icon

Špinění v 6. týdnu těhotenství. Jaké jsou vaše zkušenosti?

sisi97
17. únor 2025

Ahoj, je mi jasné, že je to v začátcích vše nejisté, ale i tak bych ráda věděla vaše zkušenosti.
Dnes jsem podle MS 6+1tt, ráno jsem našla na toaletním papíru slabě hnědé špinění. Ze strachu jsem si rychle dělala i TT a silná čárka se objevila už snad hned při namáčení. Volala jsem k Mudr., ke které jsem měla jít až v pátek a řekla ať dojdu hned ráno.
Těhotenství potvrdila, nakonec bylo dokonce slyšet už i srdíčko. Říkala, že to vypadá ok, mám si dávat vitamin C, hormony zatím nedávala,klidový režim a prý uvidíme. Přes den už jsem nešpinila, doma jsem si odpoledne i tak lehla,ale teď večer zase špinění.
Jaké jsou prosím Vaše zkušenosti?

Téměř před rokem jsem samovolně potratila v 7+2tt, tak mám obavy. :(

linducha90
17. únor 2025

@sisi97 taky jsem špinila i krvácela, doktor mi nasadil Ascorutin a vše ustalo, je volně prodejný, tak můžete kdyžtak zaběhnout do lékárny a koupit. Pokud nekrvacite tmavou krvi tak by mělo být vše ok, ale na začátku je to bohužel 50:50

sisi97
autor
17. únor 2025

@linducha90 loni mi prave dali v nemocnici gynprodyl a ascorutin, ale ted rikala Mudr., že ascorutin stahuje hodně cevy a v takto nizkem tydnu tehotenstvi ať si ho nedavam a davam si klasicke Cčko 200-250mg na den. Tak snad.

jana5382
17. únor 2025

@sisi97 já jsem na začátku těhotenství takhle špinila několikrát. Vždy třeba 5 dnů v kuse a pak zase klid, za nějakou dobu znovu. Opakovalo se to asi 3x, vždy hnědý výtok, doktor říkal, že je to běžné.

slecnami
17. únor 2025

@sisi97 Ahoj, ty začátky jsou tak strašně nejisté, ale moc přeju, ať je všechno v pořádku❤️🍀...u mne to bohužel nebylo dobré znamení...ale jak tady čtu, je to časté i u dobře probíhajících těhotenství, je to tam dole hodně prokrvené a stačí malá žilka a může se špinit a vůbec nic to nemusí znamenat, uvidíš. Držím pěsti 🙏👍

martulka88
17. únor 2025

@sisi97 Jakmile jsem začala špinit (jednou 10tt a podruhé 8tt), tak vždy utrogestan a ascorutin nasazeno hned.

hennrietta
18. únor 2025

Začátky do 12. týdne jsou nejvíc rizikové a nikdo nedokáže říct, jak to dopadne a nezbývá než čekat.
V prvním těhotenství jsem 2 dny krvácela v 10. týdnu, nasazen Utrogestan a vše v pořádku. V druhém jsem krvácela celý večer po sexu v asi 12. týdnu a také v pohodě.

fioreta
18. únor 2025

Je to tak, pořád tady všem říkáme, že v 1.trimestru je to prostě všechno buď a nebo, je to rizikové období, kde hrozí potrat. Musí se to vydržet a čekat. Po skončení 1.trimestru a nejlépe po 1.trim.screeningu můžeš začít v uvozovkách slavit, že je vše v pořádku 😉
Špinění není nic hrozného, je dobře, že to nebyla krev a křeče. Ber vitamíny a opatruj se.