak. Začala jsem ještě před těhotenstvím a brala nepřetržitě. Už jsem jednou těhotná byla, ale nedopadlo to. Takže jsem začala před tím prvním otěhotněním už preventivě, pak otěhotněla, to nedopadlo, pak jsem tedy nevysazovala a pokračovala dál až do toho druhého (současného) těhotenství. Do toho ukončeného 12. tt ten Femibion 1 a od toho 13. tt Femibion 2. Nebo tak nějak to je, ale je to přímo na krabičkách, tak to si člověk nesplete. Vyčetla jsem tu, že ve Femibionu je kyselina listová už naštěpená, kdežto v některých jiných přípravcích ne, přitom ne každý organismus si ji umí naštěpit sám. Jako braní delší dobu trochu do peněz leze, ale zase kyselina listová je prevence proti rozštěpům, tak to raději dám do tohoto než do nějakých blbostí. Ono v tom měsíčním rozpočtu zase není tak šílené, jen si to člověk nesmí počítat celé dohromady🙂.

pavla555
18. kvě 2018

Já jsem to řekla jen manželovi, pak až po 3m těm nejbližším. Jinak vitamíny doporučuji brát Superfolín (já ho brala ještě před otěhotněním) a začni co nejdříve. Má to údajně ,,ochránit,, i před rozštěpem. Brala jsem první dva trimestry a pak ve třetím si zobla sem tam abych dojedla zbytek balení (ono ho můžeš pak i během kojení). Ve třetím už se moc jíst vitamíny nemají - raději pestrou stravu, protože to je potom jako ,,hnojivo,, a dětátko je pak moc velké 🙂

kaculakacka90
18. kvě 2018

Manželovi jsem to řekla hned, dělala jsem si test o víkendu a bylo to ve stylu "ty v*le, dívej" :D Našim a tchánovcům jsme to řekli osobně kolem toho 8. týdne a ostatním tak nějak postupně, ale cíleně jsem nic neoznamovala...
A vitamíny jsem nebrala 🙂

terezapetrova
18. kvě 2018

@j.a.n.i Proste se to nedoporučuje ale každého věc jasne..

kristynasch
autor
18. kvě 2018

@pabka Gratuluju 🙂

kristynasch
autor
18. kvě 2018

@niki1107 Děkuju 🙂

vzkazyzuniverza
18. kvě 2018

@jednaholkaa no ja jsem cele tehu to brala a mam naprosto zdrave dite a tedy vyradila jsem mlecne vyrobky, ty nic dobreho nikomu nedavaj, to chce studovat opravdu podrobnosti.

jednaholkaa
18. kvě 2018

@vzkazyzuniverza Ja jsem brala oboji na detox. Pokud je na to telo zvykle tak v tehu se pry s chlorelou pokracovat muze a jecmen se nedoporucuje. Zacinat by se nemelo ani s jednim protoze to prvnich par mesicu detoxifikuje. Takovehle informace mam ja, jestli jsou pravdive kdo vi - samozrejme z internetu. Vyzivova poradkyne me jecmen nedoporucovala vubec. Takze jsem nakonec prestala s obojim. A souhlasim, mlecne vyrobky jsou uplne k nicemu ty taky nejim..

vzkazyzuniverza
18. kvě 2018

@jednaholkaa podle me to zas tolik nevadi, pac uz samotne jidlo a bezne potraviny telu skodi vic. Rekla bych, ze se to v zaludku stretne a nejake ty zuviny jdou mimcu, bez bezne jidelni zateze. 🙂 no ja jsem s tim prave v tehu zacala a beru to i doted, maly je 8 mesicu a stale kojim. Jeste nemela ani teplotu a to uz ma 2 davky hexy a alergie nebo prujmy nezname, avsak po mlecnych vyrobcich je stolice hustsi a take hovinko nesmrdi kdyz ji syrove, jakmile dostane varenou zeleninu, tak to je smrad. At si z toho kazdy vezme, co chce, me je to vsak naprosto jasny. A doted nedostala zadny prasek z lekarny, krome espumisanu na bolave brisko a prebiotik.

vzkazyzuniverza
18. kvě 2018

@vzkazyzuniverza teda stolice je horsi, ne hustsi, to jsem se preklepla.

j.a.n.i
18. kvě 2018

@terezapetrova Tak když je to každého věc, tak nevidím důvod, proč to tak razantně nedoporučovat?

soleilll
18. kvě 2018

@kristynasch Ne, nikdy bych to tak brzo neřekla, jen partnerovi. Riskovat, že když to nevyjde, budu muset ještě X dalším lidem vysvětlovat co a kdy se stalo a sama se s tím vyrovnávat, to fakt ne!
Kyselina listová a Gravital.

