Potrat ano nebo ne?
Dobrý den,
obracím se na všechny kolem sebe protože jsem zoufalá. S "přítelem" jsem se přestala vídat před měsícem, protože celý rok ze mě dělal hroznou blbku....mazal mi med kolem pusy všechno naprosto všechno si dokázal obhájit i to že spal s jinýma, protože v podstatě jsme spolu nechodili takže se nejednalo o podvod....teď mi řekl že ani neví jistě jestli mě doopravdy miloval nebo ne i když mě to pořad říkal.....no katastrofa.....teď jsem měla v planu odjet pryč vymazat ho ze svého života, protože jsem to hrozně špatně psychicky snášela a teď jsem se dozvěděla že jsem těhotná a nevím co mám dělat.....on nechává rozhodnutí na mě s tím že by byl rád kdybych šla spíš na potrat......nejsem si jistá jestli s tím člověkem chci mít něco vůbec společného a dítě by nás do smrti svázalo.....ten člověk mě naprosto zničil a nedokážu si představit že by měl v mém životě ještě hrát nějakou roli.....jinak mimčo jsem si vždycky přála je mi 25 let rodina mě podporuje a bydlet taky mám kde ale já prostě nevím mám pocit že se každou chvíli zhroutím a nejsem připravená udělat tak důležité rozhodnutí......netuším co mám dělat...
@zelenaesmolda To je Váš názor no, relalita je někdy jinde.
@michaela_2 ano,prava ma ale takhle male dite vetsinou bez matky nevydrzi dyl jak par hodin a je proto dost nerealne ze si ho bude brat na vikend hned od odstaveni.
vsak pokud plati a ma zajem tak at se vidaji,na tom neni nic spatneho ale nevidim duvod proc by zenska mela vse tahnout sama
@zelenaesmolda jak jsem psala - pokud se otec podílí tak jak má a má zájem, těžko mu bránit 🙂 kojení je argument, ale když je pak na UM které muže dat i otec - a věřte mi, ze to dítě si zvykne - musí. Matka nemá právo bránit otci ve společném víkendu. Jsou chlapi kteří zvládnou péči o novorozence tak proč ne o 8 měsíční batole? Btw: pro mě osobně taky silena představa 😉 ale tak to proste je.
@michaela_2 matka nema pravo branit ve styku ale dite v tomhle veku bude bez matky rvat,neni to jenom o tom jestli je kojene nebo na UM.
synovec ma 2.5 roku a jeste je porad maly na to,aby byl s brachou cely vikend,bez mami nepujde spat
@zelenaesmolda proto je možná lepší na jednu stranu zvykat je na ten režim hned odmalička . U mých 2 děti začalo separační období cca po prvním roce. Jako půlroční neměli problém. Já jen říkám jak to leckdy je - pokud chlap nechce být jen ,,návštěvou “ a chce s dítětem prožívat trosku plnohodnotneji tu roli rodiče i přes to ze nežijí spolu s jeho matkou, nevidím nic neobvyklého na tom, ze si jej chce brát co nejdříve 🙂 ono řvát muže i ještě ve 4 letech ze jo, když proste nebude zvyklý u táty spat
@michaela_2 tak ve 4 letech uz je to dite vetsinou schopne pochopit,vetsina jich chodi do skolky a jsou na urcite odlouceni od maminky zvykle
@zelenaesmolda to muže být i 2,5 leté dítě - a školka je něco jiného než to večerní přespavani. Nevím, jak jsem psala : pro mě osobně silena představa, ale mám z blízkého okolí případ kdy to funguje a plne toho tátu chápu, ze nechce čekat několik let než bude moct svému dítěti přečíst pohádku na dobrou noc.
@michaela_2 no treba synovec neusne bez maminky ani odpoledne takze nema smysl to ani zkouset vecer a zbytecne ho trapit.kazde dite je samozrejme jine
@zelenaesmolda ak s ním nič nechce mať spoločné. Ak bude mať povinnosť platiť,bude mať aj právo na dieťa a môže požadovať časom aj striedavu starostlivosť...
@terez07 pokud s nim nechce mit nic spolecneho tak je blbost mit s nim dite,ktere je spouta na pristich 20 let
@zelenaesmolda Tak to už je tuplem blbost to co tu píšete.
