Potřetí těhotná, mám za sebou 2 porody sekcí
Ahoj holky-maminky, dnes mi dr potvrdila 5 týden,gestační váček šel hezky vidět.Jenže mám za sebou 2 SC a dr dens opět uvědomujete si riziko,při prasknutí dělohy umrtí vás nebo dítěte...Že jedna pacientka už po 1 SC si po tlačení stolice, praskla děloha...Tak jsem na vážkách, bojím se...nevím co na to říct...zda 9 měsíců budu v ůlném stresu ... 😔 co teď když už tam je.... 🤐
Taky si říkám...problémy nebyli, ani u prvního a ni u druhého, obě děti jsem přenášela.Od posledního SC mám 3 roky.Máš pravdu je to individuální, ale nic pozitivního gynokolžka neřekla teda...Krom toho gestačního váčku 😎
Mě tohle strašení pacientek příjde úplně zbytečný. Souhlasím s názorem frndafrrr , zajdi si i k jinému dr pro názor, důležité hlavně je jak to cítíš Ty sama. Pokud Tě můžu nečím uklidnit, tak máme rodinnou známou která své miminko odrodila v 49letech po dvou císařích a všichni jsou zdravoučký a krásňoučký 🙂
@brookmichaela Děkuji jsi zlatíčko.Já se citím dobře.Mám dva syny a tohle byl nečekaný dárek ted na mé narozeniny...tak cítím,že třeba to bude i ta holčička... 😎 Ano zvažuji že se vratím k bývalému gynekologovi, který je sice dál, ale byl vždy pozitivní.
@lucinda259 Mám kamarádku, má 3 děti císařem - po sobě vždy přesně po 2 letech a nyní čeká čtvrté - to tedy bude 3 roky po posledním. Schválně jsem se ptala, jestli jí někdo z doktorů nějak strašil apod. a říkala že nic 🙂 Toto samozřejmě bude taky císař, dr. seznámí s rizikem prasknutí jizvy, ale jinak v pohodě, žádné zbytečné plašení maminky.
@lucinda259 Držím Ti pěsti! Vše je o pozitivním myšlení 🙂 těhotenství si užij a třeba budeš za chvíli kupovat místo kalhot sukýnky 🙂 dej Nám potom vědět co Ti řekl Tvůj původní dr.
nevým proč te tak nervuji jedna kamoška ma deti teda dvema sekcemi protože jsou po 10ms a vše ok druha po 16 mes a kdyby holcička nebyla koncem panevním tak mela rodit normalne a další po dvou sc rodila vadinalne a jedna holka ze skupinky ma deti 3 roky od sebe a starší byla sc a mladčí dvojky vaginalně klid je fakt že by ses mela naučít tlačit malinko jinak je to praktické i pro vaginalní porod netlačit silo ale cilené pracování a uvolnovaní svalu . a pokud tě nekdo takto straší rychle pryč to same když neco neřeší hodne štestí tobe a miminku ad vše výjde jak chceš a do 3je to ta holčička
@lucinda259 zmenila bych doktora a bude po problemu 🙂 takhle to brat nejde, stat se muze cokoliv a kdykoliv a to nejen v tehotenstvi, ale po cely zivot, takze nejaky takovy stresy jsou zbytecny 🙂
@lucinda259 ahoj, jsem potřetí těhotná, mám za sebou dva CS. Do dnes jsem pracovala a úplně v klidu, teď jsem tedy na neschopence, ale důvodem je druh mé práce a ne problémy po CS. Kontroly jednou měsíčně, ani nejsem víc sledovaná. Takže za mně zbytečné strašení 😉 Jinak mám taky dva raubíře 😀 Uvidíme co bude to třetí 😵
držím palce, aby bylo vše bez strašení a stresovaní doktorem :( určitě bude vše v porádku když 2x nebyl problém. Zbytečně se nestresujte ;)
@lucinda259 Také mám dvě děti SC a třetí čekám zatím mě nikdo kvůli tomu nestrašil. Jediné co, takže tohle třetí taky půjde císařem. Ale to byl názor gynekologa. Jsem zvědavá jestli kvůli tomu budu mít nějaké potíže nebo ne, ale zatím jsem se vyloženě s negativním názorem nesetkala 🙂
@lucinda259 ahoj,já jsem po SC a teď kdyz jsem chtěla otehotnet cca po 14 měsících,tak mi v centru (IVF)doporucili kontrolu jizvy,obecne jsou prý rizikovejsi těhotenství po císaři do dvou let,takže bych se nestresovala,urcite te budou vic hlídat a kontrolovat,ale nebala bych se toho a doktora změnila.hodne štěstí 😊
Děkuji holky, moc sem ráda, za příšpevky.Děkuji moc si toho vážím. DR. ihned změním.Chci se zeptat zda jste také měli takové štípání,na začátku jizvy, asi jak se bříško napíná tak to jde citít sem ta.Tak doufám,že nehrozí nějaký problém. 😒 Pěkný večer.
