Rozdíl mezi první a druhým těhotenstvím...Jak jste se cítily?

jitulinkak
16. zář 2020

Holky jak jste se cítily při prvním a potom při druhém těhotenství? Ja mam rozdíl šest let, takže jsem z toho taková zmatena zatím 😄😊

zuzkasim
16. zář 2020

Rozdíl 2 roky a každé úplně jiné. Krom velké únavy v prvním trimestru, ta byla stejná, bylo první naprosto bezproblémové, až do konce jsem chodila do práce, jezdila na výlety, vše. Druhé bylo velmi náročné, a třetí též. Porod každý jiný, nemalujte si, že jedna žena to bude mít stále stejné🙂

j.a.n.i
16. zář 2020

@zuzkasim Tak já jsem tedy měla porody, no ne stejné, ale hodně podobné... první rychlý a druhý ještě rychlejší. A jinak těhotenství, no, v tom druhém mi bylo víc špatně, ale jestli to náhodou nebylo trochu tím, že dvouleťák se neptá, jestli se mamince chce 😎

lovemusicsun
16. zář 2020

Já měla těhotenství podobné. U obou mi bylo zle v prvních pár měsících, jinak ale pohoda, žádné problémy ani komplikace. Co bylo odlišné byly chutě - u prvního jsem se mohla ujíst masa a na sladké jsem neměla ani pomyšlení. Za to u druhého jsem žila prakticky na čokoládě.

jansovad
16. zář 2020

první těhotenství bylo super, na začátku trochu pocity na zvracení a únava, pak už nic. Až do porodu, kdybych se nepodívala dolů, ani bych nevěděla, že mám bříško. Všechno se mi dělalo lehce. V půlce sedmého měsíce výšlapy v Tatrách, pohodička.
Po třech letech druhé těhotenství. Začátek děs a hrůza, pocity na zvracení, křeče v žaludku a břiše, nemohla jsem se ani narovnat do stoje, jak mě celý den bolelo břicho. To trvalo první čtyři měsíce. Břicho mi hrozně tvrdlo, celý den jak šutr, doktorka z toho trochu vyděšená. Pak se to postupně zlepšovalo a od šestého měsíce jsem bez bolestí žaludku a břicha, zato mi ale břicho dost překáží a často bolí. Mám problém si zavázat tkaničky, popoběhnout nebo vyjít rychle schody atd. Když občas pár hodin o bříšku nevím, je to blaho. Většinou mám pocit, že mám v břiše pytel kamení.

mamikry
16. zář 2020

Obe tehotenstvi byla jak pres kopirak. Od sesteho tydne navaly na zvraceni, paleni zahy, vadily mi pachy, nemohla jsem videt ani citit maso. U prvniho mi hodne tvrdlo bricho a zkravoval se mi cipek, u druheho nakonec cisar, protoze se mimco neotocilo.

zlobr
16. zář 2020

Tak u me obe tohotenstvi temer identicke (deti jsou presne 3 roky od sebe). Prvni trimestr silene nevolnosti, od 12-13tt se to zacalo uklidnovat, od cca 16tt uz bez problemu. Pak naprosto bez komplikaci az do konce. Rozdil byl jen ten,ze podruhe jsem uz hur zvladala ten konec ( myslim, ze vek hral roli,prece jen uz jsem byla starsi a taky podruhe uz jsem se musela starat o starsiho).

Jen porody byl naprosto odlisne...ale oba bez komplikaci.

michaela_2
16. zář 2020

První dvě těhotenství byla hodně podobná (otěhotněla jsem 13 měsíců po prvním porodu). Bezproblémová 🙂
Nejvíc zabrat mi dalo to třetí, 5 let od druhého

cikitkapb
16. zář 2020

Rozdíl necelé 4 roky. První bylo rizikové, kvůli častému krvácení, tak jsem ho proválela doma. Měla jsem skoro celý těhotenství žaludek na vodě, a kure*sky mě pálila žáha absolutně po všem. Neměla jsem GDM, neměla jsem streptokoka. Takže pohoda. Teď druhý jsem až do mateřský pracovala, užila jsem si GDM, na konci i toho streptokoka... U druhýho mi ani nebylo moc špatně. Prostě každý těhotenství bylo jiný.

crutela
16. zář 2020

První tehotenstvi bez komplikací, rychlý porod a všechno v pořádku.
Nyní druhé tehotenstvi, rizikové, krvacim a snažím se vydržet co nejdéle, zakončení bude SC.

puhelin
16. zář 2020

Obe tehotenstvi identicke. Jen to druhe jsem si bohuzel tolik neuzila.

sylvusska
16. zář 2020

Prvni dve tehu stejne, tvrdila jsem velke nevolnosti, nejedla jsem 3 mesice maso, vejce, od 10.tt nevolnosti ustaly. Ted treti tehu a nevolnosti peklo, xkrat v nemocnici na kapackach, jeste ted ve 14.tt prozvracim vecery, nechutenstvi, nespavost. Modlim se, aspon at porod je rychly (2-3h) a stejny, jak ty 2 tehu. Jinak nevim teda. Ted jsem se zarekla, ze 4.ditko ani nahodou po tomto uvodu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru