Příznaky mimoděložního těhotenství. Jak se projevily?

20. říj 2021

Holky, jak se u vás projevilo mimoděložní těhotenství, jaké jste měly příznaky? Poznaly jste to samy nebo až na UTZ? V jakém týdnu je mimoděložní těhotenství nebezpečné pro ženu?
Jsem 5+2 tt. a na první prohlídku ke gynekoložce jdu až 8+3tt. Mám z mimoděložního těhotenství fakt strach, že se na to přijde pozdě. Dnes mě začalo nepříjemně píchat na levé straně podbřišku a nevím, kde je ta hranice, kdy je to normální a kdy už ne.
Prosím o vaše zkušenosti s mimoděložním těhotenstvím, děkuju.

lenicka98
20. říj 2021

Mě mimodelozni tehotenstvi nebolelo vůbec, poznalo se až z krve, byla jsem 6tyden a něco a tenkrát jsem musela zůstat v nemocnici, ze už to prý bylo nebezpečné, co je na tom pravdy nevím.. hodnota byla jen nějakých 64 a za čtyři dny 67hcg, byt tebou dojedu si na krev třeba dnes a za dva dny znova..

sylvka
20. říj 2021

Mimoděložní jsem neměla.ted jsem v 35 týdnů a na začátku mě taky pichalo v podbřišku . To je asi normální by h řekla,jak se vše roztahuje.

barulina
20. říj 2021

Ja poznala těhotenství právě píchání v podbrisku

autor
20. říj 2021

@lenicka98 Nechci moc dělat hysterku právě u své gynekoložky. Byla si na odběru někde v laborce, jako samoplátce? Kolik si platila?

autor
20. říj 2021

@sylvka No snad. Gratuluju k miminku 🙂

lenicka98
20. říj 2021

Jojo, zajela jsem si do nemocnice jako samoplatce, platila jsem tenkrát 200,- a do hodinky vždy volali..

lenicka98
20. říj 2021

Jenom maličkost- pokud by se nahodou opravdu potvrdilo, samozřejmě preju to nejlepší prosperující tehotenstvi, jen taková rada- ve zdejší nemocnici to chteli řešit odebranim vejcovodu, jde to i jinak! Mě už by tenkrát nenechali nic, druhou půlku davno nemam, jela jsem do Prahy do Ústavu pece o matku a dítě a tam mě léčili metrotexhtatem(tak nejak, nejsem si jistá jak se to píše) a nemusela jsem přijít o nic, bohužel o téhle metodě neslyšeli vsude.. doufám, ze se to u tebe vyvráti a je to zbytečný strach, ale myšleno i jako radu pro ostatni koho to potká, tak snad se nebudeš zlobit, ze to pisu pod tvůj příspěvek

saralinda
20. říj 2021

Mně na mimoděložní přišli 9tt+6. Ještě ten den jsem šla na operaci. Jestli mě to ohrožovalo na životě mi neřekli. Bolesti jsem měla, ale bylo to díky rozblázněnému žlučníku.

klokanka31
20. říj 2021

U zdravého těhotenství mě furt někde píchalo 🙂 když jsem měla mimoděložní,jediný co bylo špatně bylo hnědé špinění. Doktorka to našla až když malému bouchalo srdíčko,takže cca 7-8 tt?

martulka88
20. říj 2021

Mimoděložní jsem neměla, ale lze zjistit krví (dojdi si jako samoplátce 1den a poté za 2dny) a taky
pak déle dle UZ. Píchání je na začátku normální -vše se roztahuje, připravuje na růst bříška. Já jsem taky u prvního byla nesvá z bolestí. A když jsem si nebyla jistá, mluvila jsem hodně s doktorkou. Pokud se chceš trošku uklidnit, dojdi si jako samoplátce na krev.

betthany
20. říj 2021

já začala trosku špinit 6+0, HcG asi 1050, o dva dny pozdeji 6+2 HcG cca 1150..jinak jsem měla všechny příznaky těhotenství, které zahrnuje i bolest podbrisku jako při MS. Ještě ten den jsem byla na operaci..preju hodně stesti😊

autor
20. říj 2021

Předpokládám teda, že pokud by šlo o prosperující těhotenství, hodnota HCG by se teda měla po těch dvou dnech zvýšit na dvojnásobek, ale při mimoděložním těhotenství ne? A tak z toho mohu poznat, že je něco špatně?

betthany
20. říj 2021

ano při mimodeloznim se zvyšuje pomalu

loona
20. říj 2021

Já někdy v 6.tt začala špinit, pak krvácet, brala jsem to jako časný potrat a nechala běžet (zpětně si ještě vybavuju, že čárka na testu byla slabější než u normálního těhotenství a sílila pomaličku). Krvácení chvíli přestávalo, pak zas zesilovalo, zdálo se mi to divné, tedy hCG jako samoplátce, bylo přes 5 tis. Dr. v děloze ani jinde nic neviděl, že to hCG bude asi zbytkové po potratu... Za pár dní kontrolní hCG, přes 6 tis., takže jsem se rovnou odebrala do nemocnice a hlásila, že mám určitě mimoděložní... a bylo tam, hned operace, byla jsem už 8+5. Ten poslední týden to tam opravdu občas slabě píchalo (v normálním těhotenství jsem měla spíš takové MS bolesti). Ale to je určitě individuální, hCG řekne víc...

kacka13281
24. únor 2024

Ahoj holky, oživuji diskuzi. Já dnes čtvrtý den po vynechání ms a na testu jen velmi slabá čárka. Test jsem si dělala již dva dny zpátky a druhá čárka byla stejně slabá, ua ty sva dny vůbec nezesílila. Bojím se zda to není mimoděložní těhotenství. Na utz je ještě brzy. Před půl rokem jsem prodělala potrat tak se bojím. Moc děkuji za odpověď

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru