Vitamíny na začátku těhotenství

vercakolca
25. srp 2016

Krásný den 🙂 jsem na úplném začátku těhotenství, dneska 5 + 1. Hned jak jsem to zjistila, tak jsem si koupila kyselinu listovou, ale ráda bych se zeptala, zda jste braly ještě nějaké vitamíny? Nechci do sebe cpát zbytečně moc chemie. Naštěstí mi zatím není vůbec špatně, takže do sebe dostanu dost ovoce a zeleniny. Děkuji vám předem za vaše zkušenosti 🙂) 🙂

06lienocka
25. srp 2016

@vercakolca ahoj ja som dnes tiež 5plus 2 a beriem od včera kyselinu listovu tiež a bola si už aj u lekára?dik

vercakolca
autor
25. srp 2016

Ahoj, @06lienocka Zatím ne, volala jsem lékařce a ta si mě objednala až na začátek září. Prý je teď ještě brzy, nebylo by na utz vidět srdíčko. To čekání mě dost nervuje ☹ ale věřím, že bude vše ok.

06lienocka
25. srp 2016

@vercakolca aha tak super lebo aj mne sa to zdá ešte skoro tak sme približne na tom rovnako, teším sa aj ja mám obavy trocha ale všetko bude oki

vercakolca
autor
25. srp 2016

A jak se cítíš @06lienocka? Je ti nějak špatně nebo tak? Mě třeba přestali chutnat slaný jídla :D a první, co mě přivedlo na to, že bych mohla být těhu je to, že jsem si v restauraci dala svíčkovou s knedlíkem :D což jsem zatím za 26 let nikdy neudělala.

06lienocka
25. srp 2016

@vercakolca aha tak je super mne trocha nechutilo jest asi týžden ale dnes už mám chute, a tiež papam cestoviny so smotanou a kuracim maskom, a včera som bola poobede dost unavena, sem tam ma pichne do podbruska,čakáš svoje prvé bábo?

vercakolca
autor
25. srp 2016

@06lienocka taky jsem toho moc minulý týden nesnědla 😀 namazala jsem si půlku celozrnné bagetky a snědla jenom čtvrt :D ale už je to lepší. Občas mě taky trošku zabolí v podbřížku a unavená jsem teda hodně, chodím spát třeba v osm nebo devět hodin. Je to první miminko 🙂 snažili jsme se asi 3 měsíce a hned se to povedlo, tak doufám, že bude vše ok 🙂 už jste to oznamovali rodině? My se to chystáme říct tento víkend, ale zatím jen rodičům.

06lienocka
25. srp 2016

@vercakolca tak to máme podobne, my už máme doma velku slecnu ma 10 rokov a teraz sa nám zadarilo na prvy pokus, ani sme neverili, povedali sme len mojej maminke zatial a ostatným až o mesiac dva ak ma brusko neprezradi skor, teším sa že sme na to rovnako možeme si vymienat skusenosti a nase stavy som zvedava ako to budem zvladat lebo pri dcerke mi bolo velmi zle prve tri mesiace, teraz zatial je to oki

vercakolca
autor
25. srp 2016

tak to je krasné, že se to povedlo taky tak rychle 🙂 někde jsem četla, že když ti není v těhu špatně, tak to vypadá na chlapečka 😀 ale zase to můžou být jen takové ty babské povídačky. Ostatním mám taky v plánu to říct až později 🙂 tak snad bude všechno probíhat tak poklidně jako do teď 🙂

06lienocka
25. srp 2016

@vercakolca tak uvidime o par týždnov a ty by si chcela dievčatko?

vercakolca
autor
25. srp 2016

Nám je to jedno 🙂 jednou chci určitě páreček, ale teď je mi úplně jedno, jestli to bude kluk nebo holka 🙂 hlavně ať je vše ok. I když si myslím, že budeme mít chlapečka 🙂 u přítele v rodině se moc holčiček nerodí 🙂 jeho maminka je opravdu hodně velká výjimka :D ale uvidíme. Co si přeješ ty?

06lienocka
25. srp 2016

@vercakolca mne je tiež jedno ale radsej by som asi dcerku, ale manžel viem žeby radsej chlapčeka tak sa necháme prekvapit tak budem rada ked si budeme takto pisat co mame nove na kolkeho ta objednali?ja planujem až 8.9.neviem či to vsak vydržim

vercakolca
autor
25. srp 2016

Jdu až 7. 9. tak si dáme určitě vědět :D už teď jsem strašně nervózní 🙂) snad to vydržíme a bude vše v pořádku 🙂

06lienocka
25. srp 2016

@vercakolca super ja planujem 8.9. teším sa davaj na seba pozor

vercakolca
autor
25. srp 2016

určitě budu 🙂 a kdyby se cokoliv dělo, tak dám vědět 🙂) 😀 je super na to nebýt sama 🙂

