Přestaly u mě těhotenské příznaky - je to špatně?
Ahoj,
Mám za sebou jedno ZT a teď se mi zas konečně podařilo otěhotnět. Jsem 7+2 a minulý týden jsem konečně viděla jak vypadá srdíčko 😍
Už přes týden jsem měla žaludek jak na vodě a malinko citlivá prsa... Až včera to všechno najednou úplně ustalo. Není mi zle, nic mě nebolí, ani v bříšku už nemám pocit, jako bych to měla dostat. A tak jsem dostala strach 😔 měla jste to některá taky tak, že z ničeho nic a vše odeznělo a bylo to v pořádku? Na kontrolu jdu přesně za týden..
Do toho mám ještě výčitky, protože jsem včera byla na bowlingu. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo vadit, ale teď si říkám, jestli jsem něco nepodcenila😔
@1leny Tak to je zvláštní, že to máte takhle do týdne atd. Já jsem věděla výsledky z ultrazvuku ihned a navečer mně přišly do e-mailu výsledky z krve. Ale byla jsem v Brně, no. Asi v každým městě se to dělá jinak. A jsem moc ráda, že je dobře 🙂 a že nejsem jediná, která nepřibírá 🙂 Já jsem teda nic nezhubla, ale váhově jsem pořád stejně a to je dle doktorů špatně... Že už bych měla mít minimálně cca 3 kg nahoře. No uvidím, co mi řekne v pondělí.
@jennas Ahááá, já jsem myslela, že právě na genetiku jdete na to speciální genetické vyšetření, kam se chodí, když je nějaký problém 🙂 Tak to jo, to jsme si nerozuměly 🙂 A když jsi s malou nepřibírala, měli doktoři nějakej problém? Se mnou jak na endokrinologii, kam musím chodit se štítnou žlázou, tak na gyndě mluví takovým stylem, že je to divný, když mi není zle, tak že nemám aspoň to kilčo nahoře. Já si naopak myslím, že je to dobře, než abych byla ve 4. měsíci jako valící se koule 🙂 Důležitý přece je, že je miminku dobře ❤
@laloogrey me bylo s malou skvele jako ted,jim dost bych rekla,mam furt hlad 😂 ....musim se trochu krotit...s malou to byla pohodicka,celkem 9kg nahore,do 16tt jsem pribrala tak kilo...nene nikdo s tim zadnej problem nemel nikdy..mela jsem fakt pidi brisko...ted zacinam 13tt a mam uz kilo a pul nahore🙄snad to nebude tak hrozny...kdyz priberu do 15kg,tak budu stastna😀
Ahoj holky,tak uz me dva dny hodne poboliva brisko narazove,tak jsem byla cela vyplasena...od kamaradky jsem si ale půjčila anglesound na poslech srdicka a hned jsem ho krasne nasla a bije jako o zavod❤ tak jsem se trochu uklidnila a v patek screening ...to uz utece...👍jak vam je
@jennas Ahojky, tak to jsem ráda, že zní vše v pořádku 🙂 No, mně v podbřišku tak nějak popichává denně už asi měsíc a půl, ale není to nic hrozného. To jediné mě utěšuje (snad dobře) a i připomene, že se tam dole něco děje a něco stále roste 🙂 Nebo aspoň v to doufám. V pátek určitě napisej, budu na tebe myslet. Já už se nemůžu dočkat toho pondělka. Ještě, že jsem tam objednaná hnedka na ráno, že se nebudu nervovat celej den...
