Pozitivní screening. Má někdo zdravé dítě po podobných výsledcích?
Ahoj, chtela bych se vas, devcata, poprosit, zda nektera mate podobne zkusenosti s pozitivním prvotrimestralnim screeningem a i presto to u vas nakonec dopadlo dobre a mate zdrave detatko.
Konkretne se mi jedna o pravděpodobnost downova syndromu, riziko mi vyslo 1 z 157. Vyslo mi vyssi free beta hcg 5,7 mom (bohuzel jsem na odbery sla tesne po horeckach, s atb, pod medikaci -progesteron, clexane a cetla jsem, ze tohle vse muze ovlivnit vysledek,tak se tim uklidnuji), papp-a vyslo v norme. Ultrazvuk vse bylo dobre, az na sijove projasneni vyssi - 3 mm. Stalo se vam nektere, ze mela vyssi hcg a vyssi sijove projasneni a presto zdrave detatko? Jsem z toho na infarkt. Lékař doporučil odber klku a nebo NIPT. Zvolila jsem neinvazivni NIPT, bojim se zasahu dovnitr, jsem po IVF, uz tak rizikova nebot jsem i imunologicky pacient a nechtela jsem to jeste drazdit invazivnim odberem, mam zkratka velky strach. Zvolila jsem nejdrazsi velmi podrobny NIPT, co by mel odhalit hromadu diagnoz, nejen tri zaklad.trizomie…Takze ted musim cekat cca 7-10 dni na vysledek a velmi se modlim za negativni vysledek.
Mel nekdo z vas, prosim, podobny pribeh jako jsem popsala ja a dopadlo to dobre? Moc vam dekuji za vaše zkusenosti. Nikola
Ahoj, taky jsme měli vysokou pravděpodobnost na Downův syndrom.. nějak 1:230. Dělali jsme odběry z placenty, ty vyšly blbě, poté odběry z plodovky a ty nám už vyšly pěkně. Tak nevěš hlavu. Taky jsem imunologocký pacient a oba odběry byly úplně v pořádku 🙂
Diky, delala jsem si detailni NIPT test a vysel na vse negativni 🙂
@nickymajerova to je skvělé, gratuluji 🥰

Vím jak je hrozné čekání, ale to, že to někomu dopadlo dobře je jasné, je jich většina. Přesně 156 ženám a jedné špatně.