icon

Počítá se to od poslední MS nebo podle velikosti plodu?

zindra
28. dub 2016

Pocita se to odposledni menstruace a nebo podle velikosti plodu?

zindra
autor
•
28. dub 2016

Délka těhotenství

andelka
•
28. dub 2016

Obojí. Zpočátku podle poslední MS,později se to upřesňuje podle velikosti plodu. Obecně nejpřesnější je asi TP podle NT screeningu ve 13-14 tt.

zindra
autor
•
28. dub 2016

Diky😊

bajana
•
29. dub 2016

K velkosti plodu sa pripocita 14 dni, takze akoby od MS, nie od realneho pocatia.

zindra
autor
•
2. kvě 2016

Holky prosím vás každý mi trdi něco jinýho.poslední mesicky jsem mela 26.2. Tak jak to je počítá se tam těch 14 dni od mesicku nebo jak.Jsem z toh už janek.Minuly týden v úterý mi řekli na ultrazvuku ze jsem v 9+0 a někdo mi tvrdí ze jsem v sedmem pomozte mi to pochopit

andreaandrejka
•
2. kvě 2016

Po 1. screeningu se to počítá dle CRL, tzn. podle velikosti plodu.

andreaandrejka
•
2. kvě 2016

@zindra Pokud jsi měla poslední MS 26.2 tak ted ti probíhá 9tt. Pokud to bereme podle poslední MS. Podle UZ to může být samozřejmě jinak.

andelka
•
2. kvě 2016

@zindra v sedmém jsi od početí,ale v devátém od poslední MS,a podle toho se počítá délka těhotenství, od MS.

zindra
autor
•
3. kvě 2016

Ahojky holky moje zadam zase o radu.Přesně před týdnem jsem byla na ultrazvuku tam mu řekli ze jsem 9+0.Dneska jsem bla na krvi a vydali mi tehotenskou kartu a tam mi napsali ze jsem 9+4.Nemelo tam byt 10+0?když přesně před týdnem jsem mela 9+0?

andelka
•
3. kvě 2016

@zindra nikdy to není presne, utz má přesnost snad +-5 dní. Stejně jako později váhový odhad není přesný ale snad +-300 g. Z pár dní si nic nedělej.