Já jsem byla na kontrole v pondělí a maličké bylo v pořádku 🙂 překvapilo mě jak povyrostlo... no ale taky jak je tam chudak namačkane 😀😀 na minulé kontrole si tam plavalo jak v moři a teď mělo pokrčené nohy a dělohu hned kolem sebe, takže už se nedivím že mě píchá podbřišek když dlouho sedím, nebo mám pokrčené nohy u břicha apod., musím mu dělat místo 😀 Zítra mám taky screening, naštěstí taky hned ráno, tak se modlím aby bylo vše v pořádku a mohla jsem si to začít užívat ☺️ Jo a jak jsem se bála aby se mi neposunul termín podle utz, tak mi v pondělí doktorka řekla, že jsem 13+5 ( ale podle vnějšího 12+5 - z jiného úhlu bylo mimco víc skrčené) :( tak se trochu bojím, aby screening k něčemu byl, ale ujistovala mě že je to v pohodě, že hodně holek chodí takhle 😀
@jennas Já byla v pondělí buď 12+5, nebo13+5 (podle vnitřního) takze zitra budu buď 13+3, nebo 14+3 :D ale tak říkám si, že když mi jedna doktroka byla schopná naměřit dvě různé delky, tak to nemůže být nikdy tak jednoznačné, aby mi mohli říct, že už je to neplatné... zvlášť když podle ms budu zítra 13+3 🙂 ale věřím že smůlu už jsme si vybraly a zítra budeme mít obě ukázkové hodnoty 😊 a třeba nám i to pohlaví ukážou 😀
@jennas
@kacka1994
Holky držím vám oběma palce a ozvěte se!! Určitě to bude v pořádku a mě vždycky potěší dobré zprávy, i když se netýkají mě 🙂
Jinak já byla na screeningu 13+2, pohlaví nevíme a byli jsme rádi, že mu spočítal ruce a nohy, mlel se tam jak čamrda a pan doktor se s utz v ruce a pohledem upřeným na monitor tvářil, jak když stojí u takového toho automatu a snaží se vytáhnout plyšové zvířátko 😂
Ahoj holky,tak u nas zatim vse na jednicku...ultrazvuk teda,krev budou mit behem dne a kdyztak maji volat...jsem 12+3 a uz vime ze to bude nejspis chlapecek😂tak jsem trochu v šoku,ja jsem byla přesvědčena ze cekam druhou holku❤❤
Ahoj holky 🙂 jennas gratuluji 😉 my cekame chlapecka, bylo to dost evidentní 😀 a vše vypadá v pořádku, ukázkový nt i nosní kustky, ale maly má pravostranný aortalni oblouk, nemělo by to být nic nebezpečného, dá se s tím prý v pohodě žít bez problémů a pokud by nějaké přece jen nastaly tak je to operovatelne... no budeme ale víc sledování na kardiu, ale doktoři říkali že se nemáme čeho bát. Jsme teda odesláni na genetiku (protože vady srdce jsou jedním z markerů chromozomalnich vad), tak ještě uvidím jak nám večer vyjde krev a kdyby špatně tak budem platit nějaký ten prenascan, ale snad to nebude potřeba, doktor sice musel navrhnout plodovku, ale říkal že si myslí a vše vypadá že je mimco zdravé 😊🙂
@laloogrey no ja se citim uplne stejne jako s malou,tak jsem byla presvedcena o holcicce...i manzel..i okolo v rodine same holky...😂😂no muze se to jeste zmenit ale pohlavni hrbolek uz rostl spise nahoru nez by splival do strany...to je dnes technika,miminko 7cm s uz tam neco vidi😂
@jennas Aha 😀 No, tak uvidíte, no... Když máte kolem sebe samý holky, tak aspoň budete výjimka s chlapečkem 😉 Já se právě zkusím zeptat v to pondělí, ať paní doktorka mrkne, jestli se na screeningu nemýlili 😀 A s tím ultrazvukem je to hodně mazec - taky jsme koukali, že když je to takový mrňátko, tak co všechno už se tam dá zobrazit, co všechno se dá zjistit...