@monca14 co konkretne?ona pise,ze se nim nechce mit nic spolecneho,ze by ji znicil.o dite ocividne nejak nestoji,nechava to na ni,alibismus,jenom aby on nemel za konecne rozhodnuti zodpovednost.kdyz nechci mit s nekym nic spolecneho tak si s nim prece neporidim dite
a jestli si dite necha tak zase neni fer aby on se na jeho vychove nepodilel,v posteli byli oba tak proc to ma odskakat jenom zenska a chlap nemit zadne povinnosti?jak se pak domluvi na styku s ditetem je uz na nich,pripadne na soudu.
@zelenaesmolda Ženská vy máte názory, mluvim z vlastní zkušenosti jako matka, která byla ve stejné situaci. Řekla sem mu ať si žije svůj život a já s dítětem svůj, vzdala sem se alimentů a nemusím se alespoň nikdy psychicky deptat tím, že si pro syna někdy přijde, nejsem s ním nijak vázána a on ať začne holt jiný život stejně jako sem ho začala já, mluvíte tu hlavně finanční výhodě, ale zamyslete se nad tím co je to pro matku, on očividně nemá zájem, když chce aby šla na potrat tak co, nepsala bych ho do RL a nazdar. Co že byly v posteli oba? Sama máte dceru a umíte se do tý situace vžít? Neumíte. Radíte tady všem vaše úžasné rady, ale zkuste trochu empatie.
@zelenaesmolda a odskákávat? Mluvíte jak kdyby mateřství bylo něco co si člověk musí odtrpět :D
@monca14 ale proc by mela zenska nest veskerou zodpovednost a chlap se z toho vyvlikne?v posteli byli oba ne?a co si budeme povidat,tak materstvi ti ve spouste veci zivot komplikuje,je to dost velka financni zatez,prace se shani hur kdyz mate male dite apod.
pokud nema zajem tak bych se nebala,ze si pro dite prijde.a i kdyby matka financne vsechno zvladla tak na ty penize ma dite ze zakona proste narok tak proc ho o ne obirat?za ty roky se to pekne nastrada a muze mu to dat pekny financni zaklad do zacatku samostatneho zivota.
ja taky nemam otce zapsaneho v RL,ale on plati a vic nez by musel.A taky jsem ho varovala,ze v momente,kdy by platit prestal beru ho na soud a to by se mu sakra nevyplatilo coz on moc dobre vi.
@denny27 a co jako cekate za radu kdyz nekdo napise ze s otcem ditete nechce mit nic spolecneho?to ji mam rict,ano,nech si dite ktere vas dva spoji na pristich dvacet let?on o to dite nestoji,ona je jeste mlada a ma porad cas najit si normalniho partnera a zalozit rodinu s nim.
Sama s ditetem to bude mit o hodne tezsi po vsech strankach
@zelenaesmolda ja taky nemam otce zapsaneho v RL,ale on plati a vic nez by musel.A taky jsem ho varovala,ze v momente,kdy by platit prestal beru ho na soud a to by se mu sakra nevyplatilo coz on moc dobre vi.
Aha, ty jsi sama s dítětem a jiné posíláš na potrat???
@zelenaesmolda asi osobní otázka: kde je otec tvé malé? Taky se zachoval stejně, jako tady zmíněny a dítě nechtěl, nebo od Vás utekl?? Proto ji radíš, ať jde na potrat? To, že pro Tebe je mateřství asi těžké ještě neznamená, že to bude těžké i pro jiné.. Už sem tu jednou zmínila jednu maminku, která to sama s dětmi zvládá bravurně.
@zelenaesmolda Tak ty tu chytračíš a sama to máš v životě podobné jak autorka! Tak ty seš fak dobrá teda :D
Zivor prinasi fakt ruzne scenare, ale treba moje spoluzacka to mela tak,.ze jeji matka a otec se vzali, pak se rozvedli, kdyz ji matka cekala, on caloval alimenty, ale v zivote ji nevidel, nemel zajem. Ona vedela, ze jeji otec je nekde, plati na ni a tim to hasne a taky o nej nemela zajem. Kdyz mela 4 roky, jeji matka si vzala jineho se kterym nikdy dite nemela a byli apokojenou rodinkou. Je to pripad od pripadu, tady opravdu nejde pauslizovat
@denny27 ne,neutekl.u nas to byla uplne jina situace kterou bych tady nerada rozebirala.on dite chtel a zajem o ni ma ale vyskytly se okolnosti kvuli kterym jsme momentalne od sebe i kdyz jsme v dennim kontaktu.