@lucinda259 Ne to jsem neměla, ale to je možná tím, že já mám rozbolavěné celé bříško
Kamarádka před měsícem porodila bez komplikací, tedy samozřejmě plánovaným císařským řezem zdravou a donošenou holčičku. Toto těhotenství bylo plánované, po předchozím dvou sekcích. Předpokládám, že vás bude lékař více hlídat a jizvu měřit, ale to bude i pro váš klid
@lucinda259 ahój máme tři dcery císařem, tu třetí jsme nakonec rodila sc ve 29 tt právě z důvodu ztenčené stěny děložní když začaly kontrakce a hrozilo prasknutí dělohy takže akutní císař. Hlavně dávej na sebe pozor, sebemenší změnu, bolest a cokoliv ihned hlaš doktorům i kdybys neměla zrovna kontrolu, prostě kdykoliv. Já ležela v Podolí od nějakého 16-17 tt kdy mě začala pobolívat jizva a domů již mě nepustili ani pro věci, tymě musel přivézt manžel. Moc ti držím palce
@viky2007 já byla právě taky moc spokojená, ale vzhledem k tomu, že jsem nyní hodně krátce těhotná a doktor mě posílal do nejbližší Kolínské nemocnice, tak jsem si řikala, že zatím to nebude potřeba a pak se tam přihlásím. Bohužel jsem se spletla. Myslím, že bohužel ta péče v Kolíně neni ani třetinová.
@beisis no já tam chodila hned od začátku, tedy já jsem ani nechtěla, ale moje gyndařka se s problémy co jsem měla nějak neuměla poprat a na rovinu mě řekla že s tím radši nechce nic mít, aby náhodou něco nezanedbala, když to řekla takhle byla jsem i ráda že se mnou jednala na rovinu.
Doktorka je fakt miláček. Já jsem po dvou sekcích v rozestupu 18 měsíců, po prvním nebyla jizva dobře zhojená, ale doktor akorát řekl, že mi to hodně tenké místečko opravil a ať s dalším těhotenstvím počkám minimálně rok a půl po porodu. Ničeho se neboj a gratuluju!
ja se hnedka po prvnim cs ptala mudra, ktery me propoustel z nemocnice (a je to dost dobry mudr), kolik ze muzu mit deti po cs-on rekl, ze tri, ze druhy a treti je stejne riziko.....mam zatim dva cs a prala bych si jeste jedno, byla jsem i na kontrolnim vysetreni, mudr rekl, ze jizva vypada dobre, ale stejne mi nerekne dopredu, jak bude reagovat a taky co srusty.....ale ze otehotnet tak po roce, ze ta jizva je uz zahojena-takze prej je jedno jestli porod po dvou letech ci po peti......drzim pesti!
@lucinda259 ahoj, mám 3 sekce v rozmezí 18m a 22m. Jizvu jsem trochu cítila, ale tu cítím i dnes a to jsem už 4 roky od poslední sekce. Nenech se doktorem strašit. V dnešní době je více sekcí už naštěstí běžná věc.
Celé těhotenství bylo v pohodě až na nevolnosti, ale ty nemají se sekcí nic společného. Nebyl ani čas se nějak šetřit, protože jsem měla doma další dvě malé děti.
Krásné těhotenství a užívej si ho!

Super povídání o jedné pacientce...Objednej se k jinému dr. pro názor, pro začátek mrknout zda není někde už teď znatelný defekt. Měla si problémy s hojení po SC s jizvou? Jak dlouho máš od poslední sekce? Holek těhotných po 2. sekcích je tu hodně, prohledej diskuze- sama mám tedy za sebou 1, ale otěhotněla jsem 2 měsíce po ní a zatím s jizvou nebyl žádný problém - vůbec o ní nevím, je to děsně indi-vindi, do další 3 týdny, ak snad už se neozve. Co doktor to názor, můj neřekl ani popel, v nemocnici mi dokonce dva řekli, že by to zkusili i přirozeně (11měs. od sekce) ale zas tak kamikadze nejsem. 😅