icon

Těhotenství po samovolném potratu: Sdílení příběhů a zkušeností

klarka3366
8. únor 2025

Ahoj, jdu se zeptat a podělit o příběh. Zajímalo by mě, kolik z vás má za sebou samovolný potrat? A zda se vám po té podařilo otěhotnět a miminko přivést na svět? Popřípadě kolik potratů bylo, než následovalo těhotenství bez potratu?
Minulý rok jsem otěhotněla, ale potratila samovolně v 6.týdnu. Je fakt, že čárky na testu byly takové slabší a na ultrazvuku pouze gestační váček.
Teď těhotenství znovu, ale čárky byly silnější, dle výpočtu už jsem 6 týden. (Dnes 44 den cyklu - minulý rok v tento den cyklu byl právě SP)
K dr. budu volat až v pondělí na prohlídku.
Tak by mě zajímalo , zda má někdo podobnou zkušenost.
První a druhé foto testy z toho těhotenství , třetí - poslední foto foto minulý rok. Testy byly dělané po vynechání MS v téměř stejný čas, minulý i tento rok.

Těhotenství po samovolném potratu: Sdílení příběhů a zkušenostíTěhotenství po samovolném potratu: Sdílení příběhů a zkušenostíTěhotenství po samovolném potratu: Sdílení příběhů a zkušenostíTěhotenství po samovolném potratu: Sdílení příběhů a zkušenostíTěhotenství po samovolném potratu: Sdílení příběhů a zkušeností
zuzkasim
8. únor 2025

Měla jsem zamlklé těhotenství někdy kolem 10. týdne, za rok tou dobou jsem byla těhotná zase a dítě se v pořádku narodilo. Manžel nejdřív nechtěl hned další, takže jsem to nechala na něm, proto až za rok. Podle statistik končí každé třetí těhotenství nezdarem, u mě to vychází přesně🙂

klarka3366
autor
8. únor 2025

@zuzkasim děkuji. Skoro podobná situace. Také jsme to “nehrotili”. Nesledovala jsem si ovulaci apod. A po roce jsem znovu těhotná. Máme radost , zároveň trochu i strach. Ale také jsem někde četla , že to první těhotenství často nevyjde a pak už v pořádku. (Když nejsou zdravotní komplikace). Tak gratuluji , že to dobře dopadlo. 🙂

daasqua
8. únor 2025

Moje první těhotenství skončilo samovolně taky tak v 5-6tt (otěhotněla jsem na první dobrou). Za měsíc už jsem byla znovu těhotná a teď mám 6r dceru. Syn se potom povedl po 3 měsících nechránění se, takže taky celkem rychle. Zdravotně jsem na tom byla super, nikdy žádné problémy.
Máš "pohnojeno", je pravděpodobné, že se ti to povede brzy znovu 🙂

klarka3366
autor
8. únor 2025

@daasqua no já právě jsem teď v 6 týdnu těhotenství. Testy vyšly - viz dvě první fotky. Prsa mě bolí, a je mi docela dost zle, ale nezvracím. K doktorce budu volat v pondělí na první ultrazvuk.
Zkušenost s potratem mám přesně před rokem. Tak se modlím, aby teď vše dopadlo dobře.
A gratuluji 🙂 .

klokanka31
8. únor 2025

@klarka3366 Moje první těhotenství bylo mimoděložní, druhé samovolný potrat, a další měsíc jsem otěhotněla znovu, a z toho mám 4 letou dceru 😊

klarka3366
autor
8. únor 2025

@klokanka31 tak to jste měla krutý začátek, ale nakonec to dobře dopadlo. 🙂

daasqua
8. únor 2025

@klarka3366 Super, gratuluji, držím palce 🙂 (Nějak jsem to přehlédla, neměla jsem ještě ranní kofein 😀). Je fakt, že u toho potratu mě předtím nic nebolelo, nebyla jsem unavená apod. U druhého těhotenství (dcera) jsem byla dost unavená, trochu nevolnosti (ale nic strašného), jednou jsem málem omdlela, takže člověk cítil, že se něco děje. U syna ze začátku taky únava (do 13tt).

klarka3366
autor
8. únor 2025

@daasqua Chápu, ranní kafíčko musí být. Jinak já jsem při tom prvním také neměla žádné příznaky, takže asi i slabší hormon hcg. Ty čárky byly také slabší než jsou teď. Hlavně jak píšete , jsem pořád unavená. Žaludek na vodě. Jeden den bych snědla všechny ryby na světě , a druhý den si jen vzpomenu na rybu a dělá se mi úplně zle. Ms naposledy 27.12. Takže to odpovídá na 6 týden těhotenství , tak v pondělí zavolám už k dr. na první vyšetření. A snad to dopadne dobře.