@monca14 a kdo ji ma teda radit?nekdo kdo s timhle nema zadnou zkusenost?tvuj komentar postrada jakoukoliv logiku.ja kdybych vedela co se stane tak ho kopnu do zadku davno pred otehotnenim a dite bych si s nim nikdy neporidila ale bohuzel kristalovou kouli nemam
Holky, nehádejte se tady. Anonymně, to je vždy každá chytrá, ale, až tady bude autorka brečet, že nemá sociálku na účtu, tak jí nikdo peníze nepošlete.
@astyna i neanonymne se vzdycky lepe radi druhemu nez sama sobe,to je jasne 🙂
ja nevim jak ostatni ale ja se nehadam,pisu pouze svuj pohled na vec,podle me je mit dite s chlapem,ktery o nej nestoji docela velka komplikace,tim tuplem kdyz je ji teprve 25 a casu ma jeste dost 🙂
ale samozrejme,kazdy ma narok na svuj pohled na vec.nekdo by si dite nechal,nekdo ne.kazdy mame svoje priority v zivote.ja treba nechci aby moje dite cely zivot muselo poslouchat,ze na nic nejsou penize a zilo v nedostatku a to docela dost ovlivnuje muj postoj k tehle tematice.
@zelenaesmolda Myslím, že mít dítě s chlapem, který o něj nestojí, nemusí automaticky znamenat komplikaci pro autorku. Však autorka sama psala, že podporu od rodiny by měla a jak jsem už tady psala, tak podpora v rodině v takovém rozhodování dělá fakt hodně. Znám x případů, že si ženský dítě nechaly a vychovávaly ho samy bez chlapa. Však může jednou potkat jinýho, který jí bude mít rád i s dítětem. Jen můj názor jako 🙂
@ruzicka06 ano,to je pravda,ze muze potkat jineho ktery ji bude mit rad i s ditetem ale co si budeme povidat je to vzdycky slozitejsi,vetsina chlapu cizi dite proste vychovavat nechce ale najdou se i vyjimky.
podpora v rodine je obrovsky faktor,bez podpory a bez chlapa by to slo hodne tezko.
kazdopadne bych ale chlapa nechala zapsat do RL at na dite plati 🙂
@zelenaesmolda Ale pokud by si autorka dítě nechala a nechtěla by s tím chlapem mít už nic společnýho, tak nevím jestli je dobrý ho nechávat zapisovat do RL. Když bude v RL, ještě by se mohl chtít třeba o dítě s ní tahat a to si myslím, že by autorka asi nechtěla, když ho chce ze svýho života vymazat. Já na jejím místě, když bych si dítě nechala, tak bych ho do RL asi neuváděla - proč taky, když ji sám řekl, že by byl radši, ať jde na potrat. On sice ví, že s ním je těhotná, ale když nebude v RL nemá on na to žádný důkaz že je dítě jeho.
@ruzicka06 no pokud nema o dite zajem tak je malo pravdepodobne,ze by se o nej s autorkou natahoval.ja bych ho do RL zapsat nechala at ma narok na alimenty a v pripade,ze otec nedejboze zemre tak sirotci duchod a pozdeji i dedictvi.Nezapsanim otce do RL na tohle vsechno dite ztrati narok a proc ho o to obirat?Ze zakona mu tohle patri...
Ja kdyz jsem resila,jestli zapsat otce do RL tak mi pravnik rekl,ze urcite zapsat ale at ji dam svoje prijmeni.
@zelenaesmolda ty výše ale píšeš, že ho v RL zapsaného nemáš..tak ja to nechápu....v RL není, ale peníze od něj bereš...😏😏😏

@bledulka84 Já mám zase známou, která si ve stejném věku miminko nechala a byla s nim sama za podpory rodiny. Cca za 5 let potkala super chlapa o něco staršího (rozvedeneho 2 vetsi děti) a ten ji po čase řekl, ze kdyby bývala neměla malého, asi by s ni vztah nenavázal , protože by se bal, ze bude chtít dříve či později dítě a on už se na miminko v časovém horizontu dalších let necítí - takže teď mají vlastně 3 ,,společne” a jsou spokojeni 🙂
Příběhy jsou ruzne ....