icon

V 6+4tt jenom žloutkový váček - stalo se vám to?

ivatko0406
20. črc 2016

Ahoj holky, byla jsem v 6+4 u doktora a konstatoval, ze vidi zatim pouze zloutkovy vacek. Ze tento tyden je hranicni pro to, aby se plod ukazal. Mate takovou zkusenost? Ukazalo se na dalsi kontrole vse v poradku? Ovulace byla 11. den a 10dpo uz byl duch. Dekuji ze se se mnou podelite o svoje zkusenosti.

Strana
z2
marie_anna
21. črc 2016

@ivatko0406 Rozhodně to nemusí znamenat nic špatného, kdoví, jaká je kvalita přístroje, který má tvůj lékař, stáří těhotenství může být taky odhadnuto nepřesně, určitě není důvod propadat skepsi. Já srdíčko neviděla ani v jednom ze svých těhotenství ještě na počátku sedmého týdne a z prvního mám tříletého syna a u druhého už začínám třetí trimestr.

dany69
21. črc 2016

u mě to taky nedopadlo dobře, na další kontrole byl žloutkový váček hodně velký, takže mě revize neminula.. držím palce, ať to u tebe má dobrý konec 😉

odula
21. črc 2016

@ivatko0406 zdar. Já jsem dvě svoje těhotenství prožila (prožívám) v zahr. No a když jsem naposledy zavolala svojí PA že mám tedy pozitivní test a že tedy budu jaksi těhotná (to jsem mohla být v nějakém 6tt), tak mě objednala za čtyři týdny s tím, že jestli bude krvácení nebo bolesti, tak na pohotovost. Za čtyři týdny jsem naklusala, pěkně jsme si popovídaly (zejména o tom, jestli moc nechlastám 😀) a šla jsem domů. žádný UTZ nic takového. První ultrazvuk se konal až v rámci prvotrimestrálního screeningu (a to jenom díky tomu, že nejsem ranní rosa 😉 ) tolik k tomu čekání ;) kdybych neblinkala, tak bych ani nevěřila že jsem těhu. pointa je tahle - protože moje třetí těhotenství je takové speciální - "google těhotenství", mám roztodivné informace z Koníka i odjinud - tak poučena čekáním maminek na srdíčko jsem se ptala na to jak je to s těmi rannými potraty. A ona mi řekla, že kdyby se něco dělo , že to určitě poznám a rychle na pohotovost, ale ŽE SE TO TAK ČASTO NESTÁVA. 😲 Holky prosím vás buďte v klidu, nenechte se až tak stresovat gyndaři a čekejte. Stejně nikdo nemůže nic ovlivnit a k pohodě to určitě nepřispívá. a honit kyretáže je k ničemu. 😲 Držim palce a přeju jen to nej.

lajla
21. črc 2016

@ivatko0406 jestli si pamatuju...tak tys věděla kdy byla ovu ne? Takže bys eventuálně měla tušit...
Musím říct že v této době jsem vždy měla i plod s náznakem nebo.srdecni akci ..i teď v tom nevydařenem tehu...ale vše se vyvíjelo pomalu o 14 dní nazpět...takže jsem věděla ale to cekani kdy to nastane nebylo moc dobré😞
Naděje ale umírá poslední..

nihasa
21. črc 2016

@ivatko0406 na kontrole jsem byla někdy 8tt a dr chtěla počkat, záleží na spoustě věcí...(stroj,uložení plodu...nebo co mi to tehdy říkala) .. A byly svátky, takže dřív jsem na ko nemohla a pak jsem druhý den po kontrole šla na zákrok. Mě se to stalo v období vánoc

ivatko0406
autor
21. črc 2016

@lajla jo vedela jsem ovulaci. Ale nevim do kdy po ovu ma byt jasne videt plod a akce

ivatko0406
autor
21. črc 2016

@nihasa aha, zajimalo me, proc te nechali tak dlouho vis...

lajla
21. črc 2016

@ivatko0406 vím že na netu je program který ti to spočíta...pokud podle ovu jsi tak jak píšeš tak by vše mělo být vidět...ale jak píšu naděje umírá poslední, já jsem plasan,takze bych si třeba skočila i do nemocnice že nám bolesti atd...a kolikrát jeden dva dny udělá divy!!! Držím pesti

ojo
21. črc 2016

@ivatko0406 může to dopadnout všelijak, teď prožívám své 6. těhotenství, dvě nedopadly dopře, u jednoho se mimi neukázalo vůbec a v 9tt byl žloutkový váček už abnormálně velký a u druhého bylo i srdíčko a za pár dnů krváceníí a konec...měla jsem i takový, že byli vidět jen žloutkové váčky a pak za týden už i mimi se srdíčkem...takže jak říkám, může to být všelijaké...
měla jsem dva zdravé syny, pak dva potraty s tím, že jsem vždy odmítla utrogestan, poslední syn už jsem utroš radši brala a teď také..takže je možné, že moje tělo už potřebuje trochu s hormony pomoct 😅

ivatko0406
autor
22. črc 2016

Tak se hlásím z neplánované kontroly u lékaře, neboť mě začal píchat vaječník .... dnes jsem o pět dní dál, než při prohlídce v 6+4, tzn jsem v 7+1. A na ultrazvuku krásný zárodek o velikosti 9,8 mm se srdeční akcí, odpovídá 6+6, to je jen o tři dny méně, takže úplně normální. Všechno v pořádku. Jen lehce zvětšený vaječník, kvůli žlutému tělísku. Proto mě bolel.
Pokud tedy tuto diskuzi budou číst další uživatelky a hledat informace o tom, jestli to může dobře dopadnout, tak může!
Holky, nebojte se a věřte! To, že nezapadáte do tabulek, ještě nic neznamená.
Samozřejmě jsme v začátku a může se stát cokoliv, ale to už je jiný příběh.....

A díky všem za podporu zde v diskuzi! 🙂

riga
22. črc 2016

@ivatko0406 to je skvělý! 🙂 Prostě ho nenašel.

ivatko0406
autor
22. črc 2016

@riga nebo tam spíš nebyl - tady je prý velký progres ne den ode dne, ale hodinu od hodiny

snad tenhle konec - tedy aspoň tohoto problému - dá naději a uklidní další případně čekatelky na srdíčko.

kyti75
22. črc 2016

Já to měla úplně stejně, dokonce jsem po vyšetření začala špinit, to byl čtvrtek, v pátek jsem tam šla kvůli špinění znovu a prý už potrácím a v pondělí případně kyretáž. Já už sbalené věci, víkend probrečený a v pondělí najednou vše v pořádku a já opět šok.
🙂

ivatko0406
autor
22. črc 2016

@kyti75 tak to muselo byt narocne, ale ten posledni sok musel byt uzasny 🙂

kyti75
22. črc 2016

To ano, už mu jsou 3 roky🙂

jarpa111
23. črc 2016

@ivatko0406 gratuluji, moc dobrá zpráva. Přeji jen to nejlepší, at miminko roste a je zdravé 🙂

ivatko0406
autor
23. črc 2016

@jarpa111 diky 🙂

saryana
21. zář 2016

Dle mé MS, kterou jsem měla nepravidelnou, jsem vypočítala, že jsem 7+1tt. Dnes na kontrole mi lékař sdělil, že je tam zatím vidět jen dutinka, která povyrostla z 7,7mm na 12mm a žloutkový váček, který je o něco větší než by měl být 5,5mm z posledního týdne. Lékař mě připravuje na to, že se může jednat o neprosperující těhu. Myslíte, že je ještě šance?

Strana
z2