Příznaky mimoděložního. Jaké jste měly?

27. zář 2023

Jaké jste měly příznaky mimoděložního těhotenství a v kolikátém tt to bylo?

pe_tu_ss_ka
27. zář 2023

Žádné jsem neměla, žádné bolesti nic.. jen po menstruaci příznaky těhotenství, nesílící tt a plná ultrazvuku nic.. přes 14 dní sledovaná ob den na ultrazvuku a odběrech krve. Málo rostoucí hcg, a nakonec rozhodnutí o laparoskopie a tam se našlo v pravém vejcovodu, který byl už před prasknutím. Do té doby žádné bolesti, tak je důležité to nechat pohlídat od lékaře, protože jinak může být velký průšvih, když to praskne.

helen_h
27. zář 2023

Ano, jak už tady víc maminek psalo, tak určitě bylo varovným signálem krvácení, resp. že podle nich proběhla menses v nějaké podobě a těhu test byl stále dost výrazný.
Dr. pak odebere z krve hcg a hledá nález na ultrazvuku, především by mělo být vidět něco v děloze, alespoň dutinka, aby se mimoděložní vyloučilo

klokanka31
27. zář 2023

Já měla u mimoděložního jen špinění.

luciejonsztova
27. zář 2023

@helen_h Přesně jak píšeš, u mě největší varovný signál byl, že zcela normálně proběhla ms. Měla jsem hodně slabý těhotenský test, který velmi málo sílil.
Po týdnu jsem začala opět špinit a asi v 6 tt, byl konečně vidět gestační váček, tak byl vidět v levém vejcovodu. Podle mě to chce ultrazvuk co nejdřív, když je vidět váček a šikovného lékaře. Starší doktorka to u mě hledala pěkně dlouho, a dost násilně musela, ale našla.
Břicho mě bolelo, ale kvůli prasklým cystám na vaječníkách.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru