Utrogestan ve 12. týdnu. Máte zkušenost? Nemůže uškodit?
Ahoj. 🙂 prosim o Vase pripadne zkusenosti. Na konci 11. tydne jsem mela mirne spineni, ktera ale po jednom dni prestalo. Podle me lekarky je vse v poradku, nicmene predepsala mi Urogestan. Mate nekdo zkusenost? Nemuze zo nejak uskodit? Moc se mi do toho nechce, kdyz to spineni po 1 dni skoncilo, ale samozrejmne udelam vse, co je dobre pri miminko. Jen se mi moc nechce uzivat leky, kdyz to neni nezbytne. Dekuji.
@ferda90 dekuji. A uzivala jsi ten urogestan presto, ze to skoncilo? Jak dlouho? Mne jde jenom o to, jestli je to nutne, kdyz to uz skoncilo. Nechci zbytence uzivat leky, kdyz to neni treba.
@nika110818 jj užívala jsem ho i přesto, že už jsem nekrvacela.
Já krvácela ve 12 TT taky jen jednorazově a brala jsem ho
@nika110818 Ahoj, me ho prave vysadili... mela jsem ho od 6 tt az do 28tt...
@nika110818 jen pro upřesnění, já ho brala, ale jen jednu krabičku, tu jsem dobrala a pak sem už další, tabletky nedostala
@nika110818 ja utrogestan brala několikrát. Leta na upravení cyklu jedine co mi zabralo. Pak celý prvni trimestr u prvního těhotenství na podporu udržení plodu( mam zdravého 20ti měsíčního syna). Ted ho mam.znovu nasazeny kvůli čípku jako prevenci předčasného porodu jsem ve 28tt. Určitě neuškodí muze jen pomocí, nebala bych se toho. Doporucuje se zavádět, že při polykání způsobuje nevolnosti motá i hlavy malatnost. Me se tehdy stalo ze při zavádění me pak.hrozne svědil spodek ted teda dobry.
@mona91 moc dekuji za info.
Mam o tom clanek na profilu, koukni.
@nika110818 Brala jsem ho až do 16tt. Ublížit nemůže, je to stejný hormon, který produkuje žluté tělísko a později placenta. A právě když funkci ve 12 tt přebírá placenta, může to způsobit problém, proto bych ho nasadila a pak postupně pomalu vysazovala po poradě s dr. Nebo myslíš, že by ti dr. dala něco, co může ublížit miminku? 😉

Ahoj, já měla to samé. Jeden den jsem krvacela, ale ne moc, pro jistou jsem šla na kontrolu a paní doktorka mi napsala urogestan a ascorutin, všechno bylo v pořádku, říkala, že to mohlo být způsobené prasklou cevkou. Od té doby jsem měla klid 🙂 To bude v pohodě uvidíš.