icon

Termín porodu červen, červenec. Je tu někdo na chat?

jituskamou
19. pro 2020

Ráda budu když mi tu někdo napíše

l.u.c.i.e
8. bře 2021

@nagojka, na druhém screeningu budou kontrolovat všechny orgány, velikost a váhu plodu, páteř, mozek, všechny průtoky, pupeční šňůru, placentu a množství plodové vody. Ale tohle mi dělali vždycky u všech těhotenství, tak nevím, co je navíc u těch placených.

nagojka
9. bře 2021

Holky a tohle vsechno se da poznat a kontrolovat na ultrazvuku?nebo se dela i jine vysetreni?

ema90
9. bře 2021

@nagojka Na ultrazvuku.

pepickovapavlinka
9. bře 2021

Ahoj holky tak dnešní 2 screening dopadl na 1 a čekáme holčičku Elišku

nagojka
9. bře 2021

@pepickovapavlinka moc gratuluju🙂ja sem zvedava na nasi kontroliu zitra,ale jestli to bude druhy screening to netusim🤷ten nas prcek je od vikenda nakej lenivej,tak sem trochu nervozni zda je vsechno v poradku ale srdicko vcera rano tlouklo krasne🙂pro me je to cekani na kontroly desne dlouhe...O Elisce jsme take premysleli🙂👍je ro krasne jmeno...

ema90
9. bře 2021

@nagojka A vy nevite kdy jdete na druhy screening? Na ten se musite objednat. Automaticky ho nikdo nedela...

nagojka
9. bře 2021

@ema90 aha..to jsem nevedela...🤔nikdo mi nic nerikal o zadnem objednani nebo tak,ani muj doktor ani sesteicka tak sem myslela ze ho udelaji oni automaticky🤷to sem nevedela tehu jsem poprve tak vzdycky cekam na instrukce od doktora..Zitra se na to hned zeptam..

ema90
9. bře 2021

@nagojka A v jakej jste tydnu tehotenstvi?

nagojka
9. bře 2021

@ema90 zitra 20+0tt...

ema90
9. bře 2021

@nagojka Chodi se na nej cca 21-23tt.
Lekar musi mit certifikat na delani screeningu, takze vetsina zen (stejne jako na prvni screening) na nej chodi nekam do prenatalniho centra.
Je dobry to stihnout do toho 23tt hlavne z duvodu, ze i kdyz dopadne prvni screening dobre, tak bohuzel i na druhem se muzou objevit vazne vady (srdce,mozek napriklad) a protoze je mozne ukoncit tehotenstvi ze zdr.duvodu jen do 26tt, tak aby byl pripadne prostor na kontrolni utz atd.

Tim nestrasim, jen vysvetluji 🙏🏼😊
Pokud jste zitra v 20+0tt, tak je to v pohode, to vas snad stihnout nekam vmacknout. Nevim, jak je to u vas, ale u nas byva vzdy celkem narvano, jeste kdyz jsem chtela ke konkretnimu lekari, tak jsem se na druhy screening objednavaal uz nekdy v 18tt.
No vsak uvidite, urcite se zitra zeptejte, pokud vas nebude lekar informovat sam.
A zjistuje se tam tedy vse to, co jsme vam psaly vyse a dela se pouze ultrazvuk. Nic vic.

nagojka
9. bře 2021

@ema90 mno...ja myslim ze vsechny screeningy dela muj gynekolog...prvni mi taky delal a ja si zaplatila nakej balicek za 3000kc kde by veskera vysetreni mel delat on ..Sam rikal ze je schopen si me nechat az do 36tt a ze na zadna vysetreni nikam jezdit nemusim...jestli na to ma certifikat to netusim🤷🤔ale chodi k nemu spousta kamaradek a znamych a je na nej spousta chvaly atd.na netu ma vypsane vsechny ruzne certifikaty,vzdelani atd...tak predpokladam ze zrovna on neni zadnej debil aby delal neco co nesmi...kazdopadne moc dekuji za info a vysvetleni,zitra se na to urcite hned zeptam.🙂a taky doufam ze vsechno bude v poradku..to zas nebudu celou noc spat🤣🤣

pepickovapavlinka
9. bře 2021

@nagojka nám se taky moc líbí a nejlíp nám sedí k našemu příjmení.Tak malá je dnes taky nějaká lenivější ale vím že je v pořádku a to je hlavní.Určitě i u tebe vše bude.

pepickovapavlinka
9. bře 2021

@ema90 mě třeba na druhý objednali hned po prvním

ema90
9. bře 2021

@nagojka Tak mozna proto vas jeste neinformoval, protoze kdyz vam to bude delat on a nemusite se nikam objednavat a vi, ze na vas bude mit cas, tak neni potreba vam to hlasit moc dopredu 😊
Urco bude vse v poradku, to se nebojte 🍀

nagojka
9. bře 2021

@pepickovapavlinka mam jmen pro holcicku asi 5 ale Eliska v prvni trojce tak uvidime na cem se schodnem s muzem..Za to se jmenama pro chlapecka je ro horsi🤦🤷🤷a jinak holky moc dekuji za uklidneni a podporu,sem rada ze tahle diskuze existuje🙂👍nebudu urcite celou noc spar jak budu nervozni🤔🤣🤣

l.u.c.i.e
10. bře 2021

Už po sreaningu a vše v naprostém pořádku. Jsem si konečně aspoň na chvilku oddychla. Všechny orgány, průtoky, placenta, pupečníková šňůra i voda vše, jak má být. Jak řekl doktor mozek má v pořádku, srdíčko bije jak zvon, nic jí nepřečuhuje ani nechybí. Za týden bude zase kontrola na průtoky kvůli anémii a budou mě objednávat na zátěžový test na cukr.

gabina80
10. bře 2021

@l.u.c.i.e gratuluji to je velká radost😁😆

sticker
nagojka
10. bře 2021

Tak ja sem taky po vetsi kontrole🙂jestli to byl screening sice nevim ale ptala sem se na ovjednani a sestricka rikala ze se objednavat vubec nemusim ze mam vsechna vysetreni u nich tak je to faj....mam take vse v poradku...mozek,srdce, vaha pres 340g velikost hlavy i briska odpovida,mnozstvi plodove vody v poradku,nejake cevy a ledviny taky v poradku a proste to pry vypada moc dobre...zadanku na cukr sem taky dostala a teprve azv dubnu po tech testech me sestricka zas objedna k nim...jo a budeme mit chlapecka😘😘😘😘🥰🥰🥰toho pindu na utz jsem poznala i ja amater bez doktora ten to jen potvrdil👍👍

bbarshaa
10. bře 2021

Tak holky moc všem gratuluju, že to vyšetření dopadla dobre. My byli taky minuly týden a taky vše v pořádku a budeme mít holčičku. 🙂 Sice jsme se přikláněli spíše k chlapečkovi, ale tak třeba pak vyjde na druhy pokus 😁. Hlavně, že jsou špunti v pořádku.

gabina80
10. bře 2021

@bbarshaa svatá pravda, my to mám přesně naopak😁

bbarshaa
10. bře 2021

@gabina80 ☺️ Na podruhy už to pak budou asi větší nervy no 😁. Ale i kdybychom měli mít někdy nakonec holcicky dvě, tak co... Hlavně když budou děti zdravý.

pepickovapavlinka
10. bře 2021

@nagojka tak to jsi měla screening gratuluji k chlapečkovi

nagojka
10. bře 2021

@pepickovapavlinka vypadalo to tak ale nic o screeningu nepovidal tak to asi proste dela jen automaticky,nedostala sem ani zadnou tistenou zpravu...🤷🤷ale co,doktorovi verim na 100% nebudu vic resit hlavni je veta vsechno odpovida,vse v poradku a to mi staci...🙂a dekuji za gratulaci ani sem nepostrehla zda je tu jeste naky chlapecek,zatim ctu same holcicky🙂

pepickovapavlinka
10. bře 2021

@nagojka protože ti to dělá tvůj ošetřující gynekolog proto.Proto jsi ani zprávu nedostala.Hlavní je že je vše v pořádku

nagojka
10. bře 2021

@pepickovapavlinka presne❤️🍀🙂

l.u.c.i.e
13. bře 2021

Holky, už koukáte po kočárku? Jakou značku budete kupovat?

mrszizy
13. bře 2021

@l.u.c.i.e uz mame koupeny britax romer 4-motion plus

nagojka
13. bře 2021

@l.u.c.i.e na kocarek uz taky koukame,mam uz vybrany ve stylu retro ale jeste nak sem nenasla odvahu ho koupit sem trochu poverciva...🥴🥴🥴😂😂ja si spis lamu hlavu s vybavickou do postylky..matraci,perinky,zavinovacku nebo hnizdecko??🤣🤣🤣🤷🤷🤷je toho tolik ze sem uplne v koncich...a jinak kocarek se mi libi moc Tori 13 3v1 clasic...jeste premyslim nad barevnou kombinaci..

ema90
13. bře 2021

@l.u.c.i.e Kocarek uz mame vybrany, jelikoz cekame dvojcata, tak zas az takovy vyber nemame 😀 A hlavne se mi zadny z dostupnych nelibi, takze vyhral Bugaboo Donkey ve verzi pro dvojcata.

@nagojka Do postylky mam mantinel, hnizdecko a decku.
Zavinovacky mam koupeny taky, ale co vim ze zkusenosti, ne kazdy mimco v tom chce byt. Nektery ano, nektery naopak ne. Proto mam i hnizdecka. A decky mam, ale ne klasicky perinky. Na to je v lete podle me teplo.

bbarshaa
13. bře 2021

@l.u.c.i.e To já tedy taky ještě nic nekupuji, už samozřejmě koukám. Kočárek ale budu mít pro malou od švagrovy a pak budu pořizovat sportovní ☺️, až v něm bude moct být.

@nagojka Přesně, taky jsem úplně nerozhodna o tom co poridim do postýlky 😁. A všechno se mi líbí. Ale do hnizdecka půjdu určitě, protože máme karavan s kterým jezdíme a když pojedeme s mimcen, bylo by fajn, kdyby mohla malá spát v tom s námi v posteli.

Kazdoapdne začnu pořizovat všechno až tak v květnu 🙂.

Strana