andelka
8. únor 2025

Dvě bezproblémové těhotenství na první pokus, potom jedno zamlklé ( až v 19 TT, ale krvácela jsem dost na začátku a pak sem tam špinění v 1. trimestru, od 16tt jsem byla na nemocenské), a pak po 3 měsících znovu těhotenství a to už bylo zase bez problémů.

klara95
8. únor 2025

Já minulý rok měla ZT v 6tt. Otěhotněla jsem cca půl roku poté a jsem teď 16+3tt. Ze začátku jsem trošku krvácela , jinak je vše v pořádku . Ale nerviky mám , ten strach tam je pořád bohužel .

klarka3366
autor
8. únor 2025

@andelka Děkuji za reakci. 🙂

klarka3366
autor
8. únor 2025

@klara95 tomu rozumím, a držím palce! U mě zatím to vypadá snad dobře. Příznaky mám, čárky byly silné a v pondělí budu volat k doktorce. Jsem zatím 6 týden,( i když tady kalkulačka to vypočítala asi na 7tt, vůbec se v tom ještě nevyznám.) Ale těhotná jsem “déle” než ten minulý rok. To byl samovolný potrat někdy okolo 5-6 týdne. Po roce se nám podařilo otěhotnět znovu, tak mám právě také docela strach, aby vše bylo ok.

felis
10. únor 2025

Ahoj, v roce '15 ZT v 5tt bez kyretáže. Loni v červnu jsem potratila v 7tt s kyretáži. Ubehly tři menstruace a otěhotněla jsem znovu. Ted jsem 19tt 😊
A u Tebe to vypadá jak, autorko?

hawah
10. únor 2025

@klarka3366 moje druhé těhotenství skončilo v desátém týdnu jako zamlklé a následovala revize. Znovu jsem otěhotněla za půl roku a vše už bylo v pořádku. A teď už mám děti 4 ☺️

klarka3366
autor
11. únor 2025

@felis děkuji za reakci. Držím palce 🙂. Já dnes byla u doktorky , jsem 6+4 , byla vidět i srdeční akce. To bylo dojemný. A 20.2. Mě čeká další kontrola na těhotenskou průkazku. 🙂

klarka3366
autor
11. únor 2025

@hawah to je mi líto, ale nakonec to dobře dopadlo. 🙂

ovesova
27. únor 2025

Já jsem byla na vyčištění 29.1 a včera jsem našla zase dvě čárky

klarka3366
autor
27. únor 2025

@ovesova tak to moc gratuluji 🙂

ovesova
27. únor 2025

Dekuji těším se @klarka3366 vlezeš se ještě do rijnovek nebo jsi už Listopadka? 😉

alubif
27. únor 2025

2 ZT, jedno rok před 1. dítětem, u 2. dítěte jsem měla ZT 2 měsíce předtím.

nazka
27. únor 2025

@klarka3366 jestli je to, jak říká @zuzkasim s těma statistikama, tak taky jsem přesná.. Dvě těhotenství v pohodě a třetí potrat. Ale bohužel se mi otěhotnět po něm už znovu nepodařilo, zkoušeli jsme dva roky a teď se to snažím uzavřít, že už ne. Už jsme staří.

klarka3366
autor
27. únor 2025

@ovesova ještě říjen, jsem dnes 8+6. 🙂

dauraoriginal
12. bře 2025

@klarka3366 Ahoj, já poslední tok potratila 2x a teď jsem zase těhotná. První zamlklý potrat, následně 2x kyretáž. Pak jsem těhotněla 7 cyklů a dopadlo to zase blbě, dali mi tabletku ale stejně jsem pak musela na kyretáž. Teď jsem otéhotněla hned po první menstruaci... 🙂 A zatím vše vypadá dobře. Dali mi progesteron na podporu těhotenství. 🙂 Budu to držet palce, určitě to už dopadne dobře!

klarka3366
autor
12. bře 2025

@dauraoriginal držím palce 🙂 já jsem dnes už 10+5 🙂

dauraoriginal
12. bře 2025

@klarka3366 Tak super, to jsou dobré zprávy, už jenom kousíček a jsi v 2 trimestru!

klarka3366
autor
12. bře 2025

@dauraoriginal těším se. Myslim ale že dle příznaků je vše v naprostém pořádku. 🙂