No u nás se určitě nemýlili, viděl to i manžel a to pozná jen hlavu a ruce 😀😀 Výsledky krve nám asi moc neřeknou co se tak dočítám na netu, tak ten arterialni oblouk je spojen s digeorgeovym syndromem a to si nemyslím ze by nám odhalila krev. v zahraničních studiích píšou o souvislostech okolo 3-10%, tak snad nas to nepotká, na plodovku nepůjdu, má to spoustu různých projevů a i kdyby plodovka ten syndrom potvrdila, tak stejně nám neřekne jaké projevy a v jaké míře by dítě mělo 😉 ale uvidím po genetice no 😉
Teda holky já koukám jako puk a docela závidím.. Nám na utz neřekli krom - tady je hlavička, tady jsou ručičky - nic.. To bylo fakt všechno.. Nepopisovali ani, co zrovna zkoumají, neodhadovali pohlaví.. Jen jsem tam ležela a prd.. Nedali mám žádnou fotku.. Nic... Asi zkusím ještě nejakou soukromou kliniku a holt si zaplatím poplatek, ale aspoň mi něco ukážou a popisou😔
Tak holky, dnešní kontrola dopadla velice dobře, všechno máme v pořádku, malá tam má místa, že dělá kotrmelce 😀, tak mi spadnul obrovský kámen ze srdce, uf 🙂 Jako kompenzaci za nervy jsem si udělala nákupní výlet po cestě od doktorky a pokoupila si nějaké první těhotenské věci na sebe, pač bříško už pomalinku roste a moje rifle už skoro nedopnu a taky nechci, aby tam byla nějaká umačkávaná 🙂 A už jsme konečně přibraly, 2 kg, tak nás paní doktorka konečně pochválila ☺️ Tak teď jsem zase na nějakou dobu klidná, další kontrola opět za měsíc 🙂
@1leny Teda, tak to je na prd, že ti nic neříkali... A kam chodíš? Já byla v Brně a tam nám všechno krásně pan doktor popsal a automaticky nám dali obrázek, že jsme si ani nemuseli říkat. A kdy tě čeká další ultrazvuk? Ale víš jak, důležitý je, že neřekli, že je něco špatně 😉
@laloogrey moc moc gratuluju! To je paráda! Ja už se taky budu muset začít po něčem pohlížet.. Zatím to těším tak, že nosím kalhoty povolené na knoflík 🤦🏻♀️ale v práci už jsem to řekla, tak už aspoň nemusím nic maskovat.
Jinak jsem si to asi zakrikla, právě mi volali z genetiky, že mi dělali nabery na trombofilni stavy a vyšlo to blbě, tak musím zítra na další - kontrolní nabery a podle toho se uvidí, co dál... 😔
@1leny Děkuji 🙂 No, já jsem si říkala, že pokud to bude všechno dobré, tak si už udělám radost nákupem. Protože teď během 10 dní mně to bříško celkem vyhouplo.
Jejda, tak to je blbý teda ☹ Jako nijak se moc v tom nevyznám, ale to by ti měli dát nějaký léky nebo injekce a mělo by to být cajk, ne? Tak budu držet všechny pěsti...
@1leny ty jo to jsi schytla nejakyho blbyho dr.asi...ja teda byla na.soukrome,platila jsem 1500kc ale tentokrat opravdu skvelej doktor,meril a vysvetloval uplne vsechno, fakt...fotek mam asi 10...na druhy velky ultrazvuk v tom 21tt dostanu i 10min video a fotky a tam jsou videt krasne oblicejove rysy..to stoji teda 2tis..ale co...trombofilni stavy? Co to je? Snad nic vazneho,urco to bude v poradku...🙏🙏🙏
@laloogrey
@jennas
Ahoj holky, díky za palce! 🙂 Dnes mi dělali kontrolní nabery, ale je to prý jen formalita, aby potvrdili to, co už vyšlo dvakrát. Mám nějakou Leidenskou mutací, má to asi 5% lidi a je to dědicne. Znamená to, že mám až 80% šanci dostat trombózu. Rodiče jsou zřejmě oba přenašeci a já tak mela 50% šanci dostat to od táty a stejnou šanci dostat to od mamky. Mám to ale od obou a tím se zvýšilo i zatížení. V pátek jdu hned na hematologii. Může to být vše v pořádku a budu jen pod dohledem a píchat si léky na ředění krve a nebo ne. Největší riziko je prý to, že po 20. týdnu těhotenství dochází k potratu😔 mám při té představě na krajičku...