ivuska1986
18. kvě 2018

@kristynasch ahojky, gratuluju, ja brala pouze kyselinu listovou a jodid. Ja vim, ze se rika nezakriknout to, ale ze zkušenosti říkám, raduj se od prvni chvíle-co se ma stat se stejne stane, proste to neovlivnis. V dobe, kdy jsem otehotnela tak ma nejblizsi kamaradka podruhe potratila a znama asi potřetí-byla jsem tak vydesena, ze jsem pri kazdem curani se bala podivat na spodary, aby tam nebyla krev, a jednoho dne se objevila, na stesti to vse nase stesticko zvladlo, ale prislo mi, ze jsem si to privolala a cely tehu jsem si diky strachu a stresu vubec neuzila. Takze ma rada zni, uzivej ten krasny pocit, sdilej a raduj se s ostatními💕

lachtanice86
18. kvě 2018

@kristynasch jednou jsem to řekla v 6tt a potrat. Pak jsem to několikrát neřekla a byl to potrat a zt . Teď jsem to ofiko nikomu neřekla jen manželovi a zatím jsem ve 13tt. Od začátku beru kyselinu listovou a vitamín e

terezapetrova
18. kvě 2018

@j.a.n.i již nemam vic co bych dodala

priefi
18. kvě 2018

@kristynasch u prvniho me v 8tt prozradily nevolnosti a ted jsme to rekli uz v 5tt. Beru Chytre miminko Superfolin 2 a kupuju na Gigalekarne 😉

lachtanice86
18. kvě 2018

@maritina jen ze zvědavosti. Jak se vám to dařilo tak dlouho tutlat?

maritina
18. kvě 2018

Nevolnosti jsem mela hodne mirne,bydleli jsme sami a bricho jsem mivala male.Takze to nemel nikdo sanci poznat.

esufi
20. kvě 2018

listovku určitě, ale něco komplexního je lepší - pokud ti bude blbě, budeš potřebovat doplnit vše. Většina z nás si šahne na dno zásob hořčíku a železa, bez nich je mravenčení, tvrdnutí břicha až křeče, malátnost. Na začátku to chce i ořechy pro neurologický vývoj aj. - v tomhle jsou ty komplexní vit jednodušší, než si uvědomit, kolik listový zeleniny, jiný zeleniny, ryb a bílkovin bys měla... To, že se po tom tloustne je blud. Zpravidla naberou víc hodně štíhlé, čím vyšší počáteční váhu máš, tím míň bys měla nabrat. Nejíst za dva, v podstatě jen přidat svačinu navíc a jídlo rozložit do celého dne. Já brala Mamavit prvních asi 5 měs. pravidelně, pak už cca 1-2x týdně, pak jen když mi tvrdlo břicho.
Oznamovali jsme až po prvním screeningu. Dřív jsem odmítla, kdyby se něco podělalo, neustálé dotazy rodiny jak mi je by mě spolehlivě dostaly do depresí a daleko hůř bych se vzpamatovávala...

kristyn.g
20. kvě 2018

beru příležitostně femibion a ví to zatím kamarádky a tchýně, dál už jsem to nešířila. Tchýně radostně skákala do vzduchu že budeme mít miminko a mě u toho nebylo vůbec dobře, protože prostě to není ještě jistota. za dva týdny jdu na screening tak pak až... v práci co nejdéle ...

barchen
20. kvě 2018

@esufi Po vitamínech někteří tloustnou 🙂, není to blud. Sama přibírám po vitamínech skup. B, vyzkoušeno dvakrát na sobě.

esufi
20. kvě 2018

@barchen jestli to nebude spíš tím, že vitamíny skupiny B podporují chuť k jídlu 😉

barchen
20. kvě 2018

@esufi Ne stravuji se zdravě a cvičím pravidelně. Váha se mi nehnula posledních 16 let kromě těhotenství. Já je užívala ještě před těhotenstvím a za 3 měsíce 10 kg. Za další 3 měsíce 10 kg dolu bez užívání, stejná strava, stejný živ. styl. Jakmile jsou to vitamíny bez B-čkových, je to OK.😉

bubla
21. kvě 2018

Osobne jsem 1. řekla v 10tt protože jsem v 6tt začala krvácet a neschopenku mi rodiče proste pochopili jako nemoc. 2tt jsem řekla o něco dřív. Třetí ve 20tt zmlklo a to mi mamka a tatka den před kontrolou objímali a jak me to sluší a jak se těší... za dva dny jsem byla bez bříška... Vzdy jsem věřila v hájení prvního trimestru před okolim. Ted si uznavam názor, že nutno si uvědomit, že pokazit se leccos muže i později. A je třeba uzivat si každý den a nic neresit. ;)
Držím pěsti.

rickym
21. kvě 2018

Já brala Femibion úplně celé těhotenství. Rodila jsem první den 39tt a malá 2720gr, takže obr díky vítamínům fakt nebyla😂

malecek
26. kvě 2018

Já jsem cca 8tt a ví to mí rodiče, přítel a kolegyně v práci (vše težké za mě dělají a kdyby se mi udělalo blbě tak ať ví ), strach mám, ale říkám si,že stát se může cokoliv kdykoliv.

malecek
26. kvě 2018

Vitamíny beru mama DHA přímo od doktora

krisatko
26. kvě 2018

My jsme první oznámili po prvním screeningu, údajne dobrém, no na druhém ve 21+3 jsme dostali KO A pak všem v rodině a okolí museli říkat, že to nevyšlo, i když do porodu už zbývalo jen pár měsíců. Druhé jsme řekli jen rodičům, protože se pořád vyptavali a taky to nedopadlo. Teď jsme čerstvě těhotná, cca 5tt, gestační váček a jinak nic. Tohle těhotenství budu tajit před všemi, dokud to už kvůli břichu utajit nepůjde.

Strana
z2