06lienocka
25. srp 2016

@vercakolca oki ja tak isto

06lienocka
25. srp 2016

ináč teraz som si všimla preklep ja som 4plus 2

zuzka_1985
25. srp 2016

ja som si davala len kyselinu listovu a snazila som sa zdravo stravovat a jest vela zeleniny. tiez som sa nechcela zbytocne napchavat umelymi vitaminmi. ja aj maly sme boli v poriadku

nadla
25. srp 2016

@vercakolca ahoj, já jsem také 5plus2 a týden jím kyselinu listovou, nic mi není, kromě toho, že chodím častěji čůrat a jsem unavená. Už si byla u lékaře ?

vercakolca
autor
25. srp 2016

Děkuji moc @zuzka_1985. @nadla taky to tak mám lítám hodně často na wc, budím se i v noci a únava na mě taky hodně padá. Chodím spát už okolo osmé až deváté večer :D K lékaři jsem objednaná na začátek září, prý je to lepší, bude už vidět srdíčko. Co ty?

sonkah
25. srp 2016

@vercakolca
Dobrý den, já jedla kyselinu listovou a pak ještě možná rybí tuk. Doktor mi řekl, že vůbec nemám kupovat žádné vitamínové preparáty určené pro maminky, že prý se potom rodí moc velké děti. Takže kyselinu listovou pro nervový vývoj dítěte a hodně zeleniny a ovoce. Měla jsem ke konci křeče, tak magnesium. Jinak nic.

vercakolca
autor
25. srp 2016

Dobrý den, @sonkah, děkuji Vám za příspěvek 🙂 taky si myslím, že bude stačit kyselina listová. Zatím mi není vůbec špatně, takže mi nedělá problém sníst hodně ovoce a zeleniny 🙂) nechci do sebe cpát zbytečně umělé vitamíny 🙂 tak jste mě krásně uklidnila

m1k1
25. srp 2016

Ahoj, včera jsem byla u doktora a jsem 6., zatím nebylo vidět srdíčko, což mě dost straší a na další kontrolu jdu až 12.9. to čekání je šílené. Žádné změny nepociťuju, jen jsem unavená a lékař doporučil jen kyselinu listovou, nic jiného, tak snad to dobře dopadne. Moc se těším 🙂

vercakolca
autor
25. srp 2016

@m1k1 Mě si právě lékařka pozvala až někdy na konec 7. týdne 🙂 v tom šestém je asi na srdíčko opravdu brzy. Držím palce, určitě bude vše ok 🙂 a myslím, že tedy kyselina listová stačí .)

nadla
25. srp 2016

@vercakolca jo to me taky rekl. Ja jdu 6.9.

nadla
25. srp 2016

Holky to se tak pekne cte @vercakolca @zuzka_1985 😊 a gratuluju ...... Jsem rada, ze si tu s nekym muzu o tom psat 😃

sonkah
25. srp 2016

@vercakolca Drzim palce at je vse ok a at je cely prubeh tehotenstvi jen prijemny😊

vercakolca
autor
26. srp 2016

je moc fajn, že nás je tolik 🙂 a nejsem v tom sama :D taky všem držím palečky, ať je vše ok 🙂

lucky321
14. zář 2016

Ahojte, zdravím..sem tady nová 🙂 jsem 10+0 a chci se zeptat které sou dobré vitamíny? Mám kyselinu listovou a Fertiprona od Chytré miminko... Tak přemýšlím,že až doberu tak si koupím jiné... A ještě mám jeden dotaz- dost často mě bolí hlava a v noci špatně spím tak jestli někdo poradí co pomůže od problému, budu moc ráda 😉 děkuji moc za odpověď.

luthiii
30. zář 2016

Ptala jsem se doktora, jak je to s těmi vitamíny - co je pravdy na tom, jestli se pak po nich rodí velké děti. A on že to je fáma pár desítek let stará, které je pořád těžké se zbavit. Kdysi prý vyšel článek o výsledku studie, která nebyla založená na rozumných věděckých základech. Tzn. porovnávala se tam skupina, která brala vitamíny (sama od sebe, takže zpravidla maminky, které se o sebe staraly, braly těhotenství zodpovědně atd.) a skupina, která sama od sebe žádné vitamíny nebrala (což ale byly klidně maminky, co kouřily, nestaraly se o sebe a bylo jim to jedno) - když to hodně přeženu. Nebylo to postaveno na normálních kontrolních skupinách, které jsou potřeba k tomu, aby byly výsledky nějak prokazatelné, takhle se porovnávaly jablka s hruškama.
Takže ve zkratce... vitamíny brát 🙂 Mimčo si stejně vezme, co pořebuje, ale často na úkor vašich vlastních zásob.
Kdyby to někdo řešil 🙂

tekbasova
20. říj 2016

ahoj, jsem teď cca ve 12tt, zhruba od 5tt beru Femibion 1, kvůli kys.listové a vitamínům. Je mi holt 40 a nechci nic podcenit... podle vašich příspěvků jsme v těhotenství stejně daleko...čeká mě za 10dní screening...z toho jsem krapet nervozní.. přece jen ten věk, že... ale říkám si, vitamínky miminku dávám, nekouřím, nepiju... jediné čím hřeším je káva, ale to jen proto že mám nižší tlak, a když cítím že se mi motá hlava, kafe si dám. Kdo z vás má už po screeningu?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru