Stres v 1. trimestru
Díky mé super nadřízené mám každé ráno stres z toho co bude v práci... Uplně se mi rozbuší srdce a jsem rozrušená jak něco když přijde. Ted zacínám 13. tt a bojim se, že to mimco cití a ze to není pro nej dobré...Taky jsme se dnes pohadali a už chce abych vypadla z práce...Máte s tím někdo zkusennost, že i pri stresu mimco bylo dal v pohodě. Vážně se bojim ze to potratím jenom vuli tomuto ☹
Spis by se to.mohlo odrazit na miminku po narozeni (plactivost, nespavost). Nemůžeš se nechat přeložit jinam?
hele poradila bych ti jedno.
vim ze je to tva sefova ja mam jednu takovou kravku v praci taky. ale....
mysli na to ze jsi tehotna.. nenech se od ni vyvest z miry. Mysli na mimi. zkus nestresovat a radsi se zhluboka nadechni a mysli si svoje. Za chvilku pujdes na materskou a muzes ji poslat do prdele. Vyhodit te nemuze a kdyby neco muzes na neschopenku.
Musis se nad ni povznest. nenechat se od ni tak ubijet.
Ja jako ucitelka js se v praci v prvnim tehotenstvi strasne rozcilovala...ptala jsem se na to i dr a rikal,ze to nemuze mi vliv na povahu ditete. Jedine dlouhodoba nekompenzovana deprese matky by mohla pry mit vliv na citlivost a prozivani ditete... dnes mam doma strasny pohodovyho smiska
Ahoj, myslím že by to musel být stres úplně jiné povahy, aby to nějak způsobilo potrat (úmrtí blízké osoby, šok, nehoda...) Nicméně dlouhodobý, opravdu velký stres (zvracení, třes, nespavost apod) rozhodně dobrý není...jak to mimčo cítí nebo necítí je otázka, ale určitě je lepší klidnější maminka, než vynervovaná koule strachu, to se ale spíš přenáší až když je mimčo na světě. Takto v bříšku to může způsobit nějaké poruchy chování (byly nějaké výzkumy na větší procento schizofrenie myslím), pokud je ten stres opravdu tak velký a dlouhodobý. Každopádně tady ty stresy pracovní mi nepřijdou až tolik závažné...i když otázka je, jak moc si to bereš=) někdo nad tím za chvilku mávne rukou a doma už je to dobrý, někdo se s tím vyrovnat nedokáže a je ve stresu pořád, ráno zvrací, a klepe se, nejí a jen čeká na nejhorší. Pak by bylo na místě promluvit si s doktorem o případné neschopence. Takový ten každodenní stres a hádky s pitomcema mám v práci taky, doma to taky není zalité sluncem každý den v roce=) ale to podle mně není nic zvláštního...pohádám se, v práci jsem naštvaná a ve stresu, doma už obvykle dobrý...Jestli tě to ale stresuje hodně, tak se podle toho zařiď.
Zkus si rikat, ze Ti muze polibit... treba Ti zavidi. Az budes mit mimiska v naruci, tak si teprve reknes, ze nic na svete se pocitu byt mamou nevyrovna a takove kravy Ti budou fuk. Ja jsem po porodu jako vymenena, uplne jsem si prestala tyto veci pripoustet. A to jsem byla stresar jako blazen. Mimi je alfa a omega, na ni se vykasli, at se treba zblazni. Mysli jen na sebe a mimi. Nestresuj, ona za to nestoji, nikdo za to nestoji, abychom se nicily... Nebo to u MUDr rekni a jdi na nemocenskou, at mas klid. Ja odesla na nemocenskou 4 mes pred porodem a mela jsem klidek.
Ahoj, to mas teda blbe s tou sefovou. Ja mam sefa chlapa, teda vie tiez prekvapit ( gay s bipolarnou poruchou), ale zase nie kazdy den ( a to este ani nevie, ze som tehotna a ze v oktobri pojdem na MD).
ja som v prvom tehu mala dost stres a dcerka bolo drazdive miminko, len tam bolo viac faktorov, tak sa neda jednoznacne povedat, ze to bolo z toho.
NIe je sanca, ze sefova povysi ( lebo taketo kravy vacsinou povysia) a pojde inam? Pripadne o tom porozpravaj ostatnym kolegom a popytaj si radu od nich, predsa maju kompletnejsi obraz o sefovej aj o firme. V najhorsom vzdy mozes zajst za jej nadriadenym a riesit to oficialnou cestou.
Mne sa osvedcilo ( po dvoch burlivych vymenach nazorov) pri kazdej kritike ( hlavne neopravnenej) vyziadat si presny popis toho, co podla nehonebolo OK, dat mu za pravdu ak ma pravdu a vyhybat sa mu, ked ma svoje dni.
Ale najviac mi pomohol otvoreny rozhovor pri rocnom vyhodnocovacom pohovore, kedy som mu jasne povedala, ze s nim ziadny osobny problem nemam a vyzdvihla veci, ktore vdaka nemu na oddeleni funguju.
Skus presnejsie popisat siuaciu u vas vo firme. Co je za cloveka ta sefova, ze toto robi tehotnej zene? V akej oblasti pracujes?
Inak mysli v prvom rade ne seba a svoje dietatko, a ak by to bolo velmi zle, daj sa na PN-ku.
Já měla taky stres v práci. Kvůli kolegyni. je jí 40, je bezdětná, bez chlapa, žije sama v pronajatém bytě. Ze začátku jsme se spolu bavily, ale pak jsem si našla manžela (v práci) a ona se začla chovat divně. Nakonec nekousla, že jsem se vdala, začla mě pomlouvat a když jsem se z kanceláře odstěhovala do samostatné místnosti, abych měla klid v těhotenství (na žádost) pak teprve začlo peklo. Probrečela jsem toho dost a těch nadávek co bylo, třikrát jsem prosila personální a nadřízeného at s ní něco udělají, ale nikdo s tím nic nedělal. Trvalo to 4 měsíce. Skončila jsem u gynekologa ubrečená a on mě poslal na neschopenku. Nedavno jsem se dozvěděla, že jí šéf povýšil a ona na to konto řekla na celou kancelář, že je ráda, že jsem konečně táhla do... a že doufá, že na mateřský budu minimálně 15let a jestli se jednou vrátím, tak mi to nedaruje a udělá mi z práce peklo. Takže jsem doma, dobírám dovolenou, užívám si krásné dny a je mi dobře. Takže se modlím k Pánu bohu aby maličká byla v pohodě. Takže odejdi dokud je čas a bud doma !!!
Holky díky za Vaše názory, zkusennosti.
To že bude takto reagovat jsem čekala hlavně od doby co zjistí, že jsem těhotná.
Už jsem to řešila tak v 6 tt u ředitele, že to tam nedávám, že jsem z ní rozhozená a opravdu mám city v těhu uplně jinde...Dnes mě gratulovala k těhu a nebylo to vůbec příjemné...Neupřímnost, závist, donucení, že to musí udělat...Uplně se ptala kdy už plánuji odejít z práce apod...Je jí 37, rok nový partner a asi nemůže přijít do jiného stavu. Nechci jít marodit, protože mě práce baví a doma bez práce si to ještě nedokážu představit. Všichni me jinak v práci fandí a přejí mi to... Mám strach, že mimco není OK, naposledy jsem byla na ultz v 10+2 a vse ok, ale ted jdu až na tu genetiku v 13+2 což je dlouhá doba.... Ach jo nikdy by mě nenapadlo, že mě i toto uplně zbytečné potká ☹ snad budou lepší zítřky.
@arny100
Vykasli sa na nu. Takze mas tiez termin koncom novembra, zaciatkom decembra?
V akom odbore pracujes?
To je strasne toto.
presne viem čo prežívaš v robote....ale stres ti robí zle vždy (aj keď nie si tehotná).....nemôžeš ísť na rizikové? nech máš kľud?....držím palce nech to zvládneš 🙂
@trdelnik234 pracuji jako účetní na 2 odděleních, ale nejde o práci jak o tu osůbku ..Spíš zítra začínám 13 tt a ted ve 12 tt nejak vymizeli příznaky- únava a bolest prsů. Mám jit až do Predika přístí pátek a u doktora jsem byla 11 tt a vše ok. Ale od té doby jsem měla ten velky stres v práci a úmrtí v rodině, tak se bojím a nějak se vubec necítím těhotná. Ani břiško mě dole nějak neroste. Možná že teprve začne. Plné bříško dole cítím jen ráno, když mám plný močový měchýř...
@trdelnik234 dík trdelníku. Už ho mažu. vim že jsem hnusná.

Já jsem učitelka, takže o stresu něco vím. Učím na 1. i 2. stupni. Někdy se tak rozčílím, že si říkám, že mimino bude cholerik, ale obě starší dcery jsou "normální" a tlak mám vždy OK. Jen nechápu, proč na Vás Vaše nadřízená takhle reaguje? Asi bych si to s ní vyřídila z očí do očí nebo bych šla výš a tam si stěžovala 😠