@1leny Achjo, to mě mrzí, člověk nemá klid ani po tom prvním trimestru, jak jsem si myslela 😕 Tak když tě budou kontrolovat a nastaví správnou medikaci, tak to bude v pořádku a nebude nic takového hrozit 🙂 Držím pěsti 🍀
Jinak já teď byla půlku dne (venku, ale dali jsme si pusu) se synovcem, který byl na táboře a teď se jedna holka z tama osypala a že je to 5.nemoc... on teda zatím žádné příznaky nemá, tak doufám, že jsem to nemohla kdyžtak chytit, co čtu na netu, tak je to v těhu dost nebezpečný 🙄
@1leny ty jo,o te mutaci jsem slysela, a je fakt strasne vzacna...to by se clovek posr...nemuze byz nikdy klid a clovek bez stresu vid...pak nemame mit ubrecena miminka,kdyz jsou chudacci porad v nervech...moc na tebe myslim,urcite to dobre dopadne...ten potrat je taky ojedinely,tobe se ro proste nestane...drzim palce a urco dej vedet😢taky jsem myslela ze to nejhorší mame za sebou..ten prvni trimestr...
@1leny Achjo, je pravda, že jsem žila v tom, že po prvním trimestru je to všechno cajk, ale v nervech budeme asi teď pořád. A i potom, pořád budou nějaký obavy 😔 A když ještě čtu ve skupince, ve které jsem (Prosincovky 2019), tak je mně z toho úzko z toho, co tam holky píšou, co se jim stalo ☹ Nezbývá nám prostě nic jinýho, než jen věřit, že to bude dobré a věřit těm našim mrňouskům. Jinak bychom se z toho zbláznily...
Ahoj holky, omlouvám se, že Vám vpadávám do skupiny. Chtěla jsem se poradit. V červnu jsem byla na KETu a zadařilo se, vše se krásně vyvíjelo až do 8. tt, kdy přestalo bít srdíčko. Doktorka navrhla revizi, dala mi jen 5 dní, jestli se nerozjede spontánní potrat a nevypadá to. Moc se bojím, aby revize neměla negativní vliv na další otěhotnění, již tak mám současných problémů dost, je to už má druhá revize. Je tady někdo, koho to také potkalo? Jak se Vám pak dařilo otěhotnět? Myslíte si, že ta revize je dobrý nápad, nebo byste to zrušili a daly tomu více času...?
@utrikocku Ahoj, je mi to moc líto 😏 Já teda nemám zkušenosti s KET, ale na revizi jsem byla a žádné následky jsem neměla... dva týdny po zákroku na kontrole mi doktorka říkala že sliznice pěkně dorůstá a po první MS jsem měla pravidelný cyklus. My teda čekali tři měsíce než jsme se pustili do snažení (rada doktorky, ale taky jsem se bála), ale potom se nám podařilo hned na poprvé 🙂 Tak držím pěsti, ať i u vás to vyjde ať už po revizi, nebo po SP 🙂

@jennas já třeba byla opravdu na genetice (ústav lékařské genetiky při fakultce). Dělali jsme detailní rodokmen až po babičky, dělali mi speciální nabery krve zaměřené na jiné věci, než při tom screeningu.. A ten screening na kterém jsem byla přímo ve FN, tak o tom nevím skoro nic.. Prý co je vidět vypadá dobře, ale výsledky krve a tak budou do týdne a jdou moji gynekolozce, takže ji budu příští týden volat, protože kontrolu mám až 6.8., a to nevydržím .. 😏