icon

Pozitivní screening. Má někdo zdravé dítě po podobných výsledcích?

nickymajerova
3. dub 2025

Ahoj, chtela bych se vas, devcata, poprosit, zda nektera mate podobne zkusenosti s pozitivním prvotrimestralnim screeningem a i presto to u vas nakonec dopadlo dobre a mate zdrave detatko.
Konkretne se mi jedna o pravděpodobnost downova syndromu, riziko mi vyslo 1 z 157. Vyslo mi vyssi free beta hcg 5,7 mom (bohuzel jsem na odbery sla tesne po horeckach, s atb, pod medikaci -progesteron, clexane a cetla jsem, ze tohle vse muze ovlivnit vysledek,tak se tim uklidnuji), papp-a vyslo v norme. Ultrazvuk vse bylo dobre, az na sijove projasneni vyssi - 3 mm. Stalo se vam nektere, ze mela vyssi hcg a vyssi sijove projasneni a presto zdrave detatko? Jsem z toho na infarkt. Lékař doporučil odber klku a nebo NIPT. Zvolila jsem neinvazivni NIPT, bojim se zasahu dovnitr, jsem po IVF, uz tak rizikova nebot jsem i imunologicky pacient a nechtela jsem to jeste drazdit invazivnim odberem, mam zkratka velky strach. Zvolila jsem nejdrazsi velmi podrobny NIPT, co by mel odhalit hromadu diagnoz, nejen tri zaklad.trizomie…Takze ted musim cekat cca 7-10 dni na vysledek a velmi se modlim za negativni vysledek.
Mel nekdo z vas, prosim, podobny pribeh jako jsem popsala ja a dopadlo to dobre? Moc vam dekuji za vaše zkusenosti. Nikola

lis6
6. dub 2025

Vím jak je hrozné čekání, ale to, že to někomu dopadlo dobře je jasné, je jich většina. Přesně 156 ženám a jedné špatně.

ahojne
13. dub 2025

Ahoj, taky jsme měli vysokou pravděpodobnost na Downův syndrom.. nějak 1:230. Dělali jsme odběry z placenty, ty vyšly blbě, poté odběry z plodovky a ty nám už vyšly pěkně. Tak nevěš hlavu. Taky jsem imunologocký pacient a oba odběry byly úplně v pořádku 🙂

nickymajerova
autor
14. dub 2025

Diky, delala jsem si detailni NIPT test a vysel na vse negativni 🙂

ahojne
14. dub 2025

@nickymajerova to je skvělé, gratuluji 🥰