icon

Potřetí těhotná, mám za sebou 2 porody sekcí

lucinda259
30. zář 2016

Ahoj holky-maminky, dnes mi dr potvrdila 5 týden,gestační váček šel hezky vidět.Jenže mám za sebou 2 SC a dr dens opět uvědomujete si riziko,při prasknutí dělohy umrtí vás nebo dítěte...Že jedna pacientka už po 1 SC si po tlačení stolice, praskla děloha...Tak jsem na vážkách, bojím se...nevím co na to říct...zda 9 měsíců budu v ůlném stresu ... 😔 co teď když už tam je.... 🤐

Strana
z2
viky2007
1. říj 2016

@beisis no dej vědět, já tam proležela téměř první , druhé a to třetí vlastně skoro také.

beisis
1. říj 2016

@viky2007 dám v úterý jsem ještě objednaná do Kolína, takže podle toho jak se k tomu postaví tam hned vyrazím do podolí.

viky2007
1. říj 2016

@beisis tak držím palce

laisobel
1. říj 2016

@beisis souhlasim je to indi vindi. Mne doktorka seznamila s riziky a zatim vse v poradku.
Jen teda za mne do Kolina nikdy. Malem jsem tam umrela ja i dcera... A pak i nasledna pece kdyz byla mala nemocna nebo se mi dusila, des bes. Vyhybame se te nemocnici co to jde...
Ve stredu se jedu registrovat do Motola 😉
Drzim palce!
Jinak ja gyndu menila minuly tyden, moje dr odesla a ordinace sla hrozne dolu a vrchol byl kdyz pan doktor mel nejenze blbe reci ale pod stolem psa.
Takze urcite nevahej zmenit doktora a hodne stesti a mysli pozitivne!! 🙂

laisobel
1. říj 2016

@laisobel ha odpoved byla castecne pro autorku samozrejme 🙂

monnn
1. říj 2016

souhlasím s holkama .já jsem po dvou SC a v pohodě a to ještě před druhou SC jsem byla na operaci s dělohou,měla jsem být vedena jako riziková pacientka,dokonce má dr. pracovala v rizikovce a stejně mě chtěla poslat na specializované pracoviště 😅 než jsem otěhotněla odešla a můj gyn. to neřešil,tý před plánovanou SC jsem se potkala s mou bývalou dr. a ta na mě nevěřícně koukala,celé těhu jsem měla bez problémů,pokud budeš cítit nějaké bolesti nebo ....reagovala bych jak @viky2007 ,ale jinak 😵 přeji hodně štěstí a snad to bude i ta holčička,ale hlavně ať jste oba zdraví 😵

lucinda259
autor
5. říj 2016

@brookmichaela Moc děkuji.

lucinda259
autor
5. říj 2016

Tak jsem neštastná, gynekolog mě zpět vzít nemůže jelikož jsme u "milé" paní doktorky podepsala reg. list a doktora nemůžu změnit po dobu 3.měsíců. Tak už se bojím toho,s čím příjde doktorka příští návštěvu.Protože pozitivní určitě nebude. ☹ ☹

brookmichaela
5. říj 2016

@lucinda259 Hlavně klid 🙂 "přečkej" ty tři měsíce a pak jdu zpět ke svému lékaři. Hlavně si pamatuj, že Tě nikdo do ničeho nutit nemůže!

demetritis
5. říj 2016

@lucinda259 nestresujse pokud je to moc velky k. Zkus se domluvit v porodnici na ty dve poradny a pa uz pujdez zpet k tomu co ti vyhovuje. Nebo vem sebou chlapa malinko bude bublat delat ze toho tam ma dost a uvidis jak ten dr bude klapat jak hodinky 😉

lucinda259
autor
6. říj 2016

@brookmichaela snažím se díky, ale ty myšlenky co mi řekla, tam furt někde v hlavě jsou.Ale musím myslet pozitivně.Pěkný den 🙂

salenas
6. říj 2016

@lucinda259 takový doktoři by neměli být doktoři. Ano, je důležité pacientku informovat, ale ne tímto způsobem a ne ve chvíli, když už je zaděláno.
Buď v klidu :D, první dítko akutní císař, druhé dítko plánovaný císař, třetí dítko plánovaný císař a čekám čtvrté a věř, že nikdo z doktorů se nad tím nepozastavil, nikdo nic neřešil, jizva na 4D ultrazvuku nádherná. a nehodlám si nic špatného připouštět, ne ne ne 🙂 a v čr je paní, co má 11 dětí císařem 🙂

jasně, teď může někdo namítnout, že se to stalo tomu a tomu, ale prasknout děloha může i při normálním porodu ....

shine2015
6. říj 2016

@lucinda259 ahojky. Ja mam tri sekce,prvni a treti byla akutni a naprosto v pohode....nestresuj se. Prvni dve mam po roce po sobe cca a treti po trech letech....v porodnici mi rekli ze kdybych planovala 4.ze by se muselo hlidat prt ted treti sekce byla jen tak tak a mam na deloze jizvu do tvaru T.....
Takze se zakliduj. Nedelej prudke pohyby...ja k nosila na rukou dite/deti skoro do porodu...jen zadne prudke pohyby.
Drz se a at je vporadku a at pokud si prejete holcicku je to holcicka ;) a hlavne zdravi vsem 🙂

lucinda259
autor
7. říj 2016

Moc děkuju všem za podporu,dnes jsem byla v nemocnici.A lekář gynekolog mi řekl,že pokud miminko chci mám dál pokračovat v těhotenství.Rizika jsou, ale v krajních připadech, prasknutí placenty atd. Pak četl postup operace před třemi lety u syna cisař a říkal, bez komplikací.Tak nemějte strach. 😎
Tak můžu v klidu spát. Akorát mi vrtá hlavou zda jit přiští týden na kontrolu k té negativní paní gynekoložce nebo opět do nemocnice...Uvažuji že vemu manžela a normálně půjdeme k ní.A pokud bude její chování takhle dál pokračovat, tak k ní už ani nevkročím... 😕

shine2015
7. říj 2016

@lucinda259 k ni bych uz nesla....a jsem rada ze te tento lekar uklidnil!! Krasne tehotenstvi !! 🙂

lucinda259
autor
9. říj 2016

@shine2015 Děkuji 🙂 tak pokud nebude problém že přijdu na poradny na ambulanci do nemocnice tak to bude pro ěm lepší.Do konce roku bych se tam domluvila,než mě veme nový gynekolog. 😒

lucinda259
autor
11. říj 2016

Myslíte holky, že mě vystaví těh. průkaz v nemocnici? 😒

beisis
11. říj 2016

@lucinda259 Pokud se snimi domluvíš, tak by mohli. Mě si nechali takhle v podolí kdysi.

merope
11. říj 2016

@lucinda259 A domluvit se s původním gynekologem, že tě vezme jako samoplátce by nešlo? Aspoň třeba jednu návštěvu, aby se na to podíval? Podle mě to nemusí zase tolik stát.

Strana
z2