Prvotrimestrální screening. Těšíte se, až bude za vámi?
Ahoj holky 🙂 nemam zadny dotaz jen se mi pomalu ale jiste blizi prvotrimestralni screen a jsem cim dal tim vice nrvozni je nekdo kdo to ma stejne? 🙂 aby bylo vse v poradku to hlavne 🙂 mam ho 14.10 a dnes jsem 11 +4 ranni nevolnosti se me statecne drzi a unava take 😅 uz at je ten prvni trimestr za mnou,rika si to nekdo take? 😀 vsem co to maji stejne a maji tez strach a obavy preji hodne stesti a same pozitivni vysledky 🍀🙂
Ahojky holky 🙂 tak prvni screen je za nami a dopadl dobre 🙂 jsme o den mladsi nez podle ms ale jsme zdravi a rosteme jako z vody 🙂 dalsi obavy za nami,kdo uz to ma take za sebou a je rad? :D 🙂 vsem co to teprve ceka preji hodne moc stesti,videt to male a slyset srdicko byl nejkrasnejsi pocit v zivote,manzel tam byl se mnou a mel slzy v ocich,jsme po jednom SP proto to bereme jako dar 🙂
@barcachejn krása ❤️❤️tak to je super zpráva... Jsem ráda že je vše jak má 🙏 🍀 🍀 mě ceka kontrola na gynekologii až 29.10 a to se i dozvím kdy budu mít první screening, jsem už pořádně nervózní 😓
@kackaa91 Dekuji taky mam radost 🍀❤ a ty ji budes mit urcite taky protoze bude vsechno v poradku 🙂 a doted je vsechno jak ma byt? Hlavne bud v klidu vim ze se to lehko rika vcera kdyz jsem cekala v te cekarne nebyla jsem schopna vubec mluvit jen jsem cekala az vyleze doktor a snad bude vsechno v poradku. Drzim palecky urcite to bude v poradku 🍀
@barcachejn dekuji, jsi zlatíčko 😘 🙏🍀 modlím se za to ať je vše jak má 🙏 jj byla jsem v caru na poslední prohlídce a doktor mě předal mému gynekologovi a k tomu jdu právě toho 29teho. Už nešpinim 🙏 hematom mám prý o hodně mensi... Teď už jen vydržet 😁 ale asi se zblaznim, do 29teho dlooouha doba 🙄.. Zlatí jak probil ten screening, tam nahlásis, váhu výšku kolik ti je let atd? Krev se bere dřív to vím. Ale vůbec nevím co a jak 😏
@kackaa91 Urcite bude neboj 🙂 Tak s hematomem to je dobra zprava 🙂) je to doba a rozumim ti ja byla naposledy u sveho gynekologa 18.9. a pak az na tom screeningu vcera takze jsem taky cekala skoro mesic a nic jsem nevedela,bylo to nekonecny 🙄 Ano sla jsem na krev zhruba 3 tydny predem a ten ultrazvuk,prisla jsem tam me ho delali vaginalne protoze pres brisko to nebylo videt tak jak melo,bohuzel nejsem hubena ale plnostihla a tak rikal ze tak to bude jistejsi 🙂 na recepci jsem nahlasila vysku a vahu. Ultrazvuk trval asi zhruba 10-15 minut poradne ti vsechno ukaze,sijove projasneni a nosni kustku to je nejdulezitejsi,meri ten plod jestli ma spravne rozmery a pak ti ukazuje ruzne casti tela nohy a ruce,pater,srdicko rika ti kde to je umisteno a jestli to je spravne,pak mi pustil i zvuk abych slysela srdicko a meril jestli spravne tluce v tech frekvencich co ma 🙂 bohuzel pohlavi si jeste netroufl rict nekde ti ho povi a nekde to jeste neni poradne videt 🙂 no a pak to dal do PC vysledky z ultrazvuku a z krve a napise ti zpravu s temi vysledky,me to treba jeste podrobne vysvetlil jake mam hodnoty a ze test je negativni a to je spravne. Takze vyloucil Downuv syndrom a Edwardsnuv syndrom. No a ted si musim hlidat ten 2 screening to je zase ve 2 trimetsru a tam se odhlai vice a i vyvojove vady srdicka a tak dale. No nekdo uz na nej pry nechodi ale ja urcite pujdu chci mit jistotu 🙂 a to probiha stejne zase krev a ultrazvuk ❤
@barcachejn Já byla ted na druhým screenu a krev mi teda nebrali , ale třeba někde berou 🙂
@jituli84 Aha tak me normalne rekl ze zase musim na krev 🙂 dokonce mi dal rozmezi do kdy to musim stihnout 🙂
@barcachejn aha mě krev teda nebraly, jen ten ulgtrazvuk a podrobně mi všechno vysvětlila 🙂 malá spinkala jak zabitá, jako vždycky 😂😂
Strašně. Naposledy jsem mimčo viděla před 14dny, další kontrolu, a to rovnou screening, mám na konci měsíce za dalších 2tydny... Vzhledem ke komplikacím na začátku těhotenství mám fakt strach
@jituli84 Tak aspon je videt ze je to opravdu vsude jinak 😅 presne tak no ja jsem se stresovala taky ze co kdyz mu nebije srdicko atd a pak jsem si rekla no stejne by s tim nikdo nic neudelal...
@mnozimese Nebojte se urcite to bude v poradku ❤ taky jsem sla skoro po mesici na kontrolu a to rovnou na ten screening a v cekarne jsem malem skolabovala uz jsem to proste chtela vedet za kazdou cenu jestli je mimnko v poradku,jeste ze tam byl manzel se mnou... A nakonec jsem se malem rozbrecela kdyz mi pustil srdecni akci protoze toho jsem se nejvice bala a je to opravdu uleva kdyz kazda ta kontrola dobre dopadne 🙂 verim ze vy to take tak budete mit 🍀
@barcachejn Já uvažovala i o angelsounds, ale na jednu stranu, když přestane bít, tak stejně s tím nic nenadělám no..
@jituli84 Tak to ani neznam 😲co to je? To je neco cim se slysi srdicko?
@barcachejn jj , může se tim poslechnout tlukot srdíčka, ale já to nekupovala.
@barcachejn dekuju, taky to tak asi budu mít, budou to nervy, ale taky doufám, že tam uvidíme naše vynldleny krásný velký zdravý dítko... 🙏🏻
@mnozimese Urcite ano ver ze to tak bude 🍀vzdy musime verit ze ted uz se to povede 🙂

ja jsem ve 12tt ale posledni kotrolu jsem mela v 9 +5 🙂 a sedi mi to podle ms jen o den se to lisi 🙂 takze uz jsem zase nervozni ze o tom skoro 3 tydny nic nevim :D ale myslim si ze kdyby byl nejaky problem snad bych to pozanala 🙂 No tak to je sila :O tak to si prectu protoze tohle jsem u nikoho jeste neslysela,jezisi to jsi si musela ulevit kdyz mala vysla ven .... Ja vim me to kazdy rika pry pockej pak budes mit jeste rada druhe tak treba maji pravdu ted to citim na to jedno a pak se uvidi 🙂